ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۵۴۰۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۳

"سال بحران" در گردشگری ترکیه

 تدبیر24 :  بخش گردشگری به عنوان مهمترین منبع درآمد ارزی ترکیه در فصل خوبی به سر نمی‌برد، به گونه‌ای که مسولان این بخش امسال را «سال بحران» در گردشگری این کشور توریستی اعلام کردند.

 درآمدهای خالص گردشگری ترکیه از 14.5 میلیارد دلار در سال 2006 به 24.4 میلیارد دلار در سال 2014 رسید که حاکی از رشد 10 درصدی در طول 9 سال است‌، اما این صنعت پرسود که منبع اصلی درآمد ارزی این کشور اوراسیایی نیز محسوب می‌شود در سال 2015 و در شش ماهه ابتدایی آن حال و روز خوشی ندارد.

مشکلی که از نیمه دوم سال گذشته میلادی و با کاهش قیمت نفت در روسیه و در نتیجه کاهش ارزش روبل - واحد رسمی پول روسیه - آغاز شد که این امر مستقیما ورود گردشگران روس را به ترکیه تحت تاثیر قرار داد، کشوری که دومین بازار بزرگ ورود گردشگران به ترکیه محسوب می‌شود.

علاوه‌بر کاهش ورود گردشگران روس، تبلیغات رسانه‌های خارجی مبنی بر عدم سفر به شهرهای ترکیه نیز تاثیر سویی بر حضور گردشگران خارجی به این کشور داشته است، گردشگران خارجی از بیم حملات تروریستی کمتر راهی این کشور می‌شوند.

به گزارش «حریت»، بحران کاهش گردشگران به گونه‌ای ترکیه را تحت تاثیر قرار داده که بسیاری از هتل‌ها و دیگر امکانات اقامتی با رسیدن به فصل اوج گردشگری به جای استخدام نیروی جدید مشغول اخراج کارکنان خود هستند.

بسیاری دیگر از فعالان حوزه گردشگری که توانایی بازپرداخت وام‌های دریافتی خودر ا ندارند نیز شروع به فروش هتل‌ها و اقامتگاه‌های خود کرده‌اند.

دیدگاه‌های خوشبینانه و بدبینانه‌ای در رابطه با وضعیت گردشگری در نیمه دوم سال 2015 مطرح است و بنابر اعلام انجمن آژانس‌های مسافرتی ترکیه پیش‌بینی می‌شود تعداد گردشگران تا پایان سال جاری میلادی از مرز 42 میلیون دلار عبور کند و درآمد حاصل از این بخش نیز به 35 تا 36 میلیارد دلار برسد.

ترکیه سال گذشته میلادی را با موفقیت خوبی در گردشگری پشت سرگذاشت و بنابر اعلام سازمان جهانی گردشگری رتبه ششم را در جذب گردشگران بین‌المللی و رتبه دوازدهم را لحاظ میزان درآمد حاصل از این بخش در میان کشورهای جهان بدست آورد.

رئیس انجمن آژانس‌های مسافرتی امیدوار است گردشگری ترکیه بتواند ضرر و زیان شش ماه ابتدایی سال 2015 را با فروش پکیج‌های گردشگری داخلی با تخفیف 50 تا 60 درصد جبران کند و به ویژه پس از ماه رمضان بر تعداد گردشگران داخلی و خارجی در ترکیه افزوده شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: