ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۷۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵

بهترین فرصت برای افزایش سرمایه بانک‌های کشور

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هم اکنون بهترین فرصت برای ایجاد زمینه‌های مناسب برای افزایش سرمایه بانک های کشور به منظور تقویت توان اعطای تسهیلات به بخش خصوصی فراهم آمده است.
 تدبیر24:  علی طیب نیا طی سخنانی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی موفقیت در مذاکرات هسته‌ای و لغو قریب الوقوع تحریم ها را بهترین فرصت برای دولت به منظور بهبود فضای کسب و کار کشور عنوان کرد و گفت: رفع تحریم های اقتصادی پس از اجرایی شدن توافق نامه وین، نه به معنای تغییر مسیر، روش ها و سیاست های اقتصادی دولت، بلکه به معنای رفع موانع و قیود بر سر راه برنامه های از پیش تعیین شده دولت در چارچوب اقتصاد مقاومتی است.

وی گفت: رفع تحریم ها فرصت خوبی برای اجرایی کردن برنامه های توسعه ای کشور است و نباید فکر کنیم با برداشتن تحریم هاٰ، به طور خودکار، مشکلات اقتصادی برطرف خواهد شد، چرا که کماکان اقتصاد ایران از مشکلات ساختاری اقتصاد متکی به نفت و دولتی بودن اقتصاد رنج می برد و این معضلی است که به این سادگی برطرف نخواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: در شرایط جدید پس از تحریم، درآمدهای نفتی کشور افزایش خواهد یافت و نیز امکان استفاده از منابع مالی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی فراهم خواهد آمد و همچنین امکان دسترسی ما به بازارهای صادراتی جهان با هزینه هایی به مراتب کمتر از قبل مهیا خواهد شد، اما استفاده صحیح از این فرصت‌ها، بسته به یک شرط اساسی است و آن اینکه دولت بتواند با کمک بخش خصوصی، فضای کسب و کار کشور را بهبود بخشد.

وی با بیان اینکه سیاست اصلی دولت، بهبود فضای کسب و کار و ایجاد شرایط مساعد برای سرمایه گذاری بدون دغدغه سرمایه گذاران داخلی و خارجی است، اظهار کرد: لازمه این امر آن است که با پرهیز از ارتکاب اشتباهات گذشته، درآمدهای نفتی را وارد بودجه های سالیانه نکنیم و به اهداف تاسیس صندوق توسعه ملی وفادار بمانیم.

بنا بر اعلام شادا وی تصریح کرد: هم اکنون بهترین فرصت برای ایجاد زمینه‌های مناسب برای افزایش سرمایه بانک های کشور به منظور تقویت توان اعطای تسهیلات به بخش خصوصی فراهم آمده است.

طیب نیا گفت: به این ترتیب در شرایط حاضر، وظیفه دولت و بخش خصوصی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور، سنگین تر از قبل است و امیدواریم که در آینده ای نزدیک شاهد افزایش سرمایه گذاری و افزایش تولید مبتنی بر بهبود بهره وری در کشور باشیم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: