منابع رسانهای فلسطینی اعلام کردند که هیئتی عالیرتبه از حماس به قاهره و سپس تهران سفر خواهد کرد تا مفاد توافق آتشبس در غزه را با مقامات دو کشور بررسی کنند.
تدبیر24: منابع رسانهای فلسطینی اعلام کردند که هیئتی عالیرتبه از حماس به قاهره و سپس تهران سفر خواهد کرد تا مفاد توافق آتشبس در غزه را با مقامات دو کشور بررسی کنند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص به نقل از برخی منابع ترک نوشت که خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس هفته گذشته در سفری به آنکارا با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در پشت درهای بسته نشستی را برگزار و طی آن درباره امکان ایجاد بندر در نوار غزه و بازگشایی گذرگاه دریایی متصل به بندری در شمال قبرس که تحت کنترل ترکیه در این جزیره است، بحث و گفت وگو کرد.
در همین رابطه روزنامه الرساله چاپ غزه روز گذشته به نقل از پرفسور «یاسین اقطای» مشاور نخست وزیر ترکیه و نایب رئیس حزب عدالت و توسعه این کشور نوشت که در جریان سفر اخیر «خالد مشعل» به آنکارا، تلاش های این جنبش در خصوص مذاکرات مربوط به آتش بس با رژیم اشغالگر و نیز تعهدات جدید ترکیه درباره نوار غزه بررسی شد.
وی افزود: سفر رهبران حماس به ترکیه برای رایزنی درباره پاره ای از مسائل از جمله تحولات مربوط به گفت وگوهای ترکیه و اسرائیل بر سر اختلافات بوجود آمده پس از حادثه کاروان امدادرسانی مرمره آبی به غزه و نیز بررسی تلاش های صورت گرفته در رابطه با توافق آتش بس بین حماس و رژیم اشغالگر، صورت گرفت.
وی تاکید کرد که پیشرفت هایی بین ترکیه و رژیم اشغالگر بر سر جنایت مرمره آبی حاصل شده است.
از سوی دیگر روسیا الیوم گزارش دادند که هیئت عالی رتبه حماس متشکل از اسماعیل هنیه، فوزی برهوم و خلیل الحیه فردا سهشنبه به قاهره سفر خواهد کرد تا در دیدار با رئیس دستگاه اطلاعات مصر بهبود روابط بین دو طرف را بررسی نماید.
برخی منابع رسانه ای نیز گزارش دادند که هیئت حماس پس از قاهره به تهران سفر خواهد کرد تا مفاد توافق آتش بس را به اطلاع مقامات مصر و ایران برساند.
بر اساس این گزارش، عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس از تلاش های حماس برای دستیابی به توافق آتش بس طولانی مدت با رژیم صهیونیستی حمایت می کنند تا به این ترتیب این جنبش را از ایران دور نمایند.
هاآرتص در این باره نوشت که چنین توافقی نیازمند توقف ساخت و ساز در شهرک ها و یا عقب نشینی از مناطق تحت اشغال نیست و به همین دلیل این امر از چند جهت بهتر است از جمله اینکه رژیم صهیونیستی از بار فشارهای بین المللی برای رفع محاصره غزه و کاهش فشارهای اقتصادی که غزه را در آستانه فشار قرار داده است، رها خواهد شد.
این روزنامه نوشت که بازندگان اصلی این توافق «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان و رهبران جنبش فتح خواهند بود.
جنبش فتح در واکنش به مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی تاکید کرد که هدف واقعی از دیدارهای بلر و مشعل در دوحه تقویت دودستگی ها و جدایی نوار غزه از بقیه اراضی دولت فلسطین در مرزهای سال 1967 و ضربه زدن به وحدت فلسطینیان است که با اهداف این رژیم مبنی بر عدم تشکیل دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی همسویی دارد.