ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۳

دفع دشمنی یا رفع دشمنی

تیم دیپلماتیک دولت تدبیروامید با تسلط کاملی که بر قاعده بین‌المللی و دانش دیپلماسی و همچنین حمایت‌های مقام معظم رهبری داشتند، توانستند مذاکرات را به نتیجه مطلوب فعلی برسانند
 تدبیر24: به یاری خداوند مذاکره‌کنندگان ایرانی توانستند بعد ازسال‌ها مذاکرات فشرده و طولانی پرونده هسته‌ای را با شش قدرت بزرگ جهان به نتیجه مطلوبی برسانند. البته تیم دیپلماتیک دولت تدبیروامید با تسلط کاملی که بر قاعده بین‌المللی و دانش دیپلماسی و همچنین حمایت‌های مقام معظم رهبری داشتند، توانستند مذاکرات را به نتیجه مطلوب فعلی برسانند. همچنین تحلیل‌های خوب و جامعی از به نتیجه رسیدن مذاکرات در رسانه‌ها منتشر شده است اما، آنچه مهم و لازم است به آن توجه شود این است که این توافق درحقیقت دفع دشمنی است. در میان علما بحثی تحت عنوان دفع و رفع وجود دارد. یک دفع دشمنی وجود دارد یک رفع دشمنی. مخالفین مذاکرات درداخل کشور می‌گویند که باید با جنگ رفع دشمنی شود ولی موافقین مذاکرات اعتقاد دارند که ما با دفع دشمنی دشمن هزینه کمتری از رفع دشمنی می‌پردازیم لذا مبحث دفع و رفع دشمنی نکته‌ای است که تحلیلگران باید بدان توجه کنند. سیاست دولت آقای روحانی و دستگاه دیپلماسی آن است که با انجام مذاکره دشمنی دشمن را دفع کنند و با مذاکره نوع دشمنی آنها را پیش‌بینی کرده و دشمنی آنها را از میان بردارند. از نظر عقلی و شرعی نیز زمانی که می‌توان از دشمنی پیشگیری کرد باید پیشگیری اعم شمرده شود تا اینکه بخواهیم با جنگ و درگیری رفع دشمنی کنیم. این توافق ثمرات زیادی دارد از جمله این که در این مذاکرات با ادبیات دیپلماسی هزینه کمتری می‌پردازیم و با مذاکره، از دشمنی دشمنان کاستیم و از حقوق و دانش هسته‌ای نیز دفاع کردیم. این موفقیت بزرگ‌ترین دستاورد آقای دکتر روحانی درصحنه دیپلماسی است و تاثیر آن در انتخابات مجلس کاملاً روشن است زیرا مردم شیرینی این پیروزی را حس خواهند کرد و شیرینی رفع و دفع تحریم‌ها به‌زودی حس خواهند شد. طبیعتا‍ً مردم در انتخابات مجلس آینده به نمایندگانی رای خواهند داد که هماهنگ و همسو با دولت باشند و مسیر رشد و پیشرفت ایران را فراهم کنند زیرا مجلسی که دائماً بخواهد با دولت اصطکاک داشته باشد و نمایندگان مجلس بخواهند در برابر چرخ حرکت دولت سنگ اندازی کنند و از شتاب رشد و توسعه کشور کم می‌کنند، مطلوب نیستند. 
* استاد حوزه و دانشگاه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: