ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۵۶۶۲۲
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۵

مردمسالاری دینی؛ اسلامیت و جمهوریت

اگر بخواهیم با نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم و یا خدای نکرده با نام جمهوریت، اسلامیت را کنار بگذاریم از مسیر و خط امام فاصله گرفته‌ایم.
 تدبیر24 : رئیس جمهور روز گذشته اذعان داشت: «وقتی به سیره و زندگی امام(ره) نگاه می‌کنیم باید مجموعه آن را الگو قرار دهیم. بعضی سخنان امام در پاسخ به یک موضوع خاص بوده است و ما باید مجموعه کلام و راه امام را مدنظر قرار دهیم. راه امام یعنی اسلامیت و جمهوریت. اگر بخواهیم با نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم و یا خدای نکرده با نام جمهوریت، اسلامیت را کنار بگذاریم از مسیر و خط امام فاصله گرفته‌ایم.» حضرت امام سخن معروفی دارند که میزان رای ملت است. این یک قاعده کلی در نظام جمهوری اسلامی است. در این خصوص مقام معظم رهبری نیز به مردمسالاری دینی تاکید داشته و دارند. ایشان همچنین رای مردم را «حق الناس» نامیده‌اند. معنای این سخنان وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند این است که در مسائل کلان سیاسی اجتماعی، حرف نهایی، حرف مردم است که از راه صندوق‌های رای مشخص می‌شود. کسانی که اصل نظام اسلامی و قانون اساسی، ایرانیت و اسلامیت و رهبری حضرت امام را قبول دارند و همچنین صلاحیت دارند که به کشور خود خدمت کنند می‌توانند وارد عرصه سیاست شوند و کسی هم نباید مانع این افراد واجدالشرایط شود. این افراد با رای مردم می‌توانند وارد عرصه‌های سیاسی اجتماعی نیز شوند. لذا فحوای سخن آقای دکتر روحانی هم این است که نباید به نام اسلامیت مانع تحقق جمهوریت شویم و برعکس آن نیز این است که نباید به نام جمهوریت مانع اسلامیت شد. بنابراین کسانی که هم اسلامیت و هم جمهوریت نظام را قبول دارند برای ورود به صحنه‌های مختلف آن اولویت دارند. انتخابات ریاست جمهوری که در سال 92 برگزار شد نیز نشان‌ داد که مردم طرفدار فکر و اندیشه‌ای هستند که هم به دنبال اسلامیت و هم به دنبال جمهوریت است. به این ترتیب باید گفت این تاکید رئیس‌جمهور بجا بوده و باید از انحصارطلبی و نگاه‌های یکسویه در موضوعاتی همچون انتخابات جلوگیری کرد. مسئولان ما همواره پاسدار اصول و ارزش‌های انقلاب بوده و هستند اما آنچه در وهله کنونی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد آن است که مبادا افرادی به نام ارزش‌ها برای حضور دلسوزان انقلاب مشکل ایجاد و به حق‌الناس بی‌توجهی کنند. می‌توان اذعان داشت که رئیس‌جمهور نیز دنبال آن است که یادآور شود برای برگزاری یک انتخابات پرشور نیاز به ایجاد نشاط سیاسی داریم و نشاط سیاسی یعنی رعایت مرّقانون و حضور سلایق مختلف.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: