ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۴۴۷۵
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲

استقبال سرد سعودی ها از توافق هسته ای

این مقام سعودی در ادامه مدعی شده است کشورش خواهان ایجاد روابط بهتر با ایران بر اساس اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر است.
  تدبیر24: عربستان سعودی از توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 به صورتی محتاطانه و سرد استقبال کرد. 

به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا یک مقام سعودی که نخواسته نامش فاش شود در گفت وگو با خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد: دولت سعودی همواره از رسیدن به توافقی که مانع دست یابی ایران به سلاح هسته ای شود و دارای اقدامات راستی آزمایی دقیق باشد و همچنین مکانیزم بازگشت به عقب داشته و تحریم ها را در صورت نقض تعهدات ایران بازگرداند ، حمایت کرده است.

این مقام سعودی افزوده است:" ایران پس از این توافق باید منابع حاصل از آن را صرف رشد و توسعه کشور و بهبود شرایط مردم کند و از استفاده از آن در جهت بی ثبات کردن منطقه بپرهیزد."

ادعای ایجاد بی ثباتی ایران در منطقه در حالی مطرح می شود که عربستان سعودی از نگاه غالب تحلیلگران منطقه ای و بین المللی بانکدار اصلی حمایت از گروه های تروریستی و تکفیری در منطقه خاورمیانه است.

از سوی دیگر سعودی ها در 4 سال گذشته با حمله آشکار و لشکر کشی به دو کشور مستقل عضو سازمان ملل (بحرین و یمن) در این دو کشور دخالت نظامی کرده اند و در یمن در 100 روز گذشته هزاران نفر در اثر حملات سعودی ها کشته و زخمی شده و دهها هزار نفر نیز آواره شده اند.

این مقام سعودی در ادامه مدعی شده است کشورش خواهان ایجاد روابط بهتر با ایران بر اساس اصول حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر است.

عربستان سعودی پیش از این بارها به صورت صریح و تلویحی از توافق هسته ای جامع با ایران ابراز نگرانی کرده است.  پیشتر سعودی ها اعلام کرده اند در توافق نهایی هسته ای هر امتیازی که به ایران داده شود، باید به این کشور نیز داده شود.

سعودی ها برنامه های بلند پروازانه ای برای توسعه صنعت هسته ای خود دارند و تا کنون قراردادهای چند ده میلیارد دلاری برای توسعه هسته ای با کشورهای خارجی بسته اند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: