ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۵۵۵۹۱
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۰

درمان سرطان با استفاده از سم ماهی قزل‌آلا

‌محققان دانشگاه فرایبورگ نوعی مکانیسم مولکولی تولید سم را در ماهی‌های آزاد مانند قزل‌آلا و سالمون شناسایی کرده‌اند که می‌تواند در آینده برای درمان سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.
  تدبیر24باکتری‌های بیماری‌زا، ابزارهای کشنده‌ای دارند که بسیار تخصصی و موثر عمل می‌کنند. یارسینیا، گونه‌ای از باکتری‌های بیماری‌زاست که می‌تواند باعث طاعون خیارکی و عفونت‌های معده‌ای-روده‌ای جدی در انسان شود. این باکتری بیماری‌زا باعث بیماری دهان قرمز در ماهیان قزل‌آلا نیز می‌شود که ضررهای اقتصادی سنگینی در صنعت پرورش ماهی به دنبال دارد.

محققان با مطالعه این باکتری بیماری‌زا موفق شدند سازوکار تزریق سم در ژنوم یارسینیا را شناسایی کنند که به نظر می‌رسد کاربرد خوبی در درمان سرطان دارد.

این تیم تحقیقاتی نشان داد، سم Afp 18 که توسط این باکتری تولید می‌شود، در حقیقت آنزیمی است که پروتئین کلیدی RhoA را غیرفعال می‌کند. RhoA مسئول بسیاری از فرآیندهای حیاتی در سلول‌های انسان و ماهی است. به عنوان مثال، این پروتئین ساخت و تجزیه رشته‌های اکتین را کنترل می‌کند. این رشته‌ها در فرآیند تقسیم سلولی ضروری هستند و نقش کلیدی در پخش شدن تومور را در بدن نیز بر عهده دارند.

محققان سم Afp18 را به جنین ماهی تزریق کردند. نتیجه این بود که تقسیم سلولی متوقف شد و جنین ماهی دیگر رشد نکرد. این سم باعث متلاشی شدن رشته‌های اکتین در سلول‌های بدن ماهی می‌شود.

این گروه تحقیقاتی توانست با آنالیز کریستال‌های RhoA با استفاده از پرتو ایکس، این مکانیسم را در سطح اتمی روشن کند. پروتئین‌های تنظیم‌کننده Rho در رشد سرطان، خصوصا در گسترش سلول‌های سرطانی نقش دارند. لذا محققان امیدوارند که این سم، پتانسیل بالقوه‌ای در درمان سرطان داشته ‌باشد.

این تحقیق در مجله Nature Communications به چاپ رسیده ‌است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: