تدبیر24:یک گروه تحقیقاتی در یکی از غارهای آفریقای جنوبی در منطقهای نزدیک به ژوهانسبورگ، مجموعهای از استخوانهای حداقل 15 نفر را پیدا کرده است که میتواند پرده از برخی رازها درباره منشاء حیات انسان بگشاید و بسیاری از یافتهها را با تردید روبرو کند.
پروفسور «لی برگر»، رئیس این گروه تحقیقاتی، تخمین میزند که این افراد احتمالاً سه میلیون سال قبل در آفریقا میزیستهاند و در انتهای دالانی دفن شده بودند.
او گفت: «این ایده که ما مرگ خود و دیگری را پذیرفتهایم و اجساد دوستان، والدین و دیگران را دور از خود دفن میکنیم، حاکی از آن است که ما خود را متفاوت از آنها میبینیم. هماکنون درمییابیم که این گونه انسان نیز به همین شیوه عمل میکرده است.»
گونه جدید که «هومو نالدی» نام گرفته (نالدی در زبان سوتو به معنای ستاره است)، دارای دستها و پاهایی شبیه انسان است که راست قامت بوده اما شانهها و جمجمهاش متفاوت است.
به باور برخی پژوهشگران، این گونه بشر قابلیت رفتارهای آیینی را داشته است.
به گزارش ایسنا، «روزنو» نیز با انتشار جزئیات بیشتری از این کشف مهم، عکسی را منتشر کرده و نوشته است: محققان دانشگاه «ویتواتراستراند» آفریقای جنوبی در سال 2013 به کشف گستردهای از فسیلها نائل شده بودند که بقایای یافتشده جزو آنهاست.
سخنگوی انستیتوی ماکس پلانک برای «انسانشناسی فرگشتی» در لایپزیگ آلمان گفت که تاکنون بیش از 1550 قطعه استخوان از این مجموعه استخراج شده و هنوز معلوم نیست چه تعدادی در غار موجود است. انستیتوی ماکس پلانک آلمان خود در این تحقیقات شرکت دارد.
محققان همچنین گفتهاند که این تاکنون بزرگترین یافته فسیلی به هم پیوسته از بقایای انسانی است که در قاره آفریقا کشف شده است. برای استخراج این بقایا بویژه به افرادی نیاز بوده است که اندامی باریک و ظریف دارند؛ چراکه فسیلها در حفرههای دور از دسترسی در غار قرار داشتهاند که فقط از طریق آبراهههایی باریک میتوان به آنها دست یافت.
به گفته محققان، قد «هومونالدی» یک و نیم متر بوده و وزنش به حدود 45 کیلوگرم میرسیده است. این موجود اندامی بسیار ظریف داشته و بزرگی مغز آن به اندازه یک پرتقال بوده است. جمجمه، دندانها و لگن خاصره هومونالدی شبیه کهنترین نمایندگان نوع انسان یعنی «هومو هابیلیس» است، ولی شانههایش بیشتر به میمونهای انساننما شبیه است.