ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۵۷۶
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۰

وعده جهانگیری برای خروج از تورم

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: سال آینده از رکود تورمی خارج می‌شویم.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایلنا، اسحاق جهانگیری در مراسم روز جهانی استاندارد اظهار داشت: در پایان سال قبل رشد مصرف بخش خصوصی به منفی 1.9 درصد، نرخ تورم به 30.5 درصد، رتبه ایران در فضای کسب و کار در بین کشورهای دنیا به 144 و رشد تشکیل سرمایه ثابت در بخش ساختمان به منفی 32 درصد رسید.

 
جهانگیری خاطر نشان كرد: در سال 91 با وجود ادعاهای مطرح شده مبنی بر رونق بخشی طرح مسکن مهر به بخش ساختمان کشور، رشد تشکیل سرمایه ثابت در بخش ساختمان به منفی 32 درصد رسید.
 
وی با اشاره به اینکه کم‌کم باید خودمان را برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها آماده کنیم، گفت: ماهانه 3500 میلیارد تومان یارانه نقدی به مردم می‌دهیم اما در خوشبینانه‌ترین حالت وصولی دولت از محل افزایش قیمت‌ها ماهانه حداکثر 2000 میلیارد تومان است.
 
جهانگیری افزود: از دیشب مباحث مربوط به بودجه 1393در دولت مطرح شد و قرار است به زودی بخشنامه‌های مربوط به بودجه سال آینده به دستگاه‌ها ابلاغ شود.
 
جهانگیری با اشاره به اینکه سال آینده از رکود تورمی خارج می‌شویم، گفت: ایجاد انضباط مالی در دستگاه‌های دولتی در اولویت دولت است. سال آینده طلب پیمانکاران از دولت را پرداخت خواهیم کرد.
 
حذف دهک‌های درآمدی مطالعاتی است
 
همچنین جهانگیری در حاشیه همایش روز ملی استاندارد با حضور در جمع خبرنگاران درخصوص روش‌های شناسایی حذف 3 دهک درآمدی در دولت، اظهار داشت: حذف دهک‌های درآمدی مطالعاتی است و نباید ابهامات مختلفی در رابطه با این امر در جامعه به وجود آید چراکه حذف دهک‌های درآمدی جوّ نامناسبی را در جامعه ایجاد خواهد کرد.
 
وی افزود: در پی اعلام این سیاست نگرانی در جامعه ایجاد شده و خانوارها نگران هستند که یارانه ماهانه آنها حذف خواهد شد یا خیر؟ ما با حذف 3 دهک درآمدی بالا در صددیم یارانه نقدی را در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار دهیم.
 
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه گروهی در دولت مسئول شناسایی دهک‌های درآمدی هستند، ادامه داد: اخیراً در ستاد هدفمندی یارانه‌ها کمیته‌هایی تحت عنوان کمیته‌های انرژی با مسئولیت وزیر نفت به‌منظور شناسایی مشکلات بنگاه‌های تولید انرژی و بررسی قیمت‌های جهانی و همچنین تعادل انرژی تشکیل شده است.
 
جهانگیری با بیان اینکه کمیته حمایت از خانوار هم به مسئولیت وزیر رفاه، کار و تعاون اجتماعی در ستاد هدفمندی یارانه‌ها تشکیل خواهد شد، گفت: این ستاد مسئول شناسایی دهک‌های بالای درآمدی است. در این کمیته میزان توجه به سایر دهک‌های درآمدی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
 
وی همچنین از تشکیل کمیته اقتصاد کلان در ستاد هدفمندی یارانه‌ها به‌منظور کنترل شاخص‌های کلان اقتصادی در ماه‌های باقی‌مانده اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها خبر داد و گفت: البته در این کمیته قرار است سیاست‌هایی برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تدوین شود تا اثر تورمی واریز یارانه‌های نقدی در فاز دوم کاهش پیدا کند.
 
جهانگیری چهارمین کمیته تشکیل‌شده در ستاد هدفمندی یارانه‌ها را کمیته تولید اعلام کرد و ادامه داد: در این کمیته آثار مرحله اول اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها در تولید کشور بررسی خواهد شد. پیشنهادات 4 کمیته تشکیل‌شده در ستاد در قالب لایحه بودجه 93 به مجلس ارائه خواهد شد تا مشکلات فعلی اقتصاد رفع شود.
 
به‌گفته وی، مهمترین موضوعی که در حال حاضر در دستور کار دولت قرار دارد تولید است، در واقع باید فعالیت‌هایی را برای حمایت از تولید و جلوگیری از شتاب تورم و نقدینگی انجام داد.
 
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نگرانی اصلی دولت افزایش تورم است، تصریح کرد: برای آنکه بتوانیم تورم را کنترل کنیم باید عوامل افزایش دهنده و ایجاد کننده تورم را شناسایی کرد و در ادامه کنترل‌های لازم را انجام داد.
 
وی یکی از راه‌های مدیریت تورم را بالا بردن عرضه کالا در کشور دانست و گفت: در صورت افزایش عرضه موانع تولید نیز برطرف خواهد شد؛ مصوبه‌ای دولت در اوایل آغاز به کار خود مبنی بر شناسایی رکود تورم در جامعه و مشکلات واحدهای تولیدی داشت و در پی اجرای این مصوبه تا حدودی مشکلات این بخش رفع خواهد شد.
 
جهانگیری اضافه کرد: البته باید بگوییم این مصوبات برای خروج تولید از وضعیت فعلی کافی نیست و باید مصوبات دیگری را با شناسایی مشکلات در دستور کار خود قرار دهیم.
 
وی تصریح کرد: به‌تدریج برنامه 100روزه دولت اعلام خواهد شد؛ امیدواریم با تصمیمات مؤثر دولت مشکلات فعلی کشور که بسیار نامناسب است برطرف گردد.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: