ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۷۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱

طالقانی، قهرمان – ملی مذهبی

طالقاني روحاني مدرن، روشنفكر، مترقي و متجددي بود كه سالها قبل مي دانست نسخه انقلاب اسلامي بدون داشتن يك طرح مدون و پاسخگويي همه جانبه و جامع نمي تواند در تاريخ ماندگار و قابل باقي بماند
تدبیر24:مهدی آیتی - انقلاب اسلامي ايران به تعداد انگشت شماري قهرمان واقعي دارد كه يكي از آنها بدون شك آيت ا... طالقاني است. طالقاني پدر نسل انقلابي معاصر ايران است. او كسي است كه بيش از نيم قرن با تمام وجود مبارزه و مجاهده نمود و حق بزرگي در پيروزي انقلاب اسلامي ايران دارد.
اگر امروز افراد زيادي هستند كه خود را منسوب به انقلاب مي دانند و از قبل انقلاب به نام و نان رسيده اند ولي طالقاني قهرمان واقعي دو انقلاب ملي مصدقي و اسلامي خميني بود كه عظمتش در تاريخ ايران هرگز فراموش نخواهد شد.
سيدمحمود طالقاني در زماني يك تنه براي تحقق اهداف اسلامي، ميهني و ملي قيام كرد و جانش را بر كف دست گرفت كه بسياري از مدعيان امروزين انقلاب در خانه هفتم هم از بردن نام انقلاب و مبارزه بر خود مي لرزيدند؛ طالقاني زماني به اعدام و حبس ابد محكوم شد كه تعداد جان بر كفان راه شهادت و مجاهدت از تعداد انگشتان دست كمتر بودند.
طالقاني همانطور كه به امام و انقلاب اسلامي معتقد بود به نهضت ملي مصدق و نهضت مشروطه و احياگران و نوگرايان انقلابي نظير اميركبير و سيدجمال الدين اسدآبادي ارادت مي ورزيد.
طالقاني روحاني مدرن، روشنفكر، مترقي و متجددي بود كه سالها قبل مي دانست نسخه انقلاب اسلامي بدون داشتن يك طرح مدون و پاسخگويي همه جانبه و جامع نمي تواند در تاريخ ماندگار و قابل باقي بماند و به همين لحاظ همواره در آهنگ كلامش دعوت مردم و مسئولين را به اسلامي مترقي، پويا و رحماني داشت.
طالقاني از 50 سال قبل مي دانست كه اگر روزي انقلاب اسلامي به پيروزي برسد اول مصيبت است اگر نتوانيم اسلام ناب محمدي را به جهان معرفي كنيم و امروز شاهد آن هستيم كه چطور اين مرد بزرگ تاريخ انقلاب ايران پيشگويي مي كرد كه از درون اسلام خشونت و اسلام متحجرين و عقب مانده ها مي تواند جريانات تكفيري و ضداسلامي داعش، طالبان، القاعده، بوكوحرام و غيره متولد شود!
طالقاني در تمام عمر از فرياد و قلمش نداي آزادي، عدالت و رحمت برمي خاست و به همين جهت مردم او را پدر جامعه مي نامند و تمام اقشار جامعه اعم از انقلابي و غيرانقلابي به او عشق مي ورزند.
طالقاني كسي است كه در خطرناكترين دوران مبارزه در رژيم خوفناك شاه و ساواك از مبارزه فداييان اسلام حمايت مي كند و حتي در آن روزهاي پرخطر، شهيد نواب صفوي را در خانه خودش پنهان مي نمايد.
به راستي كجا بودند انقلابي هاي پس از انقلاب در فرمان مبارزه وحشتناك با شاه و ساواك و زماني كه ملي – مذهبي ها تنها جريان سياسي وطن پرست بودند كه با شاه و آمريكا مبارزه مي كردند و جان و مالشان را نثار ملت مي نمودند.
اگر امروز مردم به جهان پهلوان تختي عشق مي ورزند و اداي احترام مي كنند حتما مي دانند كه او يكي از شاگردان مكتب طالقاني بود.
اگر امروز مردم به مهندس بازرگان و مصدق عشق مي ورزند حتما مي دانند كه طالقاني يار وفادار آنها بود و حتي طالقاني حق معلمي و آموزگاري بر بسياري از مبارزين نيم قرن گذشته ايران دارد.
خلاصه آنكه تاريخ دو انقلاب ملي و اسلامي از مصدق تا خميني بدون نام طالقاني هرگز قابل بازنويسي و بازخواني نخواهد بود اگرچه كه بدانديشان و كج فهمان آن را برنتابند و بخواهند آن را انكار كنند. طالقاني مشعل فروزان نيم قرن مبارزه ملي – مذهبي ايران زمين، چراغي است روشنايي بخش آيندگان و عشق ماندگار دلهاي مردم ايران – روحش شاد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: