ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۸۴۱
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۶

انتشار کتاب اسلام و جهانی شدن

كتاب اسلام و جهاني شدن: بررسي امكان جهاني شدن اسلامي در قرن ۲۱ نوشته رضا غلامي با تلاش سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در بازار نشر عرضه شده است.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ايرنا، در بخشي از اين كتاب آمده است: جهاني شدن بيش از دو دهه است كه همچون مباحثي مانند توسعه اقتصادي و توسعه سياسي در سطح بين المللي مورد توجه قرار گرفته و توانسته است ذهن انديشمندان، محافل علمي و مراكز ديني، را نيز به تكاپو در اين خصوص برانگيزد و همچنان شاهد انتشار كتاب، برگزاري همايش ها و نشست هاي علمي مختلف در سراسر دنيا با موضوع جهاني شدن هستيم و اين همه نشان از تداوم توجه به اين موضوع است.

سوال اصلي كتاب اسلام و جهاني شدن، چيستي پديده جهاني شدن و آثار آن، و همچنين نسبت آن و آثارش با اسلام (در نظر و عمل) است. در واقع، نقطه تمركز اين كتاب، اول شناسايي ماهيت جهاني شدن مصطلح و عوارض آن و در مرحله بعد كشف رابطه آن و عوارضش با اسلام در ساحت انديشه و عمل است.

اين كتاب سوالات فرعي متعددي نيز دارد كه تلاش كرده پاسخ آن ها را در خلال مباحث يا در بخش هاي اختصاصي پيدا كند.

مهم ترين اين سوالات، حول امكان شكل گيري جهاني شدن اسلامي با استفاده از فرصت هاي ناشي از جهاني شدن مصطلح و همچنين چيستي جهاني شدن اسلامي، تفاوت آن با جهاني شدن مصطلح و نسبت جهاني شدن اسلامي قبل از ظهور حضزت مهدي (عج) و جهاني شدن اسلامي بعد از ظهور مهدي موعود (عج) است.

علاوه بر اين، اين پژوهش به عنوان يك سوال فرعي، درصدد شناسايي نقاط قوت و ضعف جهان اسلام در مواجهه با جهاني شدن و در ادامه به دنبال يافتن مجموعه اي از راهبردهاي كلان براي مواجهه فعال و مبتكرانه با فرصت ها و تهديدهاي جهاني شدن مصطلح است كه البته در مواجهه با فرصت ها، راهبردهاي شكل گيري جهاني شدن اسلامي قبل از ظهور مورد عنايت ويژه قرار گرفته است.

اين كتاب در پنج بخش مباني نظري جهاني شدن، نسبت انديشه اسلامي و انديشه جهاني شدن، جهاني شدن؛ فرصت ها و تهديدها، ظرفيت ها، توانايي ها و آسيب هاي جهان اسلام در مواجهه با جهاني شدن و راهبردهاي كلان براي مواجهه جهان اسلام با جهاني شدن سامان يافته است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: