تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۴۹۴۴
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۴

مشکلی مهمتر از حضور زنان در ورزشگاه

معصومه ابتکار ضمن حمایت از حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، می‌گوید: فکر نمی‌کنم ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد
 تدبیر24: معصومه ابتکار ضمن حمایت از حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، می‌گوید: فکر نمی‌کنم ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد. یکی از مطالبات اصلی خانم‌های ایرانی این است که دختران همگام با پسران بتوانند از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار باشند. دختران ایرانی به دلیل فقدان امکان ورزش و محرومیت‌هایی که در نقاط مختلف کشور دارند، از مشکلات اسکلتی رنج می‌برند.

 روزنامه قانون آورده است: حضور زنان در ورزشگاه‌ها سال‌هاست که جنجال‌برانگیز شده است و دولت‌های قبلی همچنین دولت تدبیر و امید بارها درصدد بوده‌اند تا بتوانند مشکل ورود زنان به ورزشگاه‌ها را حل کنند اما هر زمان که این موضوع مطرح می‌شود، تعدادی از افراد جامعه نسبت به این قضیه معترض شده و اقدام به اعتراض و تظاهرات خیابانی می‌کنند و در مقابل برخی از مراجع نسبت به ورود زنان به ورزشگاه‌ها اعتراض و برخی دیگر موافقت خودشان را اعلام کرده‌اند.

موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها زمانی رنگ و بوی جدی به خود گرفت که مسابقات ملی والیبال در ورزشگاه 12 هزار نفری آزادی آغاز شده بود و دختران و زنان ایرانی برای تماشای بازی‌های بین‌المللی و برای حمایت و طرفداری از تیم ملی کشورمان با درهای بسته استادیوم مواجه شدند. بنابراین بسیاری از افراد جامعه نسبت به این موضوع که چرا زنان کشورهای دیگر برای تماشای بازی والیبال و تشویق تیم ملی کشورشان می‌توانند در ورزشگاه آزادی حضور داشته باشند اما زنان و دختران ایرانی نمی‌توانند از این امتیاز و حق برخوردار باشند یا چرا این فرصت برابر در اختیار آن‌ها گذاشته نمی‌شود، معترض شدند.

دختران و بانوان ایرانی این اقدام را نوعی بی‌عدالتی اجتماعی، وجود باورهای مردسالاری در جامعه، عدم تساوی حقوق زنان و مردان، بی‌احترامی به حقوق زنان و ... تلقی می‌کنند. با توجه به جنجال‌برانگیز شدن این موضوع در ماه‌های اخیر، گروه جامعه «قانون» در گفت‌وگویی با یکی از معاونان زن رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط زیست پرداخته تا نظر معصومه ابتکار را به عنوان یک زن و همین طور شخصی که در جایگاه مدیریتی حضور دارد، نسبت به این موضوع جویا شود:

به حقوق زنان احترام گذاشته شود

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که شما به عنوان بانویی که در پستی مدیریتی در دولت تدبیر و امید به ایفای نقش می‌پردازد، آیا با ورود زنان ایرانی برای حضور در ورزشگاه‌ها موافق هستید یا خیر؟ به «قانون» می‌گوید: به نظر من خانم‌های ایرانی در دو زمینه اصلی مانند ورزش‌های قهرمانی و همگانی با وجود پیشرفت‌هایی که داشته‌اند، هنوز عقب‌ماندگی‌های زیادی دارند اما نباید فراموش کرد که وضعیت فعلی خانم‌ها در ورزش همگانی، فعالیت در آموزش و پرورش، فضاهای عمومی، پارک‌ها، شهرها و ... نسبت به دو دهه گذشته بسیار بهتر شده‌است زیرا در اکثر استان‌ها، بانوان از فضاهای اختصاصی برای ورزش برخوردارند.

معاون رئیس‌جمهور افزود: زنان ایرانی بسیار سختکوش هستند و از تمامی ظرفیت‌های خود برای حضور در عرصه‌های مختلف ورزشی استفاده کرده و توانسته‌اند مدال‌های خوب و چشمگیری را برای کشورشان کسب کنند. بنابراین می‌توان گفت زنان ایرانی در ورزش‌های قهرمانی خیلی خوب پیش رفته‌اند اما از سوی دیگر، زمینه پیشرفت و بهبود شرایط برای حضور بانوان در ورزشگاه‌ها نیز وجود دارد.

ابتکار به اختلاف نظرات در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: اختلاف نظرهایی در این زمینه وجود دارد اما نباید فراموش کرد که حضور و ورود به ورزشگاه‌ها برای قشری از خانم‌ها بسیار مهم است و باید به نظر این قشر احترام گذاشته شود حتی اگر تعداد محدودی از جامعه باشند. ضمن اینکه نظر دولت تدبیر و امید در این قضیه کم و بیش مشخص بود و هست زیرا حضور بانوان همراه با خانواده‌های خود می‌تواند فضا را تغییر دهد و لزوما نباید جنبه منفی مسأله دیده شود.

ورود زنان به ورزشگاه، مطالبه اصلی جامعه زنان نیست

ابتکار در ادامه اما ورود زنان به ورزشگاه‌ها را مطالبه اصلی خانم‌های ایرانی ندانسته و تأکید می‌کند: من فکر نمی‌کنم این موضوع و ورود به ورزشگاه‌ها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد. یکی از مطالبات اصلی خانم‌های ایرانی این است که دختران همگام با پسران و از دوران پیش‌دبستانی و حتی قبل از ورود به مدرسه بتوانند از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار باشند.

رئیس سازمان محیط زیست به مشکلات دختران ایرانی در عرصه ورزشی اشاره و تصریح می‌کند: دختران ایرانی از مشکلات اسکلتی به دلیل فقدان امکان ورزش و محرومیت‌هایی که در نقاط مختلف کشور و مخصوصاً استان‌هایی که هنوز دیدگاه‌های سنتی دارند، رنج می‌برند. بنابراین مشکلات اینچنینی قبل از هر چیزی باید برطرف شوند.

وی می‌افزاید: باید فرصت‌های برابری نسبت به پسران به دختران ایرانی اعطا شود؛ فرصت‌هایی که دختران ایرانی با رعایت تمامی شئونات اسلامی و اصولی که در جامعه دینی کشورمان حاکم است، بتوانند از این حق برخوردار شوند. همچنین در ورزش‌های همگانی و قهرمانی باید فرصت‌های برابری در اختیار دختران قرار گیرد.

ابتکار تاکید کرد: من فکر می‌کنم مواردی که بیان شد، مطالبات اصلی دختران و بانوان ایرانی در زمینه‌های ورزشی خواهد بود و به نظر من مسائل دیگر جانبی هستند و دولت باید تلاش و اهتمام بیشتری نسبت به حل این مسائل داشته باشد.

یک‌بار برای همیشه موضوع حل شود

نظرات موافق و مخالف درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها و فضاهای اجتماعی در حالی مطرح می‌شود که به نظر می‌رسد یک‌بار برای همیشه باید تکلیف آن و اینکه حضور همزمان مردان و زنان در فضاهایی چون ورزشگاه‌ها امکان تحقق دارد یا نه، مشخص شود. چنانکه تجربه نشان داده حضور زنان در فضاهای اجتماعی و ورزشی منجر به رعایت بیشتر فرهنگ و اخلاق شده است. اینکه امروزه شاهدیم در فضاهای ورزشی و ورزشگاه‌ها بداخلاقی‌هایی از سوی تماشاگران صورت می‌گیرد، به طور حتم با حضور بانوان در این فضاها بسیاری از بداخلاقی‌ها از بین می‌رود. همان‌طور که در برخی تجربه‌ها نظیر تماشای مسابقات فوتبال در برج میلاد شاهد بودیم و حضور زنان، باعث جلوگیری از بروز رفتارهای تنش‌زا شد و این مهم می‌تواند به سایر فضاهای ورزشی و اجتماعی تعمیم داده شود.

همان‌گونه که از صحبت‌های معاون رئیس‌جمهور برمی‌آید، اکنون جامعه ایرانی به آن سطح از بلوغ رسیده که حضور همزمان زنان در کنار مردان در میادین ورزشی و تماشاگه آنها بدون بروز ناهنجاری‌ها را بپذیرد و تصمیم‌گیری نهایی مسئولان در این باره، می‌تواند فصل تازه‌ای را از حضور زنان در فضاهای اجتماعی ایران ایجاد کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: