ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۱۴۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۴

واردات بی‌رویه شکر مسبب تعطیلی کارخانه‌ها

هدایت الله میرمرادزهی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در خصوص تعطیلی برخی از کارخانه‌های تصفیه کننده‌ شکر به سبب نبودن مواد اولیه و عدم مجوز برای واردات محصول اظهار داشت: تعدادی از کارخانه‌های شکر استان‌های اردبیل، آذربایجان بر اساس ظرفیت تولید سطح زیرکشت چغندر طراحی شده بودند که با افزایش هزینه‌های تولید، سربار ، واردات بی‌رویه و عدم رقابت شکر داخلی که مشابه وارداتی آن منجر به ضرر تولیدکنندگان داخلی و تعطیلی برخی از کارخانه‌ها انجامید.
تدبیر24:هدایت الله میرمرادزهی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، در خصوص تعطیلی برخی از کارخانه‌های تصفیه کننده‌ شکر به سبب نبودن مواد اولیه و عدم مجوز برای واردات محصول اظهار داشت: تعدادی از کارخانه‌های شکر استان‌های اردبیل، آذربایجان بر اساس ظرفیت تولید سطح زیرکشت چغندر طراحی شده بودند که با افزایش هزینه‌های تولید، سربار ، واردات بی‌رویه و عدم رقابت شکر داخلی که مشابه وارداتی آن منجر به ضرر تولیدکنندگان داخلی و تعطیلی برخی از کارخانه‌ها انجامید.
 
وی افزود: بنابراین مجوز واردات فقط با اعلام درآمار وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر جوابگو نبودن تولید شکر داخل صادر می‌شود.
 
میرمرادزهی در ادامه خاطر نشان کرد: در گذشته با توجه به تحریم واردات برخی مواد اولیه بسیاری از کارخانجات از چرخه تولید خارج شده‌اند که خوشبختانه با جمع‌بندی توافق 1+5 مشکلات آنها حل خواهد شد حال باید واردات به گونه‌ای باشد که به تولید داخل آسیب وارد نکند.
 
وی درخصوص ارزان بودن شکر برزیلی نسبت به شکر داخل گفت: شکر داخل  مستلزم کیفیت استانداردها و شرایط تولید است و بعضا برخی از محصولات داخل ارگانیک و عاری از سموم است که این عوامل سبب تفاوت قیمت‌ها شده است.
 
عضو کمیسیون کشاورزی در پایان تصریح کرد: پیش‌بینی میزان رشد شکر در سال جاری با توجه به ریزش‌های جوی و کمبود آب در کشور نسبت به سال‌های گذشته زیاد نیست اما می‌توانیم با تغییر سیستم آبیاری و بالا بردن راندمان سطح زیر کشت، برداشت شکر در هکتار را افزایش دهیم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: