آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
سه‌شنبه ۰۶ آبان ۱۴۰۴ - 2025 October 28
کد خبر: ۵۴۹۶۹
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱

تلخی قیمت هندوانه‌های شیرین در کام کشاورزان ‌

کاهش شدید قیمت هندوانه‌های شیرین کام باغداران را تلخ کرد.
 تدبیر24: چاف لنگرود مهمترین منطقه کشت هندوانه در گیلان است و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان هندوانه کشور به حساب می‌آید، وجود زمین‌های ماسه‌ای حاصلخیز، به هندوانه این منطقه کیفیت خاصی بخشیده است.

زمان کاشت تا برداشت هندوانه معمولا 90 روز است و کشاورزان در این مدت زحمات زیادی را متحمل می‌شوند و برای خرید بذر هندوانه، کاشت دانه‌ها، کود و... هزینه‌هایی پرداخت می‌کنند‌.

اما چند سالیست که در فصل برداشت هندوانه به محض اینکه هندوانه چاف و چمخاله به بازار می‌آید، شاهد کاهش قابل ملاحظه قیمت هندوانه در بازار هستیم مثلا تا قبل از زمان برداشت هندوانه در چاف و چمخاله قیمت هر کیلو هندوانه در بازار بالغ بر یک هزار و 500 تا دو هزار تومان بوده است اما به محض برداشت هندوانه این منطقه و ورود این هندوانه‌های باکیفیت به بازار، شاهد نزول قیمت آن تا مرز 400 تا 500 تومان هستیم‌.

احمد حیدری یکی از کشاورزان چاف و چمخاله که دارای سه هکتار باغ هندوانه است در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: امسال با توجه به بارش کم باران، از میزان برداشت هندوانه کاسته شده است .

وی ادامه داد: در هر هکتار زمین باید حداقل 30 تا 35 تن هندوانه برداشت شود، اما امسال با توجه به خشکسالی، میزان برداشت هندوانه در هر هکتار زمین نصف شده و حداکثر به 15 تن در هر هکتار رسیده است، همچنین هندوانه‌ها به دلیل کمبود آب ریزتر از گذشته هستند.

‌حیدری از کاهش شدید قیمت فروش هندوانه طی روزهای اخیر خبر داد و افزود: در بازار خرید و فروش هندوانه چاف و چمخاله، هندوانه درشت و درجه یک را از باغدار کیلویی 300 تا 400 تومان خریداری می‌کنند که این مبلغ با توجه به هزینه‌هایی که کشاورز برای تولید این محصول می‌پردازد به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد و با این کاهش شدید قیمت، کشاورزان و باغداران بسیار متضرر می‌شوند‌.

وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی حمایت لازم را از کشاورزان بعمل نمی‌آورد، خاطرنشان کرد: در تامین کود مورد نیاز برای تولید هندوانه نیز حتی جهاد کشاورزی به باغداران کمک نکرد و باغداران مجبور شدند علاوه بر خرید بذر، کود را نیز به صورت آزاد خریداری کنند‌.

جعفر آرزم یکی از عاملان فروش هندوانه در بازار نیز به ایسنا گفت: بذر هندوانه در سال‌های اخیر از چین و ژاپن خریداری می‌شود و با توجه به اینکه کاشت هندوانه دیمی است و در سال‌های اخیر شاهد کاهش بارش باران هستیم از کیفیت هندوانه‌هایی که در چاف و چمخاله تولید می‌شود، کاسته شده، اما با این وجود به دلیل اینکه مزارع ما ماسه‌ای هستند، باز هم کیفیت هندوانه‌های تولیدی در این منطقه از سایر استان‌های کشور بهتر است‌.

وی با بیان اینکه راه برون رفت از معضل کاهش قیمت هندوانه، صادرات آن است، افزود: ما نمی‌توانیم کل هندوانه‌های تولیدی در گیلان را در این استان و شهرهای مجاور به فروش برسانیم، زیرا عرضه بیش از حد محصول سبب کاهش قیمت می‌شود و نیاز است این محصول به کشورهای مجاور نیز صادر شود‌.

در ادامه هادی‌زاده رئیس جهاد کشاورزی چاف و چمخاله نیز اظهار کرد: یک هزار و 200 هکتار باغ هندوانه در چاف و چمخاله وجود دارد که در هر هکتار 18 تا 20 تن هندوانه تولید می‌شود.

وی ادامه داد: در سال گذشته در هر هکتار زمین 24 تن هندوانه برداشت شده است که امسال به دلیل اینکه بارش باران نداشتیم، شاهد کاهش حداقل پنج تنی هندوانه در هر هکتار بوده‌ایم‌.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: