تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۶۷۳۲
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰

دامن زدن به سوءظن در شرایط کنونی خلاف مصالح عمومی است

رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت حفظ انسجام ملی و تقویت اعتماد بین مردم و دولت و همه ارکان حاکمیت تأکید کرد که ایجاد بدبینی و دامن زدن به سوءظن در شرایط کنونی خلاف مصالح عمومی است.
 تدبیر24محمد نهاوندیان در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران اظهار کرد: شرط توفیق ما در این مسیر عزت‌بخش، حفظ انسجام ملی، تأمین مشارکت همگانی، تقویت اعتماد بین مردم و دولت و همه ارکان حاکمیت با یکدیگر است. لازمه این همدلی و همزبانی که منجر به همگامی شود داشتن هدف مشترک،‌تحلیل و راه‌ حل مشترک و اطلاعات مشترک است. لذا باید در هدف با هم یگانه بیاندیشیم نگاه ملی را بر نگاه جهانی حاکم کنیم. همچنین در راه‌حل نگاهمان را جهانی کنیم و اولویت‌های مشترک را دنبال کنیم.

وی افزود: گاهی ناهمگونی‌ها مربوط به اطلاعات متفاوت است و گاهی قضاوت‌هایی بر مبنای اطلاعات نادرست صورت می‌گیرد. در این راستا رسانه‌ها و تریبون دارها وظیفه مشخصی دارند و باید راستی آزمایی را ارزیابی کنند. البته وظیفه دولت هم پاسخگویی و شفافیت است اما کسانی که تریبون دارند باید مطالب را راستی آزمایی کنند و بپرسند.

نهاوندیان با بیان اینکه هفته دولت در واقع هفته ملت است، خاطرنشان کرد: هر کدام از ما باید بپرسیم که برای همدلی و همزبانی و افزایش سرمایه اجتماعی چه کرده‌ایم. ایجاد شکاف و بدبینی و دامن زدن به سوءظن در شرایط کنونی خلاف صلاح عمومی است. باید سرمایه امید و اعتماد را افزون کنیم. اگر هر کدام وظیفه خود را شناختیم و به آن با دستور کار تدبیر و تعامل عمل کردیم به روزی می رسیم که اقتصاد ایران و وحدت و انسجام ایران در جهان خواهد درخشید و پیام موفقیت راه حل اسلامی به همه جهانیان نشان داده می‌شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور تدبیر، تعقل و مشورت با اهل تخصص و تدبیر را راه پیروان امام رضا (ع) عنوان و خاطرنشان کرد: در تاریخ اسلام افراد بسیاری بودند که با تظاهر به ظواهر دین علیه دین قیام می‌کردند. ما در گذشته خوارج را داشتیم و اکنون هم تظاهر به دین را در حرکت های تکفیری مشاهده می‌کنیم. این در حالی است که مکتب ائمه دعوت به تعقل دینی بوده و اگر کسی می‌خواهد پیرو امام رضا (ع) باشد باید آیین زندگی خود را بر عقلانیت و خردورزی بنا کند.

نهاوندیان ادامه داد: امام رضا (ع) ابایی نداشت که با مخالفان اسلام، امامت و ولایت در جمعی منطقی بنشیند، شدیدترین حملات را تحمل کند و بعد با قوت منطقی آنها را به اقناع و اذعان در برابر قدرت منطقی دین خدا برساند. ایشان به ما می‌آموزد که حتی از گفت‌وگو با مخالفان نباید بهراسیم بلکه باید از آن استقبال کنیم.

وی با اشاره به ضرورت تعامل با التزام به اصول، گفت‌وگوی هدفمند و با پافشاری بر ارزش‌ها، منافع و مصالح ملی اضافه کرد: خدا را شاکریم در دو سالی که بر ملت گذشت برای نظام و کشور در محور تدبیر و تعامل کارنامه درخشانی حاصل شد. تلاش دولت هم با اتکای به انتخاب مردم این بود که در این مسیر تدبیر و تعامل حرکت کند. این ملت با تدبیر توانست در همین شرایط تحریم شرایط اقتصادی را به وضعی برساند که پیامش به مخالفان پیام قوت، مقاومت و توانمندی بود.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری به کاهش نرخ تورم در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در همین شرایط تحریم ملت با انسجام توانست تورم لجام گسیخته بالای 40 درصد را به کمتر از 14 درصد برساند. البته هنوز این مسیر باید با قوت و تدبیر ادامه یابد تا به شرایط مطلوب برسیم. ما توانستیم رشد اقتصادی که در سال 91، 6.8- درصد و در سال 92، 1.1- درصد بود را در سال 93 مثبت کنیم. این کار در همین شرایط تحریم و با وجود کاهش درآمدهای نفتی صورت گرفت و حاصل تدبیر بود. همچنان‌که سرمایه گذاری که منفی بود در سال 93 مثبت شد.

وی رویکرد ملت در مناسبات بین‌المللی با همسایگان و قدرت‌های بزرگ را رویکرد تعامل سازنده دانست و اظهار کرد: در این رویکرد عزتمند نباید ذره‌ای از حقوق ملت کوتاه آمد. ما با اطمینان به نفس گفتیم که حاضریم در یک مذاکره جدی و واقعی ثابت کنیم آنچه می‌گوییم عین واقع است و دستاورد مذاکره هم در واقع همان سخنی بود که ایران از آغاز می‌گفت که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. این موضوع در متن برجام هم مورد اذعان مخالفان قرار گرفت و حاصل این شد که همان شورای امنیتی که 6 قطعنامه تحریمی علیه ما تصویب کرده بود قطعنامه‌ای بگذراند و همه قطعنامه‌های گذشته را لغو کند. این عزت ایران اسلامی و قدرت منطق ماست.

نهاوندیان با بیان این‌که اشتیاق شرکت‌ها و کشورها برای تعامل و کار با ایران حتی قبل از اجرای قطعنامه حاصل رویکرد تعامل سازنده است، گفت: در این توافق چیزی که به دست آمده فقط حفظ حقوق هسته‌ای و فناوری هسته‌ای، غنی‌سازی و حفظ همه تأسیسات هسته‌ای ایران نیست، بلکه همان کسانی که ما را تحریم می‌کردند امروز ابراز علاقه کردند تا با ایران همکاری هسته‌ای داشته باشند و بنا بر نص برجام از این پس ایران به شکل رسمی و قاعده‌مند در تجارت هسته‌ای حضور دارد و آنها این را به رسمیت شناخته‌اند که ایران در این چرخه از دنیا مواد خام بخرد و صادر کند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، یادآور شد: حاصل این تعامل سازنده و توافق برجام این بود که نه تنها تحریم‌های هسته‌ای لغو می‌شود بلکه برخی تحریم‌هایی که قبل از موضوع هسته‌ای به شکل ظالمانه بر ما تحمیل شده بود در حوزه مواد غذایی و ناوگان هوایی برطرف می‌شود. این دستاوردهای عزتمند حاصل تحقق درسی است که از مکتب رضوی آموخته‌ایم؛ پایدرای بر اصول، حقوق و ارزش‌ها و در عین حال استقبال از گفت‌وگوی منطقی مستدل و برهانی.

نهاوندیان دستاورد فرهنگی را مهمترین دستاورد توافق عنوان و تصریح کرد: در این توافق همه تبلیغاتی که طی ده‌ها علیه ایران صورت گرفته بود و ایران هراسی که پراکنده بودند، شکت خورد و معلوم شد که ایران صلح‌طلب و برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است. کشور ما به عنوان پرچمدار صلح و مبارزه با خشونت و افراطی‌گری در این توافق سرافراز برآمد و موضوع صلح خواهی و عدالت جویی ایران بار دیگر در مقابل چشم جهان به نمایش درآمد.

وی خاطرنشان کرد: در هفته دولت و پس از دو سال تلاش پیگیر به اتکای این انسجام ملی و با بهره‌گیری از هدایت‌های مقام معظم رهبری این ماییم و فصل جدیدی از تدبیر و تعامل. شرایط جدیدی را در مناسبات بین‌المللی پیش رو داریم و فضای جدیدی برای حرکت اقتصادی به وجود آمده است. قطعاً تدبیر و تعامل راه و روش ما خواهد بود و برنامه کار ما باید ادامه مسیر اقتصاد مقاومتی باشد.

نهاوندیان کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد را از اصلی‌ ترین نکات سیاست های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: اقتصاد مقاومتی آنگونه اقتصادی است که عوامل بیرونی کمترین اثر را بر آن تحمیل کند. ما باید اقتصاد ایران را تحریم ناپذیر کنیم و راهش تدبیر و تعامل است. به جای این‌که اقتصاد کشورمان وابسته به این و آن شود باید مسیر مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک آنچنان پیموده شود که دیگران هم همانگونه که ما رشد اقتصادی ایران را می‌خواهیم، خواهان رشد اقتصادی ایران شوند.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری سرمایه گذاری مشترک با رویکرد صادرات را اولویت جدی دولت عنوان کرد و گفت: خوشبختانه راهی که در این دو سال پیموده شده راه اقتصاد مقاومتی بوده است. مفهوم اصلی اقتصاد مقاومتی هم اقتصاد متکی به دانش، ‌فناوری و اقتصادی عدالت بنیان، درونزا، برونگرا، پویا و پیش رونده است. در طول این دو سال سیاست جدی دولت مقابله با انحصار بوده است. اگر ما مشارکت می‌خواهیم باید ریشه‌های انحصار را ریشه کنیم تا همه در شرایطی برابر از فرصت‌ها استفاده کنند که لازمه آن بهبود رقابت و بهبود محیط کسب و کار است.

نهاوندیان با اشاره به اهتمام دولت بر اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار، یادآور شد: اثر این کار در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی مشهود شد. زیرا بنای دولت بر این بود که فضا را برای رشد استعدادها به شکل رقابتی فراهم کند.

وی افزایش تولید داخلی نهاده‌ها و کالاهای اساسی را از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: ما در تولید کالاهای اساسی رشد خوبی داشته‌ایم و تراز منفی قضایی کشور که 8 میلیارد دلاربرای واردات کالاهای اساسی بوده را به 5.4 میلیارد دلار رسانده‌ایم. در حالی که واردات مواد غذایی به کشور هم 9 درصد کاهش داشته و تولیدات برخی کالاها مثل شکر در داخل 20 درصد رشد کرده است.

نهاوندیان اجرای طرح تحول نظام سلامت را نیز موجب رضایتمندی مردم و کاهش میزان پرداختی از جیب مردم عنوان کرد و افزود:‌حمایت از صادرات از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده و در سال گذشته ما شاهد رشد صادرات بوده‌ایم به نحوی که صادرات غیرنفتی می‌تواند تکافوی واردات را کند. همچنین مقررات مربوط به گمرک که به 26 روز به طول می‌انجامید به 4 روز تغییر پیدا کرده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان گفت که کاهش اتکای بودجه به درآمدهای نفتی که از رویکردهای جدی اقتصاد مقاومتی است در دوران پساتحریم با قوت، تدبیر و تعامل ادامه می‌یابد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: