پژوهشگران پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با استفاده از بره موم زنبور عسل، 12 نوع ماده دارویی برای درمان زخمهای پوستی و سینوزیت و جوشهای عفونی تولید کردند.
تدبیر24 : پژوهشگران پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با استفاده از بره موم زنبور عسل، 12 نوع ماده دارویی برای درمان زخمهای پوستی و سینوزیت و جوشهای عفونی تولید کردند.
"داوود منیری"، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده این محصولات اظهار داشت: پروپولیس (Propolis) یا بره موم، مادهای شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است که در هوای سرد ترد و شکننده و در هوای گرم نرم و چسبناک میشود.
وی با بیان این که این محصول توسط زنبوران عسل تولید میشود، اظهار داشت: بره موم به عنوان ماده ضدعفونی کننده و عامل موثر در پیشگیری از ورود و شیوع بیماریها در کندوهای عسل به شمار میرود.
منیری ادامه داد: بره موم در محل ورود زنبوران به داخل کندو قرار دارد و به دلیل این که زنبورها پیش از ورود به کندو از روی آن عبور خواهند کرد، نقش ضدعفونی کننده زنبوران را در بدو ورود به کندو ایفاء میکند.
مجری طرح از ثبت اختراع 12 محصول از این ماده خبر داد و خاطرنشان کرد: این مواد در رفع جوشهای عفونی، کمک به درمان سینوزیت، درمان زخمهای پوستی و سرماخوردگی کاربرد دارند.
منیری با تاکید بر این که این مواد دارویی از سوی شرکتی اتریشی به بازار عرضه شده است، گفت: داروهای تولید شده با استفاده از بره موم در این شرکت دانشبنیان مراحل ثبت را طی میکند و در صدد اخذ مجوزها از وزارت بهداشت هستیم.
وی همچنین تولید سنگ مصنوعی را از دیگر دستاوردهای تحقیقاتی این شرکت عنوان کرد و افزود: با استفاده از مواد پلیمری موفق به تولید سنگهای پکپارچه دو متری شدیم که این سنگها به بازار عرضه شده است.