هدایت الله میرمرادزهی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در خصوص تعطیلی برخی از کارخانههای تصفیه کننده شکر به سبب نبودن مواد اولیه و عدم مجوز برای واردات محصول اظهار داشت: تعدادی از کارخانههای شکر استانهای اردبیل، آذربایجان بر اساس ظرفیت تولید سطح زیرکشت چغندر طراحی شده بودند که با افزایش هزینههای تولید، سربار ، واردات بیرویه و عدم رقابت شکر داخلی که مشابه وارداتی آن منجر به ضرر تولیدکنندگان داخلی و تعطیلی برخی از کارخانهها انجامید.
تدبیر24:هدایت الله میرمرادزهی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در خصوص تعطیلی برخی از کارخانههای تصفیه کننده شکر به سبب نبودن مواد اولیه و عدم مجوز برای واردات محصول اظهار داشت: تعدادی از کارخانههای شکر استانهای اردبیل، آذربایجان بر اساس ظرفیت تولید سطح زیرکشت چغندر طراحی شده بودند که با افزایش هزینههای تولید، سربار ، واردات بیرویه و عدم رقابت شکر داخلی که مشابه وارداتی آن منجر به ضرر تولیدکنندگان داخلی و تعطیلی برخی از کارخانهها انجامید.
وی افزود: بنابراین مجوز واردات فقط با اعلام درآمار وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر جوابگو نبودن تولید شکر داخل صادر میشود.
میرمرادزهی در ادامه خاطر نشان کرد: در گذشته با توجه به تحریم واردات برخی مواد اولیه بسیاری از کارخانجات از چرخه تولید خارج شدهاند که خوشبختانه با جمعبندی توافق 1+5 مشکلات آنها حل خواهد شد حال باید واردات به گونهای باشد که به تولید داخل آسیب وارد نکند.
وی درخصوص ارزان بودن شکر برزیلی نسبت به شکر داخل گفت: شکر داخل مستلزم کیفیت استانداردها و شرایط تولید است و بعضا برخی از محصولات داخل ارگانیک و عاری از سموم است که این عوامل سبب تفاوت قیمتها شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی در پایان تصریح کرد: پیشبینی میزان رشد شکر در سال جاری با توجه به ریزشهای جوی و کمبود آب در کشور نسبت به سالهای گذشته زیاد نیست اما میتوانیم با تغییر سیستم آبیاری و بالا بردن راندمان سطح زیر کشت، برداشت شکر در هکتار را افزایش دهیم.