ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۷۳۲۹
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹

برخی تندرو‌ها با دلیل و برهان هم قانع نمی‌شوند

تدبیر24:«آلن ایر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره سناریوهای مختلفی که ممکن است در رابطه با بررسی برجام در کنگره آمریکا رخ دهد، گفت: «به نظر می‌رسد تعداد آراء نمایندگان در کنگره در راستای اجرای توافق برجام به آن حد رسیده که احتمال رد آن نسبتا پایین آمده است. اما هدف ما اجرای این توافق است و هر یک رای برای ما مهم است و از این رو دولت کماکان سخت در تلاش است تا آراء بیشتری جلب کند.»وی در ارتباط با تاثیر اقدام‌های برخی تندروها در ایران و آمریکا گفت: «می‌شود کلی گویی کرد که در هر دو کشور بعضی منتقدان واقعاً نگرانی‌هایی دارند که با گفتگو و توضیحات مربوطه کمتر می‌شود، یعنی ارضای این منتقدان با منطق و گفتگو امکان پذیر است. اما بعضی منتقدان فقط انگیره جناحی دارند و با برهان و دلیل راضی نمی‌شوند. خوشبختانه به نظر می‌رسد تعداد این افراد درکنگره به آن حد نرسیده که مانع اجرای این توافق شود.»به گزارش ایلنا، ایر درباره اختلافات میان کاخ سفید و قانونگذاران آمریکایی گفت: «همانطور که در بالا به آن اشاره شد، برجام محصول مذاکرات طولانی و فشرده بود و برخی ابعاد و جنبه‌های آن خیلی پیچیده است. شناخت خوبی از مزایای آن (و معایب هم) کار ساده‌ای نیست. اما همانگونه که عرض شد، بعضی‌ها هدف جناحی‌شان فقط و فقط تضعیف اوباما است و ممکن است تا حدی در فکر منافع ملی نباشند. »
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره چشم‌انداز رابطه ایران و آمریکا و این‌که آیا امکان بازگشایی سفارت دو کشور وجود دارد یا خیر؟گفت: «معتقدم چینین مسئله‌ای – حداقل برای من- قابل تصور نیست. اشتیاق چندانی برای بهبود روابط درهیئت حاکمه ایران یافت نمی‌شود. از این رو حل مسئله برنامه هسته‌ای ایران را الزاماً مقدمه از سرگیری روابط دوجانبه نمی‌دانم و درحال حاضر بازگشایی سفارت‌ها مطرح نیست.»
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: