تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۸۵۶۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶

واکنش فایننشال تایمز به حضور نفت ایران در عرصه جهانی

با لغو تحریم های غرب که شروع فصل تازه ای برای ایران و نوید بخش بازگشت دوباره آن به عرصه های جهانی است، بازارهای نفت نیز برای رویارویی با بازگشت نفت ایران، کمربندها را محکم بسته اند.
تدبیر24 :روزنامه فایننشال تایمز انگلستان نوشت: با لغو تحریم های غرب که شروع فصل تازه ای برای ایران و نوید بخش بازگشت دوباره آن به عرصه های جهانی است، بازارهای نفت نیز برای رویارویی با بازگشت نفت ایران، کمربندها را محکم بسته اند. 

این روزنامه در ادامه نوشت: بازگشت تهران به بازار نفت که می خواهد بلافاصله پس از لغو تحریم ها تولید نفت خود را 500 هزار بشکه در روز افزایش دهد، موجب کاهش قیمت نفت به کمتر از 30 دلار در هر بشکه شده است که در 12 سال گذشته سابقه نداشته است.
پس از آنکه آژانس بین المللی انرژی تایید کرد ایران به تعهدات خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) عمل کرده است، تحریم های مالی و اقتصادی ملی و چندجانبه مربوط به برنامه هسته ای ایران منطبق با برجام برداشته شد.
اینک راه برای صادرات نفت ایران به بازارهای جهانی پس از تقریبا چهار سال تحریم اقتصادی و مالی باز شده است. 
مقام های ایرانی گفته اند که انتظار دارند در مدت 6 ماه پس از لغو تحریم ها تولید نفت را یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند و بعد از یکسال پس از لغو تحریم ها، آن را به سطح 3.4 میلیون بشکه در روز، یعنی سطح تولید نفت پیش از اعمال تحریم ها برسانند.
در حالی که مقام های کشورها اینک لحن بیان خود را کمی نرم تر کرده اند، «ریچارد نفیو» مقام سابق کاخ سفید که روی موضوع تحریم ها کار کرده است، گفت: ایران هر آنچه را که می تواند انجام خواهد داد. 
وی که اکنون با دانشگاه کلمبیا همکاری می کند، افزود: روز اجرا یعنی اینکه ایران اکنون آزاد است هر چقدر که می خواهد، به هر که می خواهد و به هر قیمتی که می تواند از مشتری بگیرد، می تواند نفت بفروشد. 
اگر چه برخی ناظران بازار می گویند بازگشت ایران قبلا تاثیر خود را گذاشته است، برخی دیگر در مورد شکل گیری انتظارات کاهش قیمت در بازار نفت هشدار می دهند.
کارگزاران حمل بار با کشتی می گویند، حدود 24 فروند از بزرگترین کشتی های نفتکش با نام های سرنا، کهربا و سرنوشت و کشتی های کوچک تری مانند آرگو، در انتظار ترک ساحل ایران و از سرگیری تجارت با جهان هستند. ظرفیت آنها 50 میلیون بشکه نفت است.
«روبین میلز» رئیس بخش مشاوره در شرکت مشاوره ای و مدیریت پروژه منار انرژی گفت: در افق کوتاه مدت مهم این است که ایران با چه سرعتی نفت و میعانات نفتی ذخیره شده خود را به بازار عرضه می کند؟ 
تهران گفته علاقه مند است به مشتریان سنتی خود از خریداران آسیایی مانند پالایشگاه های هند که در دوران تحریم نیز به روابط تجاری خود با ایران ادامه دادند تا شرکای سابق تجاری خود در اروپا نفت بیشتری بفروشد.
«فریدون فشارکی» رئیس شرکت «فکتس گلوبال انرژی» سنگاپور با اشاره به کشورهای تولیدکننده رقیب گفت: فروش نفت توسط ایران به اروپا، روی روسیه و عربستان سعودی تاثیر فوری دارد. 
مقام ها گفته اند، اگر چه ایران برخی امتیازهای قیمتی داده و سعی می کند تخفیف های خود را محدود کند. با این حال، سرمایه گذاران در پالایشگاه های خارجی و دیگر دلالان می توانند از معامله های شیرینی سود ببرند. ایران در دوران تحریم، معاملات تهاتری نفت در برابر کالا با برخی کشورها مانند هند انجام می داد تا از زیان خود جلوگیری کند. 
«امیرحسین زمانی نیا» معاون وزیر نفت ایران در امور بین الملل و بازرگانی به این هفته گفته بود: مشتریان قطعی وجود دارند که مایلند از ایران نفت بخرند. 
یک منبع آگاه گفت: ایران امیدوار است در حدود 200 هزار بشکه در روز نفت به خریداران یونانی، اسپانیایی و ایتالیایی بفروشد. توافقنامه فروش در مجموع حدود 500 هزار بشکه نفت در روز قبلا برای ترکیه، هند و آفریقای جنوبی انجام شده است.
صادرات نفت خام ایران که پیش از تحریم ها و در سال 2011 بیش از سه میلیون بشکه در روز بود، پس از تحمیل تحریم ها به حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
در بلندمدت ایران باید برای نجات صنعت انرژی خود دستکم 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و فناوری جدید جذب کند.
این برای شرکت های بزرگ نفتی که می خواهند در صنعت انرژی ایران سرمایه گذاری کنند، جایزه بزرگی است. نمایندگان شرکت های بزرگی چون توتال فرانسه و انی ایتالیا در ماه های اخیر از ایران دیدن کرده اند. 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: