تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 15
کد خبر: ۵۸۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱

چین ؛ اولین شریک تجاری ایران

جمهوری خلق چین به عنوان یکی از نیروهای محرکه عمده رشد اقتصاد جهان ، سال گذشته میلادی با میانگین رشد 7 درصدی، 38 درصد رشد اقتصادی کل جهان را به خود اختصاص داد.
تدبیر24 :شهناز حسنی - سفر «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین دومین اقتصاد قدرتمند جهان به تهران که پیش بینی می شود تا سال 2030 میلادی اقتصاد آمریکا را به زانو در آورده و رتبه نخست جهان را از آن خود کند، همزمان با لغو تحریم های هسته ای ایران فصل جدیدی را در توسعه مناسبات سیاسی و اقتصادی تهران و پکن رقم خواهد زد.

جمهوری خلق چین به عنوان یکی از نیروهای محرکه عمده رشد اقتصاد جهان ، سال گذشته میلادی با میانگین رشد 7 درصدی، 38 درصد رشد اقتصادی کل جهان را به خود اختصاص داد. تولید ناخالص داخلی بزرگترین وارد کننده مس، آلومینیم و پنبه در این سال 11 هزار و 211 میلیارد دلار بود. به عبارت دیگر میانگین رشد 7 درصدی به این حجم کلان اقتصادی یک معجزه بزرگ در جهان محسوب می شود.
پکن با بیش از 170 کشور روابط دیپلماتیک دارد. سابقه همکاری جدی با ایران نیز به بیش از 43 سال قبل باز می گردد، شریک تجاری قابل اعتماد که در سال های سخت تحریم در کنار ایران بود و هیچ تغییری در مناسبات خود با کشورمان نداد. ایران توانست با کمک چین تحریم های غرب را دور بزند. پکن در شش سال متوالی جایگاه بزرگ ترین شریک تجاری ایران را حفظ کرده است یکی از بزرگترین وارد کننده های نفت از کشورمان ، که به همین دلیل تراز تجاری را پیوسته به نفع ایران تمام می کند.
درسال های اخیر بسیاری از شرکت های چینی بی اعتنا به تحریم ادامه سرمایه گذاری مشترک درطرح های زیربنایی ایران را پیگیری کرده و در عین حال در کاهش اثر تحریم ها موثر واقع شدند. هر چند دراین مسیر فشارهای غرب باعث معطل ماندن برخی پروژه های مشترک شد، اما با این وجود نتوانست نقش بازدارنده و تاثیر گذاری را ایفا کند .هم اکنون چین در زمینه های مختلف از جمله توسعه نیروگاه، پروژه های معدنی و صنعتی، ساخت مترو، راه سازی وغیره با ایران مشارکت دارد.
حال که پرونده ی هسته ای مختومه شده و تحریم ها نیز لغو شده، سفر رییس جمهوری چین به تهران می تواند مسیر توسعه روابط راهبردی را هموارتر کند.
انتظار می رود در استراتژی جدید ، سرمایه گذاری، انتقال دانش فنی و مشارکت گسترده در پروژه های صنعتی ایران فراتر از روابط متعارف کنونی صادرات نفت به چین و واردات کالا به ایران باشد .
یکی از موضوعاتی که رییس جمهوری چین پیش از سفر به ایران بر پیگیری آن تاکید کرده، ایده «یک کمربند، یک جاده» است طرحی که تاکنون با استقبال بیش از 60 کشور در مسیر جاده روبرو شده است، پکن تاکنون بیش از 40 میلیارد دلار برای این کمربند تجاری هزینه کرده است. جاده ابریشم بخشی از شمال کشورمان را نیز در برمی گیرد و یقینا می تواند پل ارتباطی میان تمدن ایران و چین بوده و در توسعه اقتصادی ایران و خاورمیانه نقش مهمی ایفا کند.
کاهش نرخ رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی و نیاز ایران به جذب سرمایه گذاری دو مولفه ای است که می تواند دو طرف را در مسیر تدوین نقشه راه، بازنگری روابط ، تعمیق مناسبات دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی و همچنین ارتقای سطح همکاری های مشترک حرکت دهد.
به باور جمهوری اسلامی ایران، چین یکی از شرکای بزرگ اقتصادی است که در سال های گذشته با وجود مشکلات بسیار تلاش کرد روابط گسترده ای با تهران داشته باشد، بنابراین اولین شریک تجاری در پسا تحریم خواهد بود.
و سخن آخر اینکه به طور قطع چشم انداز آینده اقتصاد ایران همزمان با لغو تحریم ها و آغاز برنامه ششم توسعه ، فضایی مناسبی را برای جذب سرمایه خارجی با هدف تولید ، کاهش رکود و اشتغال زایی فراهم می کند و در شرایطی که در کمتر از 2 ماه بیش از 150 هیات اقتصادی در رقابت با یکدیگر به ایران سفر کرده تا راه های گسترش همکاری را بررسی کنند ، پکن به عنوان یکی از شرکای استراتژیک می تواند با پیشنهادهای جدید سرمایه گذاری در پروژه های مختلف اقتصادی گوی سبقت را از رقبای اروپایی خود برباید و ضمن قدرتمند ترکردن خود به سرعت بخشی توسعه اقتصاد ایران نیزپس از سال ها تحریم کمک کند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: