ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۰۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱

میم مثل موزه!

موزه‌ها نشان‌دهنده‌ی فرهنگ دیروز و امروز ما هستند، موزه‌های باستانی فرهنگ کهن و موزه‌های معاصر تجلی هنرها و فرهنگ امروز است، می‌توان فرهنگ اصیل ایران را در آثار کهن به جامانده از فرهنگ باستانی مشاهده کرد،‌ از مراسم و مناسک و آداب و رسوم تا پوشش و نحوه‌ی مراودات انسانی همه و همه در جای جای آثار به جا مانده متجلی است.
 تدبیر24: موزه‌ها نشان‌دهنده‌ی فرهنگ دیروز و امروز ما هستند، موزه‌های باستانی فرهنگ کهن و موزه‌های معاصر تجلی هنرها و فرهنگ امروز است، می‌توان فرهنگ اصیل ایران را در آثار کهن به جامانده از فرهنگ باستانی مشاهده کرد،‌ از مراسم و مناسک و آداب و رسوم تا پوشش و نحوه‌ی مراودات انسانی همه و همه در جای جای آثار به جا مانده متجلی است.
 
وی افزود: پوشش زنان ایرانی در مینیاتورهای به جا مانده نشان از متانت و وقار و ترکیبی از رنگهای زنده و مناسب است، در آثار کهن این کشور چهار فصل و حجاری‌های موجود نیز نوع پوشش مشهود است.
 
دارایی در ادامه با اشاره به لزوم ترغیب آحاد جامعه به فرهنگ موزه افزود: شمار توریست هایی که گاهی با یک بروشور و با هدف مشخص از موزه‌ها بازدید می‌کنند نسبت به تعداد آنها بسیار بیشتر از جمعیت بازدید کننده‌ی داخلی از موزه‌ها است و باید به امر ایجاد انگیزه در جامعه و به طور خاص در جوانان بیشتر توجه کنیم.
 
وی دوره‌ی دبستان و پیش از دبستان را زمان مناسب برای آشنایی افراد با فرهنگ تاریخی و موزه‌ها نامید و افزود: اگر افراد جامعه از دوران کودکی با فرهنگ غنی خود آشنا شوند وقتی به سن بالاتر می‌رسند کمتر دچار بی‌هویتی و تاثیر پذیری از فرهنگ‌های بیگانه می‌شوند بنابراین سرمایه گذاری در سنین پایین و فرهنگ‌سازی اثربخش‌تر و کم‌هزینه‌تر از آن است که بخواهیم هویت و فرهنگ شکل گرفته جوانان را به سمت و سوی صحیح تغییر دهیم.
 
دارایی قرار گرفتن درس‌هایی متناسب با میراث فرهنگی و موزه‌ها را در کتب دبستان مفید دانسته و گفت: به عقیده‌ی من در زمان فراگیری حرف میم در دوران دبستان باید گفت «میم مثل موزه»،‌ بدین روش موزه و فرهنگ باستانی در ذهن کودکان نهادینه می‌شود و از همان ابتدا کودکان به فرهنگ خود افتخار می‌کنند.
 
سرپرست موزه‌ی هنرهای ملی ایران به غنای بالای آثار تاریخی فرهنگی ایران اشاره کرد و ادامه داد: کشور ما دارای فرهنگی چند هزار ساله است و سرشار از آثاری است که هر کدام از آنها می‌تواند به نوبه‌ی خود دریایی از علم و هنر باشد و این در حالی است که بعضی از کشورها با وجود نداشتن فرهنگ کهن از نداشته‌های خود داشته‌های بزرگ می‌سازند و برای خود فرهنگ‌سازی می‌کنند بطور مثال اشیایی را که در فیلمی از آن استفاده شده است را خریداری و یک موزه با محوریت آن می‌سازند.
 
دارایی روش‌های نوین ترغیب کودکان به موزه‌ها را برشمرد و افزود: متاسفانه اغلب کودکان در اردوهای مدرسه رفتن به سینما و پارک را به موزه ترجیح می‌دهند و این درحالی است که بیشترین تاثیر را در فرهنگ سازی می‌توان از موزه انتظار داشت، برخی از موزه‌ها در ایجاد انگیزه کودکان پیشرو بوده‌اند و بعضی مدارس نیز در انتخاب هدایای دانش آموزان محوریت آثار تاریخی را لحاظ کرده‌اند که بسیار تاثیر گذار بوده است.
 
وی در پایان گفت: برنامه‌ریزی از سنین کودکی موجب می‌شود که هویت تاریخی در ذهن کودک نقش ببندد و در این راستا باید سازمان‌ها هم‌راستا عمل کنند و در فرهنگ‌سازی کودکان که آینده‌سازان جامعه هستند، تدابیر مناسب بیاندیشند.
 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: