تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۵۰۸۳
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۶

کم‌بارش‌ترین و پر‌بارش‌ترین استان‌های کشور

در بارندگی‌های اخیر بیشترین بارش مربوط به مازندران با 61 میلی‌متر و کمترین بارش مربوط به کرمانشاه با 0.3 میلی‌متر بوده است و به گفته مدیرکل دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب کشور علی رغم وجود بارش مناسب باران در 12 استان کشور، متوسط بارش‌های کشور کماکان وضعیت مطلوبی ندارد و نسبت به سال گذشته 13 درصد منفی است.
  تدبیر24: استان تهران با 47 میلی‌متر بارندگی رتبه دوم میزان بارش را در کشور به خود اختصاص داده است، علاوه بر این نیز میزان بارندگی در بازه زمانی 24 تا 30 تیرماه در آذربایجان شرقی معادل 17 میلی‌متر، آذربایجان غربی 4 میلی‌متر، اردبیل 7.2 میلی‌متر، تهران 47 میلی‌متر، زنجان 6 میلی‌متر، سمنان 8 میلی‌متر، قزوین 9 میلی‌متر، گیلان 38 میلی‌متر، مازندران 61 میلی‌متر،‌ همدان 15 میلی‌متر،‌ کرمانشاه 0.3 میلی‌متر و لرستان 3 میلی‌متر بوده است.

به گفته راعی مدیرکل دفتر مطالعات پایه آب شرکت مدیریت منابع آب کشور بیشترین بارندگی‌های اخیر در حوضه دریای خزر اتفاق افتاده است و به رغم بارندگی‌های خوبی که در روزهای اخیر در استان‌های شمالی و شمال غرب و غرب کشور داشتیم اما متو‌سط بارندگی‌های کشور در چهار یا پنج روز گذشته از 184 میلی‌متر به 188 میلی‌متر رسیده که 4 میلی‌متر افزایش را در متوسط بارندگی کشور نشان می‌دهد.

وی علت اصلی این امر را عدم بارندگی در بخش وسیعی از کشور مثل ایران مرکزی، مناطق جنوب، جنوب شرق، شرق عنوان و اظهار کرد: این مساحت وسیع باعث می‌شود متوسط بارندگی کشور در حد چهار میلی‌متر ثبت شود.

طبق اعلام وزارت نیرو با این وجود این میزان بارش درمقایسه با میزان بارش‌های مدت مشابه سال آبی گذشته 13 درصد کاهش و در مقایسه با متوسط درازمدت 19 درصد کاهش یافته است همچنین میزان بارش‌ها در دوره مشابه سال آبی گذشته 217 میلی‌متر و دوره درازمدت در همین زمان 233 میلی‌متر ثبت شده است.

از سویی دیگر باوجود بارش های چند روز اخیر و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق تهران، حجم آب ورودی به مخزن سدهای پنج‌گانه تهران، افزایش محسوسی نیافته است و طبق گفته ارتقایی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران میزان بارش های تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به ویژه با بارش های 11 میلیمتری در روزهای اخیر به 278 میلیمتر رسیده است که این میزان بارندگی در مقایسه با زمان بلند مدت و مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 17 درصد کاهش و 14 درصد افزایش یافته است.

به گفته مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران حجم آب موجود در مخازن سدهای تامین کننده آب شرب تهران با کاهش 190 میلیون مترمکعبی در مقایسه با شرایط نرمال به حدود 772 میلیون مترمکعب رسیده است.

در حال حاضر، حجم آب موجود در مخزن سدهای امیرکبیر 180، لتیان 70، لار 125، طالقان 236 و ماملو 161 میلیون مترمکعب گزارش شده است که در مقایسه با حجم مخازن سدهای فوق در سال های ترآبی 190 میلیون مترمکعب کاهش را نشان می دهد.

به طور کل می توان گفت که بارندگی های چند روز اخیر تاثیری در حل بحران آبی کشور نداشت و باید تدابیر صرفه جویی همچنان در میان مسوولین و مردم ادامه داشته باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: