تدبیر24: چندی پیش بخش اول مصاحبه تفصیلی معاون رئیس جمهور با تدبیر24 را منتشر کردیم ( اینجا ).هم اکنون بخش دوم مصاحبه مولاوردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را در زیر بخوانید :
رویکرد معاونت درخصوص مشارکت و حضور زنان در کاندیداتوری انتخابات مجلس چیست؟ آیا برنامه مشخصی در این خصوص تنظیم شده است؟
بطور کلی و باتوجه به جایگاهی که داریم بطور مستیم برنامه ای برای حمایت از گروه یا تشکل خاصی نداریم ولی به هر شکل افزایش تعداد زنان در مجلس که درحال حاضر اصلا وضعیت مطلوبی ندارد و زیر 3 درصد به نسبت حضور مردان است را وظیفه خود می دانیم. در همین راستا تلاش های خودرا رو شروع کردیم از مدتها پیش نهایتا پیشنهادی را به مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاسیتهای کلی انتخابات که درحال بررسی بود ارائه دادیم تا بندی را به اتخاذ تدابیر لازم در افزایش حضور و مشارکت زنان در انتخابات مجلس و شورای اسلامی شهر و روستا اختصاص دهند که با نظر مساعد آیت هالله هاشمی رفسنجانی به کمیسیون امنیت دفاعی مجمع ارجاع شد که کمیسیون هم تصویب کرده اما در صحن علنی مجمع رای لازم را کسب نکرد. ولی ما نا امید نیسیتم و به دنبال یک سازوکار قانونی که تحت عنوان تبعیض مثبت یا اقدام ایجابی یا سهمیه بندی جنسیتی هستیم تا بتوانبم تعداد بیشتری از زنان را در مجلس داشته باشیم. در دنیا هم این موضوع بخودی خود اتفاق نیوفتاده است. در کشورهایی که تعداد زنان در مجلس تعدادی قابل توجه و متعادلی از زن و مرد را داراست قطعا یک سازوکاری وجود داشته است و بطور موقتی باید تدبیری اتخاذ شود تا در آینده به یک تعادلی برسیم و از طرف دیگر معتدقیم که احزاب و تشکل ها با قرار دادن و چینش اسامی بیشتر اسامی زنان در لیست ها نقش بسزایی در این زمینه خواهند داشت. برخی کشورها مشوق هایی را درنظر میگیرند. مثلا درصورتی که دست به این ابتکارات بزنند تخصیص یارانه بیشتری دریافت خواهند کرد اما این ها در کشور ما وجود ندارد ولی انتظار ما این است که در غیاب سایر تدابیر، احزاب نقش آفرینی بیشتری داشته باشند بخصوص آنها که در شعار هایشان سنگ حقوق زنان را به سینه می زنند تا زمینه را برای حضور خانمها در این رقابت نا برابر فراهم کنند.
معاونت چه حمایت خاصی در این زمینه میتوند داشته باشد؟
ما برای توانمندسازی سیاسی زنان برنامه هایی داریم .قرار است کار گروه مدیریت و مشارکت معاونت برنامه هایی را داشته باشد و در همین خصوص اگر تشکلها و گروه ها برنامه ایی را برای تونمند سازی سیاسی داشته باشند ما قطعا حمایت میکنیم.
باتوجه به سپری شدن نیمه از عمر دولت و فشارهای مسئولیتی در این مدت بفرمایید؛ چه اتفاقی شما را بسیار ناراحت و چه اتفاقی باغث مسرت حضرت عالی گردید؟
تنش ها و حجمه ها طبیعی است و زیاد نارحت نمی شوم که تحت تاثیر قرار بگیرم و نتوانم بطور عادی فعالیت ها را ادامه بدهم . اونچه که خیلی من را ناراحت میکند بعضا در بازدید ها و ملاقات هایی هست که آدم احساس میکند هیچ کاری از دستش بر نمی آید و برای تغییر آن شرایط هم نمیتواند موثر واقع شود. نمونه ش بازدید چندی پیش بود که من رسما دو روز مریض شدم و اگر فرصت داشتم حتما باید بستری میشدم. صحنه هایی تاسف بار که برای جوانان زیر 30 سال در آن شرایط سخت اتفاق افتاده بود. تاسفی که از این شرایط که در کشور وجود دارد و قطعا باید گفت که همه ما مقصریم و مسئولیت داریم تک به تک و برای جبران آن دیر نیست و همه ما میتوانیم نقش داشته باشیم و در این مواقع واقعاً ناراحت میشوم. کمکاری دستگاه ها در طول سالیان است و محصول دوسال یا 8 سال نیست. قصور و احیاناً بی مسئولیتی هایی که وجود داشته و الان شاهد وضعیتی هستیم در گوشه کنار کشورمان که زیبنده کشورمان و حتی دنیا هم نیست.
اتفاق خوب هم متقابلا باز کردن گره ای که رضایت خاطر رو جلب کرده و از طریق هماهنگی دستگاه ها سروسامانی ایجاد شده است و در شرایط که ممکن بود بدتر شود، نجات پیدا کرده اند. در این مواقع یک مقدار سنگینی مسئولیت را کمتر احساس می کنیم.