ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۷۲۵۱
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶

قانونی برای جلوگیری از کشاورزی وجود ندارد

یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد که «برنج باید در استان‌های شمالی کشت شود.»
تدبیر24: یک عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تاکید کرد که «برنج باید در استان‌های شمالی کشت شود.»
 
 محمدتقی توکلی در جمع خبرنگاران هم‌چنین با تاکید بر این‌که «قانونی برای جلوگیری از کشاورزی وجود ندارد» نسبت به طرح مباحثی مبنی بر ندادن امکانات به کشاورزانی که برنج کشت می‌کنند، به دلیل کم آبی، انتقاد کرد.
 
وی خطاب به وزارت جهاد و کشاورزی گفت: اگر کشاورز اقدام به کشت غرقابی می‎کند به خاطر کمبود امکانات است. اکثر اراضی استان خرده مالکی است و بیش از یک هکتار نیست و در این راستا کشاورز نمی‎تواند از آبیاری نوین استفاده کند؛ بنابراین حداکثر راندمان 30 درصد بوده یعنی 70 درصد آب هدر می‎رود.
 
وی با اشاره به این‌که «هندوانه از کشت‎های آبدوستی است که آب زیاد مصرف می‎کند و برای کشاورز ارزش افزوده و درآمد ندارد»، افزود: این محصول تنها منابع آب مازاد را نابود می‎کند.
 
نماینده مردم الیگودرز در مجلس در عین حال با بیان این‌که «به دلیل نبود الگوی کشت مصوب در سراسر کشور و سوءاستفاده برخی کشاورزان برای کسب درآمد بیشتر، میل به کشت محصولات آبدوست سبب ضریه شدید به منابع آبی می‌شود» ادامه داد: تکنولوژی برای تامین آب نداریم و چنانچه آب غیر متعارف را شیرین کنیم و به کشاورز بدهیم این مهم نه تنها توجیه اقتصادی ندارد بلکه ارزش افزوده پایینی خواهد داشت.
 
وی با بیان این‌که« 92 درصد غذا در ایران از زمین‎های آبی و تنها 8 درصد از زمین‎های دیم تولید می‎شود» اظهار کرد: این مسئله در دنیا برعکس است یعنی بین 20 تا 40 درصد غذا از زمین‎های آبی و مابقی از دیم تولید می‎شود. در ایران 10 میلیون هکتار زمین دیم مرغوب داریم که می‎توان غذای مورد نیاز را از آن‌ها تولید کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: