ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۶۶۵۷
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۲

عتیقه‌جات سوریه چرخ اقتصاد داعش را می‌گردانند

وقتی که هفته گذشته شبه نظامیان خلافت خودخوانده داعش یک باستان شناس سوری را به این دلیل که مکان تصوری آنها از عتیقه‌جات مدفون در شهر پالمیرا را نگفت، سربریدند، روشن شد که فروش عتیقه‌جات و آثار باستانی چگونه به یکی از مهمترین منابع درآمدی این گروه تبدیل شده است.
 به گزارش سایت تحلیلی کریستین سانیس مانیتور، تحلیل‌گران معتقدند، این گروه تروریستی که بیش از یک سوم عراق و سوریه را اشغال کرده، در پول و ثروت غوطه‌ور است.

تحلیل‌گران این موارد را منابع مالی داعش طی سال‌های آتی می‌دانند: اخاذی و گرفتن مالیات از مردم مناطق تحت کنترل،‌ فروش غیرقانونی نفت، باج گیری، غارت حساب‌های بانک‌های شهرهای اشغال شده و حالا فروش عتیقه‌جات به بازار بین‌المللی سیری ناپذیر هم اضافه شده است.

این در حالی است که زمانی که سال گذشته باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا استراتژی خود را برای نابودی داعش اعلام کرد، یکی از پنج نقطه مبارزه با این گروه تمرکز بر درآمد و منابع مالی داعش بود.

اما قتل خالد الاسد، باستان شناس موج جدید گرایش بازارهای غیرقانونی عتیقه را نشان می‌دهد که داعش هر روز به منابع مالی خود اضافه کرده و فشارهایی را که به هر نحوی به راه‌های مختلف درآمدش وارد می‌شود، جبران می‌کند.

با این حال تحلیل‌گران معتقدند شرایط مالی داعش با توجه به این منابع در طولانی مدت چندان خوب هم نخواهد ماند.

تخریب تاسیسات مورد استفاده داعش برای استخراج نفت در حملات هوایی و همچنین کاهش قیمت جهانی نفت به طور قطع درآمد این گروه تروریستی را کاهش داده و تداوم نابودی سکوهای نفتی، تکیه این گروه بر درآمدهای نفتی را به شدت کاهش می‌دهد.

از آن طرف با گذشت چند سال از ظهور داعش درآمدهایی که این گروه می‌تواند از باجگیری داشته باشد قطع می‌شود. با گستردگی بیکاری در مناطق تحت کنترل داعش حتی با وجود زور و اجبار هم دیگر نمی‌توان مانند گذشته بر درآمد حاصل از مالیات حساب کرد.

تمام این‌ها نشان می‌دهند که این گروه با فعالیتی هدفمند و سازمان یافته به دنبال تامین منابع مالی آتی خود است اما با پایان عتیقه‌جات پالمیرا، نمرود و ... داعش چه راه دیگری برای کسب درآمد خود می‌یابد؟
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: