ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۵۸۳۴۷
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵

هفتم اسفند فرصتی برای نمايش قدرت

تدبیر24 :محمدآیتی - كمتر از سه ماه ديگر به برگزاري انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي باقي است. اين روزها بحث بر سر آمدن و يا نيامدن چهره هاي برجسته سياسي براي حضور در ليست هاي انتخاباتي نقل بسياري از محافل شده است. بي ترديد يكي از دلايل اصلي اين هيجان و حس رقابت، انتخاب حسن روحاني در 24 خرداد 92 به عنوان رييس جمهور بوده است. رييس جمهوري كه در آستانه يك آزمون بزرگ يعني برگزاري اولين انتخابات در دولت خود قرار دارد. از اينرو برندگان انتخابات خرداد 92 به دنبال شكل گيري مجلسي همسوتر با دولت هستند و بازندگان انتخابات رياست جمهوري سعي دارند به مانند انتخابات اسفند 90 صاحب اكثريت كرسي هاي بهارستان شوند. در اين ايام اصلاح طلبان نگران تاييد صلاحيت كانديداهاي خود هستند و اصولگرايان نگران ائتلاف و همگرايي؛ دو دغدغه از جنس متفاوت. از طرفي اصلاح طلبان با كمك اعتدال گرايان به دنبال تغيير آرايش مجلس در انتخابات هستند. آنها به خوبي دريافته اند كه پيروزي در انتخابات رياست جمهوري خرداد 96 در گرو مجلسي هماهنگ با دولت است. از طرفي اصولگرايان كه دل پُري از دولتي ها دارند نمي خواهند به همين راحتي كرسي هاي حداكثري خود در مجلس را به رقيب واگذار كنند. آنها براي چهارمين پيروزي متوالي خود در مجلس در حال برنامه ريزي دقيق هستند. در همين راستا در اتاق هاي فكر خود به ايجاد مكانيزمي براي ارائه ليست واحد مي انديشند، اشتباهي كه در انتخابات سال 92 كار دستشان داد. اصولگرايان معتقدند پيروزي در انتخابات مجلس، مقدمه اي براي شكست حسن روحاني در انتخابات سال 96 است. حال بايد به انتظار نشست و ديد تركيب مجلس دهم به چه صورت شكل خواهد گرفت. آيا اصلاح طلبان پس از 16 سال خواهند توانست به بيشترين صندلي هاي بهارستان دست پيدا كنند يا اصولگرايان همچون گذشته به موفقيت خود در اين نبرد سياسي ادامه خواهند داد؟

* روزنامه نگار
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: