ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۶۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
محمد باقر فرهمند کارشناس مسائل سیاسی

نگاهی به دیپلماسی مردم با مردم روحانی

امروز سیاست خارجی ایران با تغییر راهبردی و نه صرفا تکنیکی و یا تاکتیکی با مهارتی وصف نشدنی می رود تا به همه دنیای آنان تنه بزند و درب های تحیم ناعادلانه غرب را بشکند . . .

تدبیر24 : با تغییر در بازیگران عرصه نظام بین الملل از دهه 1990 به بعد و نمود و بروز خرده بازیگران اثرگذار در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی های روابط بین الملل ، ادبیات جدیدی در این ساختار حاکم گردید . ساختاری که از اوایل قرن بیستم تا اواسطش ، شاهد بزرگترین جنگ های تاریخ بشری بود ، در دوران جدید بازیگران جدیدی مثل رسانه ها ، شبکه های اجتماعی مجازی ، سازمان های غیر دولتی ، دیدگاه های فمنیستی ، محیط زیست ، نخبگان و ده ها خرد بازیگر مهم دیگر دیده شدند ، بازیگرانی که جملگی به هدایت افکار عمومی می پرداختند . به تعبیر دیگر این بازیگران قدرت نرم هر فرهنگ و ملتی را به رخ جهان می کشیدند.

در این راه وقوع انقلاب اسلامی در سال 1979 در شرایطی که نظام بین الملل درگیر تغییرات پاردایمی میان رئالیست ها و لیبرال ها بود و دیدگاه های نویی را مطرح می کرد ، شوک بزرگی به بدنه چینش شده ای داشت که چند سالی قبل توسط اروپا و آمریکا در حال ساختن بود. انقلاب اسلامی پیامی داشت به ملت های مظلوم و ستم دیده که می توانید سرنوشت خود را خود تعیین کنید . بپا خیزید و ظالمان را به قعر تاریخ بفرستید . نگاه انقلاب بسیار آرمان خواهانه بود یعنی به شدت تحت تاثیر دیدگاه های نئو لیبرال های جهانی تعریف می شد . اما دیری نپائید که شعار عدالت خواهی و صلح طلبی ملت ایران با جنگی که عراق علیه ایران به راه انداخت و حمایت جهان عرب و غرب و ... برای عراق به همراه آورد .

 اما چه سخت بود برای ملتی مثل ما . سرانجام با تقدیم هزاران شهید و دلاور مردی های سرداران بزرگ ایران زمین و همچنین دیپلماسی بسیار متین و اگاهانه وقت ایران جنگ به اتمام رسید ، عراق متخاصم شناخته شد و موظف به پرداخت غرامت و عذرخواهی از ایران و مردمش ، هنوز چند صباحی از پایان جنگ نگذشته بود که مرصاد سربازان بدون اونیفورم صدام یعنی رجوی خائن وارد ایران شدند ، باز مدیریت سرداران و سیاسیون وقت با همت خود مردم نقشه دشمن را سیاه کرد و خلاصه تاریخ انقلاب مملو هست از این وقایع .

اما در همه این دوران تا به امروز ( منهای سالهایی از دولت اول و دولت دوم محمود احمدی نزاد ) به جرات می توان گفت به جزء در مواردی ، هیچگاه دیپلماسی ایرانی تا به این حد قهرمانانه ، شجاعانه و دلاورانه همپای سرداران ایران زمین وارد عرصه نشده است . روزهای پرکار دیپلماسی که باید آن را دیپلماسی عمومی از نسل جدید دانست چراکه درست است دیپلمات های دولتی اجرایش می کنند اما دقیقا خواست ملت است و تمام بازیگرانی که در ابتدای مطلب اشاره کردم . این نکته بسیار ظریف است که ظریف ، با ظرافت تمام نماینده بسته ای سیاست ، فرهنگ ، تاریخ و هویت ایرانی است که همه و همه امروز ان را قبول دارند و این درتس همان قدرت ملی است .

 قدرتی که در عصر جهانی شدن خود را به تمام قدرت های دیگر پرقدرت به رخ می کشاند. امروز سیاست خارجی ایران با تغییر راهبردی و نه صرفا تکنیکی و یا تاکتیکی با مهارتی وصف نشدنی می رود تا به همه دنیای انان تنه بزند و درب های تحیم ناعادلانه غرب را بشکند ، عزت و سربلندی را با حس وطن دوستی همراه کند و غرور ملی ما را ارتقاء دهد . غروری که می رفت به واسطه نگاه بسته و غیر کارشناسی کرامت ایرانی را با هویتی که نمایش ملت مسلمان و با فرهنگ ایران نبود نشانه بگیرد .

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
نسترن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
0
3
مردم برای دولت دولت برای مردم
دارا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
1
1
اگر مهرورزان داحلی بگذارند !!!
نازنین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
0
0
خدا شما رو حفظ کنه
نظر شما: