ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۳۹۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۲

واحدهای تولیدی از رمق افتاده‌اند

عضو هیات رئیسه خانه صنعت و معدن ایران گفت: پیدا کردن بازارهای جدید برای صادرات و بازگشت شرایط گذشته بسیار سخت است، زیرا واحدهای تولیدی به دلیل خسارت فراوانی که در دوره تحریم‌ها به آنها وارد شد، از رمق افتاده‌اند.
 تدبیر24بیژن پناهی زاده  اظهار کرد: به دلیل تحریم‌ها بیشتر بازارهای هدف را برای صادرات از دست داده‌ایم و به سختی می‌توانیم شرایط صادرات را به دوره های قبل از تحریم بازگردانیم.

وی افزود: ایران در دوره تحریم‌ها نتوانست به بازارهای هدف صادرات داشته باشد، همچنین پول حاصل از صادرات محصولات نیز در بانک‌های آنها بلوکه شده که این مساله ضرر و زیان فراوانی به واحدهای تولیدی وارد کرده است.

رئیس خانه صنعت و معدن خوزستان عنوان کرد: خریداران بسیار باهوش هستند و پول و سرمایه خود را در ازای محصولات بی کیفیت هزینه نمی‌کنند، بنابراین باید محصولاتی تولید کنیم که با ذائقه آنها سازگار باشد و در بازار آنها کشش فروش داشته باشد. اگر محصولات تولیدی ما دارای کیفیت مناسب و قیمت تمام شده پایین باشد، بازارهای مصرف جهانی به خوبی از این کالاها حمایت کرده و آنها را خریداری می‌کنند.

پناهی زاده ادامه داد: با توجه به رفع تحریم‌ها باید از بخش تولید حمایت کنیم زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که ایران دوباره تحریم نشود و ما باید از گذشته درس بگیریم. باید با حمایت از بخش تولید به رونق آن کمک کنیم زیرا بدون توجه و کمک به واحدهای تولیدی نمی‌توانیم به صادرات محصولات فکر کنیم.

وی گفت: اگر بخواهیم تولیداتی صادرات محور داشته باشیم باید به تعویض خطوط و ماشین‌آلات واحدهای تولیدی کمک کنیم تا آنها بتوانند به تولیدات و خطوط به روز دسترسی داشته باشند و این امر به تولیدات با کیفیت و صادرات محور کمک بسیاری می‌کند.

پناهی‌زاده تصریح کرد: عملکرد نامناسب مدیریتی و تحریم‌های داخلی یکی از مشکلاتی است که موجب از دست دادن بازارهای جهانی شده است و تا زمانی که فضای کسب و کار این گونه باشد، نمی‌توان به تولیدات صادرات محور امید داشت. با پیش‌بینی‌های انجام شده بدون توجه به تغییر و تعویض خطوط تولید و رفع موانع تولید، مانند مالیات و نرخ سود بانکی این امر ممکن نخواهد بود.

وی ادامه داد: تا زمانی که در بخش تولید مشکلات فراوانی وجود دارد چگونه می‌توانیم دنبال صادرات باشیم زیرا واحدهای تولیدی نمی‌توانند حیات روزمره خود را داشته باشند و مشکلات فراوانی دارند که ابتدا باید به آنها رسیدگی شود. اگر از تولیدکنندگان حمایت شود و فضای کسب و کار مساعد شود، می‌توانیم به دنبال صادرات باشیم و برای موفقیت دراین بخش تلاش کنیم.

پناهی‌زاده تصریح کرد: کشور ما در سالهای آینده مزیت انرژی ارزان را از دست خواهد داد و بنابراین اگر کارخانه‌ها و صنایع پرمصرف را ترمیم و به روز نکنیم در سالهای آینده با نرخ بالای حامل‌های انرژی دچار مشکل خواهیم شد و محصولات تولیدی ما دارای مبلغ تمام شده بالایی خواهند بود.

عضو هیات رئیسه خانه صنعت و معدن ایران اظهار کرد: باید مشکلات تولید را در درون کشور حل کنیم و به کشورهای غربی اعتماد نکنیم زیرا در سالهای گذشته بارها مساله تحریم بر بخش‌های مختلف تاثیر مخرب گذاشته است و تمامی تولیدکنندگان آسیب‌های فراوانی از مساله تحریم دیدند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: