خاتمی؛ اندیشه‌ای که لبخند می‌زد

خاتمی؛ اندیشه‌ای که لبخند می‌زد

مینو خالقی» خاتمی را دوست دارم چون در ایام ریاست‌جمهوری‌اش، دانشگاه رنگ دانشگاه بود و کتاب و سینما و میتینگ و تحزب و هزار مولفه دیگر جامعه پویای سیاسی، جانی تازه یافته بود
کشور ملک مطلق رادیکال‌ها نیست

کشور ملک مطلق رادیکال‌ها نیست

فاطمه راکعی» یک طیف تندرو از جناح راست، تصور می‌کنند که کشور فقط ملک طلق رادیکال‌ها است و مردم سهم و نقشی در آن ندارند. اما واقع آن است که کشور متعلق به همه مردم با تفکرات مختلف است.
يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 02
کد خبر: ۵۶۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰
گفتگوي با مطهرنيا درباره آينده روابط ايران و آمريکا؛

نامه عسگراولادي به اوباما معنادار است

نامه عسگر اولادي به اوباما را مي توان پررنگ کردن چراغ نارنجي روشن شده توسط رهبر معظم انقلاب درباره موضوع آمريکا دانست. دکتر مهدي مطهر نيا در مصاحبه با خبرگزاري آريا گفت :نامه آقاي عسگر اولادي به اوباما در آستانه روي کار آمدن دکتر روحاني و تشکيل دو لت يازدهم معنادار و قابل تامل است و مي توان اين نامه را پررنگ کردن چراغ نارنجي روشن شده توسط رهبر معظم انقلاب درباره موضوع آمريکا دانست که به نوعي امور محتاطانه از آمريکا را در سايه خود پرورش مي دهد. اين کارشناس سياست خارجه افزود :آمريکا نه تنها بخشي از تحريمهاي دارويي عليه ايران را به حالت تعليق درآورده بلکه امضاي تحريم سالانه ايران توسط اوباما در زمان مقرر صورت نگرفته است. وي در ادامه افزود : 130 تن از نمايندگان کنگره آمريکا از جمله جمهوريخواهان خواستار انجام مذاکره مستقيم ايران و آمريکا شدند. جان کري نيز در کنگره يکسال زمان خواست تا مسئله ايران و آمريکا را حل کند. اين سيگنالها پيامهاي مثبتي هستند که آمريکا با اين اقدامات چراغ سبز نشان مي دهد اما امريکا با توجه به سوابق پيشين در ذهن خود و فضاسازي هاي سياست داخلي در ايران، ازمسئله ايران و آمريکا بيشتر در حوزه سياست داخلي بهره برداري مي کند ومحتاطانه با اين موضوع برخورد مي نمايد. دکتر مطهر نيا تصريح کرد در سالهاي پس از سقوط صدام حسين و روي کار آمدن دولت جديد عراق بسياري از نخبگان سياسي عراق واسطه رد وبدل کردن پيام ايران و آمريکا بودند مرحوم حکيم در سفر به نيويورک حامل پيام از سوي بوش به ايران بود و اکنون نيز دور از انتظار نيست که نوري المالکي نيز ميانجي ميان دو کشور باشد ايران نيز مي تواند با واسطه هايي حامل پيام نخبگان ايراني به آمريکا باشد و اين در سياست ادبياتي کاملا طبيعي است در زمان جنگ نيز بسياري از کشورها يا بطور مستقيم يا از طريق واسطه ها با يکديگر مذاکره مي کردند.سالها پس از آغاز جنگ ايران و عراق روابط ديپلماتيک تهران و بغداد ادامه داشت و معاون وزير اطلاعات وقت ايران 2 بار با صدام حسين ملاقات کرده بود و در اين زمينه رسانه ها نبايد در راستاي سياست بازي جناحي عمل کنند. اين تحليلگر سياسي درباره آينده مناسبات ايران و آمريکا گفت:راه درازي براي حل اختلافات ايران و آمريکا در پيش است و ادامه خصوم تها به نفع هيچ يک از طرفين نيست و تنها اسرائيل، سران کشورهاي عربي، رو سيه و چين نگران حل مسئله ايران و آمريکا در بازي برد – برد هستند.ايران بايد متوجه باشد که ادامه خصومتها با واشنگتن داراي تبعاتي است که مديريت جامعه را با چالشهاي جدي روبرو مي کند آمريکا نيز بايد بداند که ايران کشور قدرتمندي در افکار منطقه و بين الملل است و طرفين بايد به درک متقابل در چارچوب ادبيات سياسي طرفين و زمينه سازي افکار عمومي براي تحرکات مثبت دست يابند. وي در پايان افزود :مانع اصلي ارتباط ميان ايران و آمريکا بحران گفتماني است . ايران خود را سردمدار گفتمان مبارزه با سلطه مي داند و آمريکا را نماد آن مي بيند . آمريکا نيز خود را پرچمدار مبارزه با تروريست و بي نظمي در جهان مي داند و ايران را حامي تحرکات چالش برانگيز در سطح منطقه و بين الملل تلقي مي کند و تا زماني که رويکرد قطبي ايران و آمريکا در چارچوب گفتماني در سطح منطقه و بين الملل مديريت و تصحيح نشود تنشها ميان دو کشور ادامه خواهد داشت.
منبع:آریا
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: