ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۷۲۹۹
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۹

کشف گونه جدید انسان+عکی

تدبیر24:یک گروه تحقیقاتی در یکی از غارهای آفریقای جنوبی در منطقه‌ای نزدیک به ژوهانسبورگ، مجموعه‌ای از استخوان‌های حداقل 15 نفر را پیدا کرده است که می‌تواند پرده از برخی رازها درباره منشاء حیات انسان بگشاید و بسیاری از یافته‌ها را با تردید روبرو کند.

پروفسور «لی برگر»، رئیس این گروه تحقیقاتی، تخمین می‌زند که این افراد احتمالاً سه میلیون سال قبل در آفریقا می‌زیسته‌اند و در انتهای دالانی دفن شده بودند.

او گفت: «این ایده که ما مرگ خود و دیگری را پذیرفته‌ایم و اجساد دوستان، والدین و دیگران را دور از خود دفن می‌کنیم، حاکی از آن است که ما خود را متفاوت از آنها می‌بینیم. هم‌اکنون درمی‌یابیم که این گونه انسان نیز به همین شیوه عمل می‌کرده است.»

گونه جدید که «هومو نالدی» نام گرفته (نالدی در زبان سوتو به معنای ستاره است)، دارای دست‌ها و پاهایی شبیه انسان است که راست قامت بوده اما شانه‌ها و جمجمه‌اش متفاوت است.

به باور برخی پژوهشگران، این گونه بشر قابلیت رفتارهای آیینی را داشته است.

به گزارش ایسنا، «روزنو» نیز با انتشار جزئیات بیشتری از این کشف مهم، عکسی را منتشر کرده و نوشته است: محققان دانشگاه «ویت‌واتراستراند» آفریقای جنوبی در سال 2013 به کشف گسترده‌ای از فسیل‌ها نائل شده بودند که بقایای یافت‌شده جزو آنهاست.

سخنگوی انستیتوی ماکس پلانک برای «انسان‌شناسی فرگشتی» در لایپزیگ آلمان گفت که تاکنون بیش از 1550 قطعه استخوان از این مجموعه استخراج شده و هنوز معلوم نیست چه تعدادی در غار موجود است. انستیتوی ماکس پلانک آلمان خود در این تحقیقات شرکت دارد.

محققان همچنین گفته‌اند که این تاکنون بزرگ‌ترین یافته فسیلی به هم پیوسته از بقایای انسانی است که در قاره آفریقا کشف شده است. برای استخراج این بقایا بویژه به افرادی نیاز بوده است که اندامی باریک و ظریف دارند؛ چراکه فسیل‌ها در حفره‌های دور از دسترسی در غار قرار داشته‌اند که فقط از طریق آبراهه‌هایی باریک می‌توان به آنها دست یافت.

به گفته محققان، قد «هومونالدی» یک و نیم متر بوده و وزنش به حدود 45 کیلوگرم می‌رسیده است. این موجود اندامی بسیار ظریف داشته و بزرگی مغز آن به اندازه یک پرتقال بوده است. جمجمه، دندان‌ها و لگن خاصره هومونالدی شبیه کهن‌ترین نمایندگان نوع انسان یعنی «هومو هابیلیس» است، ولی شانه‌هایش بیشتر به میمون‌های انسان‌نما شبیه است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: