ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۸۷۰۴
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸

دیوار مهربانی یا مدخل مشارکت شهروندی

تدبیر24 :آرمین عرب - دیوار مهربانی باید به عنوان یک پدیده اجتماعی و فرهنگی مورد توجه قرار گیرد. در روزهای گذشته شاهد انتقادهایی (بعضا نامهربان) از این دیوارها یی کوتاه بوده ایم ، هرچند که میزان اثربخشی این دیوارها نیاز به زمان برای قضاوت دارد ، اما دست کم در زمان فعلی نباید به چنگ نقدهای عجولانه و غیرکارشناسی گرفتار گردد.برخی براین باورند که اجناس ارائه شده ممکن است به دست غیرنیازمندان برسد و یا در مورد بهداشت پوشاک و مواد خوراکی نیز نقطه نظراتی ایراد شده ، اما جالبتر آنکه تعدادی نیز در ادعایی اعجاب برانگیز نسخه تعطیلی این دیوارها را می پیچند و در دکترین خود نهادهای دولتی را جایگزین این دیوارهای کوتاه قامت می کنند.
اما دیوار مهربانی می تواند نقطه شروع باشد، نقطه آغاز یک حرکت مدنی، حرکتی از مردم برای مردم.سئوال اینجاست که تا چه اندازه می بایست برای آنکه شهروند مناسبی در شهر خود باشیم به سازمانهای دولتی و یا نیمه دولتی تکیه کنیم؟ آیا خود شهروندان در قبال خود و حتی دولت وظیفه ای ندارند ؟ آیا مواردی مانند پاکیزگی هوا ، مهربانی و امثال اینها همیشه نیاز به تصدی گری دولتی دارد ؟ مگر غیر این است که همه می توانند در این مهم ذینفع باشند ؟.دیوار مهربانی می تواند به مثابه درگاه یا مدخلی برای جامعه مدنی و نقش و وظیفه شهروندی باشد.آنها می توانند به ترویج فرهنگ بخشش ، یاری رسانند و از سوی دیگر در ذات خود با مصرف گرایی و مصرف کاذب در تقابل باشند.دیوار مهربانی و قضاوت ناظرین مردمی در گذر زمان(نه چندان طولانی) توانایی آموزش آن را دارد که می توان سالم و بهداشتی بخشید،می بایست نیازمند باشیم تا از این دیوار کمک بگیریم و شاید مهمتر از همه آنکه می توان دریافت که برای انجام وظیفه شهروندی همیشه به سازمانهای دولتی وابستگی نداریم و اگر دولت ، شهرداری و پلیس و سازمانهای وابسته به ایفای نقش در امور شهروندی می پردازند، تنها یک روی سکه است، چرا که این مهم با فعالیت و مشارکت خود مردم تکمیل می شود، در برخی مواقع مانند این مورد و مواردی چون بازیافت و غیره خود شهروندان می توانند پیشگام باشند.به هرتقدیر به نظر می رسد این طرح و طرحهایی نظیر آن می تواند گامی به سوی شهروندی فرهنگی و مشارکت تمام عیار بگذارد و نقش ما به عنوان شهروندان باید نقشی حمایت گرایانه و مشارکتی باشد.

*دانشجوی دکتری جامعه شناسی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
0
1
بسیار عالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۳
0
1
مرسی استاد عرب اتفاقی نظرتان را مطالعه کردم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
0
0
حالا نزدیک عید که شده در حال جمع شدن هستن متاسفانه
نظر شما: