ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۵۸۴۴۱
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۶

به سوي مجلسي معتدل

شكي نيست كه عملكرد مجلس فعلي به ويژه در دو سال گذشته عزم بيشتري را در ميان نيروهاي سياسي و بالطبع در جامعه برانگيخته است تا تركيب مجلس را دستخوش تغيير كنند ..
تدبیر24 :انتخابات در هر نظام سياسي مي‌تواند حاوي اميدهاي زيادي براي جامعه‌اي كه در معرض انتخابات قرار مي‌گيرد باشد و جامعه ايراني هم مانند تمام جوامع امروز در جهان از اين قاعده مستثني نيست. شمارش معكوس براي انتخابات اسفندماه با انبوهي از اميدها براي بهتر شدن اوضاع آغاز شده است. شكي نيست كه عملكرد مجلس فعلي به ويژه در دو سال گذشته عزم بيشتري را در ميان نيروهاي سياسي و بالطبع در جامعه برانگيخته است تا تركيب مجلس را دستخوش تغيير كنند و افرادي را به عنوان نماينده عازم مجلس كنند كه بتوانند در پيشبرد كشور به سوي توسعه نقش‌آفريني كنند و فارغ از جناح سياسي خود در راستاي منافع ملي كشور قدم بردارند. در اين ميان دعوت رييس‌جمهور از همه جناح‌هاي سياسي كشور براي ورود به عرصه انتخابات اين دلگرمي را در ميان فعالان سياسي به وجود آورد كه براي رقم زدن انتخاباتي پرشور و بانشاط وارد عرصه شوند و بر مبناي همين تحليل‌ها بود كه چهره‌هاي شاخص اصلاح‌طلبان هم وارد عرصه شدند. در اين ميان گمانه‌زني‌ها در مورد احراز صلاحيت‌ها روزبه‌روز بيشتر مي‌شود اما شايد بهتر باشد پيش از توجه به اين نكته مساله ديگري را مدنظر داشت. فارغ از اينكه در نهايت چه چهره‌هايي در عرصه انتخابات باقي خواهند ماند نفس حضور بخشي از جريان سياسي كشور است كه در سال‌هاي اخير به دليل حوادثي رخ داد كه از فضاي انتخاباتي فاصله گرفته بود. البته اين حضور در خردادماه سال ٩٢ بر همگان هويدا شد و نتيجه مطلوبي هم براي كشور و مردم دربرداشت. نيم نگاهي به خرداد سال ٩٢ و دريافت درست از فضايي كه امروز در كشور و در ميان جناح‌هاي سياسي كشور حاكم است مي‌تواند پيش‌بيني‌هاي خوبي را در ذهن‌هاي ما به وجود آورد. واقعيت اين است كه با وجود چالش‌هايي كه اگر نقشه راه خرداد ٩٢ مقابل اصلاح‌طلبان قرار گيرد با وجود چالش‌هايي كه با شوراي نگهبان خواهند داشت باز مي‌توان اميد داشت كه نتيجه مطلوبي به دست خواهد آمد. حضور گسترده چهره‌هاي اصلاح‌طلب در مرحله ثبت‌نام دو پيام مهم در برداشت؛ اول اينكه دعوت رييس‌جمهور منتخب مردم را بي‌پاسخ نگذاشتند و دوم آنكه انتخاباتي پرشور در راه خواهد بود. فارغ از اينكه در نهايت چه كساني در ليست اصلاح‌طلبان باقي خواهند ماند مهم عزم براي اين حضور بود كه بخش بزرگي از جامعه را نيز تحت تاثير خود قرار داده است. حضور گسترده اصلاح‌طلبان در مرحله ثبت‌نام در واقع فراخوان مهمي براي پايگاه اجتماعي اين جناح سياسي براي حضور پاي صندوق‌هاي راي بود و اتفاقا همين حضور است كه مي‌تواند ضامن تغيير تركيب فعلي مجلس و مسبب تشكيل مجلسي معتدل و كارآمد و توانمند در كشور شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: