ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۵۴۵۸۱
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰

کشاورزی پساتحریم از نگاه وزارت کشاورزی

تدبیر24  :  مشاور وزیر جهاد کشاورزی از گشوده شدن خط اعتباری یک‌هزار میلیارد تومانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: توافق هسته‌ای صورت گرفته و برداشته شدن تحریم‌ها می‌تواند تاثیر بسزایی در بخش کشاورزی از مکانیزاسیون و تولید تا بازار و بهبود تراز تجاری کشاورزی در سال‌های آینده داشته باشد.

محمود فتاح‌الجنان - مدیر کل امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی –  اظهار کرد: توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم‌ها می‌تواند در میان‌مدت و بلندمدت آثار بسیار مطلوبی در بخش کشاورزی داشته باشد که عمدتا در حوزه‌های مکانیزاسیون، صادرات و بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی قابل مشاهده باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه در دو سال اخیر دو خط اعتباری 750 و یک‌هزار میلیارد تومانی برای تقویت و توسعه بخش مکانیزاسیون اختصاص داده شد که تاثیر بسیاری در زمینه افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در استان‌های کشور داشت.

مشاور وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: به زودی خط اعتباری دیگری برای امسال به مبلغ یک‌هزار میلیارد تومان گشوده می‌شود، می‌توان امیدوار بود که بخش مکانیزاسیون در حوزه کشاورزی پس از تحریم‌ها بیشترین تحول را تجربه کند چرا که بازارهای دنیا به روی ایران باز می‌شود و کشاورزان می‌توانند با بهره‌گیری از این تسهیلات از جدیدترین ماشین‌آلات تولید داخل و وارداتی موجود در بخش کشاورزی استفاده کنند.

فتاح الجنان با بیان اینکه توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی می‌تواند در بهبود کیفیت و کمیت تولید در بخش‌های مختلف کشاورزی اثرگذار باشد، گفت: پس از برداشته شدن تحریم‌ها بازارهای جهانی به ویژه‌ بازار کشورهای اروپایی به روی محصولات تولید داخل باز می‌شود که افزایش ارزآوری در پی صادرات محصولات کشاورزی را به همراه دارد.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از آثار توافق هسته‌ای و برداشته شدن تحریم‌ها این است که تراز تجاری منفی بخش کشاورزی با سرعت بیشتری بهبود پیدا می‌کند و همانطور که طی دو سال گذشته تراز تجاری بخش کشاورزی از منفی هشت میلیارد دلار به 5.5 میلیارد دلار رسید می‌توان زمان نزدیک‌تری برای به صفر رساندن تراز تجاری بخش کشاورزی متصور بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: