ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۵۴۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰

افق روشن توافق هسته‌ای

آنچه در جریان این گفت‌وگوها وجود داشت، اراده راسخ طرف‌های درگیر در مذاکرات برای به پایان رساندن وضعیت موجود است ولی نکته مهم در جریان مذاکرات هسته‌ای اختلاف موردنظر در میان قدرت‌های جهانی یا در واقع گروه 1+5 است
 تدبیر24جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا در تازه‌ترین اظهارنظر خود اذعان کرد که هنوز با موضوعات دشواری روبه‌رو هستیم که باید حل کنیم و همچنین نشریه فارین‌ پالیسی طی گزارشی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 نوشت که مشکل آمریکا با ایران برنامه هسته‌ای این کشور نیست بلکه عدم تمایل آن به تسلیم در برابر واشنگتن است. نومحافظه‌کاران عنوان می‌کنند ایران برای پنهان کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای خود، یک برنامه انرژی هسته‌ای دارد و همیشه پوششی برای مخالفت واقعی آمریکا با ایران و سیاست‌های حقیقی واشنگتن بوده است. طرح این مسائل از سوی آمریکا و تغییراتی که در مذاکرات اخیر ایران و گروه 1+5 به وجود آمده فضای مذاکرات را تقریبا با بن‌بست روبه‌رو ساخته، اما آنچه مسلم است اینکه مذاکره‌کنندگان در موقعیت کنونی عزم خود را جزم کرده‌اند. آنچه در جریان این گفت‌وگوها وجود داشت، اراده راسخ طرف‌های درگیر در مذاکرات برای به پایان رساندن وضعیت موجود است ولی نکته مهم در جریان مذاکرات هسته‌ای اختلاف موردنظر در میان قدرت‌های جهانی یا در واقع گروه 1+5 است که به‌دلیل ایجاد شکاف میان روسیه و قدرت‌های غربی باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد. به‌دنبال حوادث اوکراین، روسیه از همه ابزارها برای حل‌وفصل مسائل خود با اروپا و آمریکا استفاده کرده و حتی درمورد این مذاکرات پیش از این مقام‌های رسمی روسیه اعلام نظر کرده بودند که رویکرد خود را در جریان این مذاکرات تغییر خواهند داد و در جریان مذاکرات اخیر هم شاهد بودیم روس‌ها بدون اینکه اطلاع دقیقی از محتوای آن داشته باشند، برای تامین منافع خود تلاش‌هایی را انجام دادند که نشان می‌دهد فضای مذاکرات با آنچه در دو سال پیش آغاز شد، تفاوت‌های آشکاری پیدا کرده است؛ تحولاتی که در منطقه به‌وجود آمده و همین‌طور در عراق و سوریه روند پیشروی نیروهای تندرو گروه تروریستی داعش ضرورت همکاری قدرت‌های جهانی با جمهوری اسلامی ایران را در مهار نیروهای افراط‌گرا بیش از پیش آشکار ساخته است. تهدید تروریسم، ناامنی و بی‌ثباتی نه‌تنها در مرزهای غربی کشور ما بلکه در مرزهای شمالی و شمال غربی نیز وجود دارد. با توجه به اینکه تروریسم مرز نمی‌شناسد و تندروهای بنیادگرا مناطق مختلف جهان را هدف قرار داده‌اند با در نظر گرفتن نقش سازنده جمهوری اسلامی در رویارویی با این جریان‌ها به نظر می‌رسد که با وجود همه اختلاف‌نظرهایی که همچنان باقی است و با وجود تلاش صهیونیست‌ها در آمریکا و اروپا و حتی در روسیه، قدرت‌های جهانی تلاش خود را برای پررنگ‌تر کردن نقش ایران در جامعه بین‌المللی را به‌طور جدی دنبال می‌کنند والبته این مساله به مفهوم ساده‌کردن دشواری‌ها و پیچیدگی‌ها نیست. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: