ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۵۸۳۸۷
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۱

زنان برای حضور در مجلس پیش قدم شوند

وجود زنان باعث لطافت روح قانون می شود. هدف تقابل بین دو جنس مرد و زن نیست بلکه خواستار نمایندگان مرد و زنی هستیم که دغدغه های مطالبات زنان و خانواده و آسیب های اجتماعی این حوزه را داشته باشد زیرا مردان...

تدبیر24 :کلثوم خلیلوند - نمودار مقایسه درصد حضور زنان در مجلس شورای اسلامی در حدود 3% می باشد و این نشانگر این است که هنوز به باور میدانی برای توانمندی زنان کشور نرسیده ایم ما بدنبال حضور حداکثری زنان در انتخابات با پشتوانه رأی زنان هستیم یکی از الزامات توسعه پایدار و متوازن مشارکت آحاد مردم در فرآیند توسعه است. مجلس خانه ملت است و ملت متشکل از زن و مرد حضور بیشتر زنان در مجلس سبب هموار سازی سیاست گزاریها به نفع مسائل اجتماعی، کودکان و خانواده است که سبب رشد کلی جامعه می شود و ساختار نظامی سلامت در قانون گذاری و بهبود شرایط با قوانین کارآمد جامعه نیازمند زنان توانمند، آگاه، بصیر و متعهد در مجلس است. وجود زنان باعث لطافت روح قانون می شود. هدف تقابل بین دو جنس مرد و زن نیست بلکه خواستار نمایندگان مرد و زنی هستیم که دغدغه های مطالبات زنان و خانواده و آسیب های اجتماعی این حوزه را داشته باشد زیرا مردان حساسیت های لازم را نسبت به آسیب های اجتماعی زنان ندارند و یا بسیار دیر به آن می پردازند پس مهمترین مسئله در این زمان چگونگی حضور زنان در مشارکت است. زنان ما هویت خود را از دین مبین اسلام گرفته اند.

دفاع از حقوق زنان، اعطای مقام کوثر به دخت پیامبر اسلام (ع)، اعطای حق رأی به زنان، وجود بعضی از راویان حدیث در بین زنان، شرکت زنان در جنگ های صدر اسلام همه و همه بیانگر مقام و منزلت و نقش آنان در جامعه اسلامی است. و همچنین هویت سیاسی خود را از پیام رسان کربلا حضرت زینب (س) دارند و در طول مسیر انقلاب با لبیک و دعوت بنیانگزار انقلاب مسیر سیاسی خود را شروع کرده و در دوران دفاع مقدس در بازسازی و آبادانی کشور و اکنون نیز در راه اعتلای ایران اسلامی همواره کوشا هستند. و اینک با ایفای نقش سیاسی می توانند در توسعه ایران بکوشند زیرا توسعه دو بازو دارد و آن بازوها زنان و مردان هستند.

امروز نیازمند حضور زنان متخصص و توانمند ایران زمینم که برای حضور در مجلس قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون با حضور و تلاش همیشگی مان پای به میدان عمل بگذارند. امیدوارم زنان با مشارکتی فراگیر و توانی که دارند برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس دهم پیشقدم شوند. زنان نخبه، توانمند و شایسته باید در جایگاه سیاست و قانون گذاری کشور قرار گیرند. امید است بانوانی که قصد شرکت در عرصه های انتخاباتی را دارند حداقل نسبت به حق و حقوق زنان و خانواده آشنایی کامل را داشته باشند.

افراد فاقد آگاهی و درک و دانش لازم در حوزه زنان نباید به مجلس آینده راه پیدا کنند. در حوزه زنان، همه زنان باید فارغ از هرگونه جریان فکری متحد شوند باید در زنان ظرفیت سازی جهت استقرار در مسندهای تصمیم گیری صورت گیرد. زنان باید در مسیر انتخابات مجلس آینده هوشمندانه عمل کنند. حساسیت نسبت به مطالبات زنان، آگاهی و اشراف کامل به مسائل و مشکلات زنان و دارا بودن تواناییهای فردی و اجتماعی و خوشنامی و برنامه ریز خوب، قدرت سخنرانی، دوری از نقشهای انفعالی و منفعت خواهی، ثبات اندیشه و قدرت تعامل با جامعه زنان، سابقه درخشان عملکردی و فرهیختگی از جمله صفات و ویژگیهایی هستند که برای زنان جهت کاندیداتوری انتخابات مجلس ضروری و مهم می باشد.

عواملی مانند پایین بودن اعتماد به نفس و خودباوری، عدم روحیه ریسک پذیری، احساس عدم ضرورت، پایین بودن سطح بینش فرهنگی جامعه و شاخص بودن فرهنگ مردسالاری در جامعه، پایین بودن نرخ مدیریت زنان، بی اعتمادی مسئولین نسبت به مدیریت زنان و همچنین تعارض بین نقش های اجتماعی و خانوادگی از علل و عواملی هستند که باعث کمرنگ شدن مشارکت زنان در کاندیداتوری مجلس می شود.که بایستی از طریق ارتقای خودباوری و زمینه سازی برای مشارکت سیاسی زنان برنامه های عملیاتی را تدوین نمود و برای عملی شدن این امر باید به توانمندسازی زنان و ارتقاء آگاهی آنان و افزایش ظرفیت فرهنگ جامعه فرهنگ جامعه و همچنین بینش و تعمیق باورهای مردم نسبت به مشارکت زنان مبادرت نمود.


* مشاور امور بانوان و خانواده استاندار ایلام

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: