تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۵۸۸۱۷
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
روح افزا حرف دلش را زد :

در دیدگاه با مولاوردی مشکل دارم

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هر کاری در حوزه زنان و خانواده کرده، همه را شورای اجتماعی کرده/ در قسمت کلان کار دیده می‌شود. اگر این بود که شورای زنان کارایی نداشت، به هر حال مسئولان بالادستی به ما انتقاد می‌کردند

تدبیر24 :چندی است فرشته روح افزا اظهار نظرهای انتقادی را علیه مولاوردی معاون رئیس جمهور در رسانه های اصولگرا مطرح می کند. روزنامه شرق در گفتگویی چالشی، عملکرد شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده را از وی جویا شده است که در ادامه می خوانیم :

شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده که از زیر گروه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب می‌شود و ریاست آن را کبری خزعلی عهده‌دار است، در سال‌های اخیر خروجی خاصی جز بیانیه بر علیه معاونت زنان دولت یازدهم نداشته است. بررسی کارنامه کاری این شورا نشان می‌دهد که این سازمان نظارتی از سال ٩٠ تا کنون حتی یک مصوبه نیز نداشته است. در روزهای گذشته نیز پس از اعلام افزایش بودجه ٨٠٠ میلیون تومانی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری، فرشته روح افزا، مدیریت این شورا، در گفت‌وگو با برخی رسانه‌ها عنوان کرده است که مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بودجه خود را صرف حمایت از آنچه حامیان فتنه خوانده است، می‌کند و به رسانه‌های جریان خاص کمک می‌کند. با فرشته روح‌افزا درباره عملکرد شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده گفت‌وگویی کردیم که در ادامه خواهید خواند.

 خانم روح افزا، سمت دقیق شما در شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده چیست؟
من مدیر این شورا هستم.
 مگر مدیر خانم خزعلی نیستند؟
ایشان رئیس شورا هستند. من مدیر قسمت تدوین، سیاست و رصد‌گذاری هستم. بعضی رسانه‌ها معاون می‌زنند. اما من مدیر این شورا هستم.
 امروز برای اینکه دقیق بتوانم با شما صحبت کنم، سری به سایت مرکز شما زدم و متوجه شدم که از سال ٩٠ تاکنون هیچ مصوبه‌ای توسط شورای شما به تصویب نرسیده. از سال ٩٠ تاکنون شورای شما چه کرده است؟ 
این شورا فقط کارش تصویب مصوبه نیست. شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده یک دستگاه سیاست‌گذار است. برای سیاست‌های ریز و کلان برنامه‌ریزی می‌کند و برای نظارت بر چگونگی اجرای قوانین مربوط به حوزه زنان و خانواده هم مسئولیت دارد. خب ما لزوما نباید مصوبه داشته باشیم. از سال ٩٠ تاکنون شورای فرهنگی-اجتماعی زنان هر دو هفته یک بار جلسه شورا داشته است. این جلسه متشکل از اعضای تمام دستگاه‌هاست و خانم مولاوردی هم عضو این شورا هستند. این اعضا از رئیس‌جمهور حکم گرفتند و پیرامون مسائل زنان و خانواده مثل منشور حقوق کودک و بحث خشونت علیه زنان و... بحث مهدکودک‌ها، جمعیت، بحث کنوانسیون‌های بین‌المللی ما کار رصد را انجام می‌دهیم که مدیریت آن با من است، یک قسمت کار تدوین و جمع‌آوری مطالب را انجام می‌دهد. ما چندین کمیته داریم، کمیته عفاف و حجاب، کمیته خانواده، کمیته بین‌الملل، این مسائل را با کارشناسان بررسی می‌کنیم.
 خروجی شما چه بوده؟
ما روی بحث جمعیت تا به حال خیلی کار کرده‌ایم و اثبات کرده‌ایم که کاهش جمعیت داریم و باید حتما افزایش جمعیت داشته باشیم.
 خانم دکتر شما چیزی دارید که بگویید این خروجی شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده است؟
اگر منظورت این است که ما در جمعیت چیزی داریم، ما ابلاغیه حضرت آقا را داشته‌ایم و مجمع تشخیص مصلحت آن را به همه جا ابلاغ کرده است.
 از طرف شما این بیانیه به مجمع ابلاغ شده؟
نه. از طرف حضرت آقا.
 من در مورد بیانات رهبری صحبت نمی‌کنم. منظورم درمورد عملکرد شورای شماست.
اجازه بدهید... ما یک سند بالادستی داشتیم و مصوبه ما در این زمینه خیلی ضعیف‌تر است. منظور من این است، ما در جمعیت مصوبه‌ای نداشتیم چون اسناد بالادستی داشتیم و سیاست‌های جمعیتی قبلا ابلاغ شده بود و در راستای آن سیاست‌ها قدم برمی‌داشتیم. ما نیازی به مصوبه نداشتیم. جاهایی که اسناد بالادستی داریم نیازی به مصوبه نداریم. در این مورد کار ما نظارتی است و بهینه‌شدن اجرای آن است. یا اگر نیاز به کار علمی باشد، ما با تشکیل کارگروه‌های مختلف در شورای عالی انقلاب فرهنگی روی آن کار می‌کنیم. اما یک بحث‌هایی هست که مصوبه نداریم و باید برایش مصوبه بگیریم. مثلا در بحث عفاف و حجاب مصوبه داریم و دوباره داریم با همکاری وزارت کشور آن را بازخوانی می‌کنیم تا ببینیم چرا مصوبه ما کارآیی نداشته. ما در مرحله‌ای نیستیم که دوباره مصوبه بنویسیم، باید نقاط ضعف و قدرت مصوبات قبل را پیدا کنیم. ما باید جاهایی سیاست‌گذاری بکنیم که هنوز نتوانسته‌ایم، مثلا در بحث مهدکودک‌ها. ما هنوز نتوانسته‌ایم مسئولان امر را متقاعد کنیم که مهدکودک‌ها باید زیر نظر آموزش‌وپرورش بیایند. بنابراین باید در این قسمت سیاست‌گذاری داشته باشیم.
 صحبت‌های شما برای افکار عمومی قابل قبول نیست. خبرنگار دنبال کار ملموس است. یک کار نتیجه‌بخش از طرف شما...
ما کلی کتاب داریم. دستگاه اجرائی موظف است کار اجرائی بکند. من دستگاهی هستم که اگر کار اجرائی بکنم محکومم.
 اما کار خود شورای عالی انقلاب فرهنگی هم با اینکه اجرائی نیست، ملموس است؛ شما هم با اینکه عضو این شورا هستید، کار ملموسی ندارید...
شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هر کاری در حوزه زنان و خانواده کرده، همه را شورای اجتماعی کرده.
 پس چرا دیده نشده؟
چرا. همه کارها در حوزه زنان و خانواده. مثلا در حوزه جمعیت، ما کلی کتاب داریم. ما بروشور و اطلاعات مختلف...
 شما فکر می‌کنید کتاب‌هایتان کتاب‌هایی بوده که در بین مردم دیده شود؟
بله. ما بین مردم هم دادیم...
 من فکر می‌کنم این کتاب‌ها بیشتر کتاب‌هایی بوده که بین نهادها و ادارات رفته تا مردم.
این را درست می‌گویید... شورای عالی انقلاب فرهنگی سطحش سطح پایینی نیست. در شورای دانشگاه‌ها کار می‌کنیم. در تمامی شورای فرهنگی شورای زنان مداخله دارد. در سند تحول آموزش‌وپرورش... این اسنادی که شورای عالی انقلاب فرهنگی بیرون می‌دهد، قسمت زنان و خانواده و کودکانش توسط شورای زنان آماده می‌شود. بنابراین در قسمت کلان کار دیده می‌شود. اگر این بود که شورای زنان کارایی نداشت، به هر حال مسئولان بالادستی به ما انتقاد می‌کردند. اتقاقا در بحث جمعیت، مهدکودک و منشور حقوق زنان و منشور حقوق کودک ما کارهای خوبی کردیم، ما تعامل کرده‌ایم... .
 شما موظف هستید گزارش کارهایتان را به کجا بدهید؟
ما یک نهاد فراقوه‌ای هستیم و گزارش‌ها را به رئیس‌جمهور می‌دهیم. گزارش را به آقای مخبر دزفولی می‌دهیم و ایشان در کلان به آقای رئیس‌جمهور می‌دهند و سپس به حضرت آقا. چون شورای عالی انقلاب فرهنگی زیر نظر مقام معظم رهبری اداره می‌شود.
 هرچند وقت یک‌بار گزارش ارائه می‌دهید؟
سالانه که موظف هستیم گزارش بدهیم. ولی درحال‌حاضر هر سه ماه یک‌بار هم گزارش می‌دهیم. من فکر می‌کنم کارهای ما به این دلیل برای شما ملموس نیست که ما در سطح کلان کار می‌کنیم، نه در سطح عموم.
  من این حرف را نمی‌توانم از شما بپذیرم... چیزی که از شما ملموس به نظر می‌رسد، دو بیانیه است در مورد معاونت زنان و خانواده. آن چیزی که این شورا را حداقل شاخص کرده این دو بیانیه در مورد معاونت زنان است... .
چنین چیزی نیست. من یک مصاحبه کرده‌ام، دو روز پیش. این بیانیه نیست. فکر می‌کنم در مورد عفاف و حجاب خیلی کار کرده‌ایم. در مورد بحث جمعیت در زمینه‌های مختلف کار کرده‌ایم. این بیانیه‌ها موضع‌گیری‌های مطبوعاتی ماست.
 این بیانیه‌ها در زمان احمدی‌نژاد هم داده می‌شد؟
شما با خانم مجتهدزاده هم که معاون احمدی‌نژاد بود، مصاحبه کنید. معاون بین‌الملل ایشان خانم صفاوردی بود. ببینید ایشان چقدر با ما چالش داشتند.
 شاید نگاه شما نگاه درستی نیست... .
نگاه من اصلا به عنوان فرد مطرح نیست. تمام متخصصان از دستگاه‌های مختلف نماینده دارند و آنجا نظر می‌دهند؛ ما که هستیم که برای کلان نظر بدهیم؟
 شورایی که چهار سال است هیچ مصوبه‌ای نداشته، چه حرفی برای گفتن دارد؟
ما مدام مصوبه بنویسیم و اجرا نشود چه فایده دارد؟ به اندازه کافی سند و مصوبه داریم. ما الان در مراحل اجرائی مشکل داریم. شما فکر می‌کنید مصوبات عفاف و حجاب چه سالی نوشته شده؟ از آن سال‌ها تا الان، پس چرا وضع عفاف و حجاب این است؟
 این حرف غیرمنطقی است. با توجه به شرایط و تغییرات فرهنگی نسل‌ها شما فکر می‌کنید مصوبه‌ای که ١٠ سال پیش برای عفاف و حجاب نوشته‌اید به درد این نسل می‌خورد؟

درست می‌گویید. الان داریم عفاف و حجاب را مصوبه می‌کنیم. اما چون مصوبه‌های ما کلان است، کار می‌برد؛ مثلا سند تحول آموزش‌وپرورش زمان برد.
 شما مولاوردی را متهم کرده‌اید که به مدیرمسئول مجله زنان پول می‌دهد. این قابل‌اثبات است؟
من گفتم حمایت می‌کند، نگفتم پول می‌دهد.
 عین جمله شما این است: معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان از درخواست افزایش بودجه معاونت زنان ریاست‌جمهوری ابراز نگرانی کرد و گفت: درخواست معاون امور زنان رئیس‌جمهور برای افزایش بودجه برای چیست؟ آیا این بودجه را برای برگزاری نشست حمایت از زنان تن‌فروش می‌خواهند یا برای حمایت از مجله خانم شهلا شرکت؟
این یعنی پول می‌دهد؟
 خب شما بحث بودجه را پیش کشیده‌اید... .
من بودجه را کلی گفتم. ایشان همایش تن‌فروشی را با بودجه معاونت زنان برگزار کرده. اینکه تهمت نیست.
 حمایت از مجله زنان چه؟
حمایت از مجله خانم شرکت و ٢٠ساله‌ها. ٢٠‌ساله‌ها با پول خانم مولاوردی ایجاد شد. من درباره خانم شرکت گفتم حمایت. اگر مطمئن بودم که به ایشان هم پول می‌دهد، می‌گفتم.
 پس چرا اسم آوردید؟
ایشان از مجله حمایت کردند. ایشان موضع‌گیری و حمایت دارند. حتی وقتی مجله ایشان می‌خواست در بیاید و مشکل داشت، ایشان حمایت می‌کرد.
 چه مشکلی؟ چرا هر چیزی که اسم زنان دارد شما با آن مشکل دارید خانم روح‌افزا؟
این حرف تهمت است.
 مگر همه زن‌ها مثل هم فکر می‌کنند؟
اصلا جایی که همه مثل هم فکر کنند که فکری وجود ندارد. در جایی که تضاد اندیشه وجود دارد انسان رشد می‌کند. اما دقت کنید ما اتفاقا مدافع حقوق زنان هستیم. منتها نگاه ما متفاوت است. ایشان ترویج ازدواج سفید کرده است. فکر می‌کند راه‌حل، بالارفتن ازدواج است. بنده چون اسناد دارم می‌دانم این راه‌حل نیست. حالا اگر خانم مولاوردی مخالف خانم شرکت باشند و اعلام کنند و امروز بگویند مخالف‌اند، بنده همین الان عذرخواهی می‌کنم.
 مجله زنان درحال‌حاضر با مجوز رسمی جمهوری اسلامی منتشر می‌شود؛ آیا اشکالی دارد مجله‌ای که در لوای جمهوری اسلامی منتشر می‌شود یک معاون از آن حمایت کند؟
اگر از دیدگاه خودش بود، مشکلی نداشت. اما خانم شهلا شرکت سابقه خوبی در حوزه زنان ندارد و مجله‌اش به‌تازگی توقیف شده بود و همین مجله‌اش هم که در حال انتشار است شرایط خوبی ندارد. حالا من نگاهم این است که اگر شهلا شرکت مشکلی ندارد، خانم مولاوردی جواب بدهد و بگوید چه اشکالی دارد من از شرکت حمایت کنم.
 شما مطمئنید با این بودجه از این مجله حمایت می‌شود؟
من اصلا درباره بودجه نمی‌دانم و نظر هم نمی‌دهم. اما حمایت مالی را هم نمی‌دانم. می‌دانم حمایت معنوی و دیدگاهی داد.
 پس مشکل شما با خانم مولاوردی مسئله دیدگاهی است؟
بله، معلوم است. وگرنه ایشان جزء خواهران محترم ما هستند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: