ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۵۸۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷

ارتباط ارزی ایران-کره، بدون دلار

سئول و تهران با حفظ واحد پولی' وون' به دنبال جایگزین کردن روش پرداخت مناسب در معاملات تجاری و سرمایه گذاری هستند و معتقدند که این روش می تواند به گسترش تجارت و سرمایه گذاری بین دو طرف بیانجامد.
تدبیر24 :وزارت اقتصاد کره جنوبی اعلام کرد که پس از مذاکرات اخیر در تهران، دو کشور توافق کردند که برای تسهیل در روش پرداخت و ترخیص کالا علاوه بر وون ( واحد پول کره جنوبی)از یورو، یوان چین و ین ژاپن نیز استفاده کنند.
به دنبال لغو تحریم های بین المللی ایران، مناسبات تجاری و اقتصادی این کشور با کشورهای دیگر رو به افزایش است.
مقام هایی از وزارت اقتصاد و خارجه کره جنوبی با نمایندگان بانک مرکزی ایران و بانک ووری «Woori» و بانک صنعتی کره (IBK)، که کنترل حساب های ایرانی را در اختیار دارند، در جلسات مربوط به این موضوع حضور داشتند.
این حساب های بانکی شامل 3 تریلیون وون معادل 2.49 میلیارد دلار است که متعلق به ایران بوده و در سپتامبر 2010 و برای انجام معاملات تجاری بدون نقض تحریم ها باز شده بود.
پالایشگاه کره جنوبی پول نفت خامی را که از ایران می خرید به یکی از حساب های ایران در بانک ووری و یا IBK واریز می کرد و بانک مرکزی ایران نیز این مبلغ را به ایران انتقال و معادل ریالی را به فروشندگان نفتی پرداخت می کرد.
یک مقام وزارت اقتصاد گفت: زمانیکه خرید شرکت های کره ای از فروششان به ایران بیشتر می شد میزان این مبلغ در طول سال افزایش می یافت و باید راه حلی برای پرداخت پیدا می کردیم.
این مقام اظهارکرد: در جلسه اخیر نیز در تهران، روش های متفاوتی در خصوص نحوه افزایش پرداخت ها مورد بررسی قرار گرفت اما به نتیجه نرسید از این رو دو طرف تصمیم گرفتند تا با حفظ سیستم راه حل مبتنی بر استفاده از واحد پولی وون ، روش های مختلف را بررسی و در دستور کار قرار دهند.
این مقام کره ای گفت: ایران تجارت قابل توجهی با اروپا و ارز رایج در اتحادیه اروپا«یورو» انجام می دهد و ترجیح ایران جایگزینی یورو در معاملات تجاری است از این رو گفت و گوها در این خصوص ادامه خواهد داشت.
ارزش مبادلات غیرنفتی دو کشور حدود ۴.۱ میلیارد دلار است که از این میزان ۳۶۰ میلیون دلار صادرات ایران به کره و ۳.۸ میلیارد دلار واردات از کره است و با احتساب صادرات نفت خام حجم تجارت دو کشور به ۹.۲ میلیارد دلار بالغ می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: