ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۵۸۹۴۷
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۷

محکمه عربستان سعودی با حضور ظریف

«هفته‌ گذشته «کمیته امور خارجه» پارلمان اروپا نشست مهمی با دکتر ظریف برگزار کرد که عملا - با مسلط شدن وزیر امور خارجه ایران بر جلسه - به «محکمه عربستان سعودی» تبدیل شد.»



تدبیر24 : "انتخاب"  نوشت: «آقای دکتر ظریف در آن نشست به صورت متدیک و منظم، سیاست‌ها و عملکرد عربستان سعودی را به شدت مورد حمله قرار داد.

او ابتدا از زاویه ژئوپولیتیک به قضیه پرداخت و توضیح داد که چگونه پس از فروپاشی رژیم صدام حسین در عراق و ایجاد تصور از «بر هم خوردن توازن قوا» در منطقه (به نفع ایران)، عربستان سعودی هدفِ «بازگرداندن توزان» را در صدر سیاست خارجه خود نشاند و چگونه برای رسیدن به این هدف به اقدامات خطرناک و خسارت‌آمیزی پرداخت.

دکتر ظریف برخی از موارد مانند کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای، حمله به یمن، تلاش برای فروپاشی دولت سوریه و تسط بر سوریه، تقویت گروه‌های تکفیری و استفاده ابزاری از آنها، ممانعت از آتش‌بس و همچنین ایجاد و تداوم تنش با ایران را از جمله اقدامات عربستان سعودی در این راستا تعریف کرد.

سپس دکتر ظریف به تبیین ادعاهای «رسمی» عربستان سعودی - از جمله ادعای نگرانی آل‌ سعود از وضعیت «دموکراسی در سوریه» - پرداخت و با استناد به عملکرد نیروی نظامی عربستان در یمن، تشریح نظام سیاسی آن کشور، اشاره به کارنامهٔ حقوق بشری عربستان و همچنین یادآوریِ سوابق عربستان سعودی در حمایت از رژیم‌هایی مانند رژیم صدام حسین اعتبار آن ادعاها را زیر سوال برد.

پس از آن، وزیر امور خارجه ایران به عملکرد مخرب عربستان سعودی در روند مذاکرات صلح سوریه پرداخت و - ضمن تاکید بر استفاده ابزاری برخی کشورها از گروه‌های تروریستی به عنوان یک اهرم مذاکراتی - با ذکر تاریخ و استناد به صورت‌ جلسه مذاکرات وین نشان داد چگونه وزیر امور خارجه عربستان، علیرغم ادعاهای بشردوستانه از برقراری «آتش‌بس» در سوریه ممانعت کرده است.

به واقع دکتر ظریف در آن نشست ثابت کرد که عربستان سعودی مادام که در بازگرداندن توازن دلخواه خود در منطقه موفق نشود، از هیچ اقدامی - ولو از ایجاد فجایع انسانی - دریغ نخواهد کرد و نشان داد که حتی خویشتن‌داری‌های ایران در قضیهٔ منا، تلاش‌های ایران برای تنش‌زدایی و اقدامات دیپلماتیک تهران برای رفع نگرانی‌های ریاض از بابت ارتقاء موقعیت ایران در منطقه، نتیجه نداده است.

امید است برخی رسانه‌های داخلی - که در هفته‌های گذشته به صرف «برادر» خواندن سعودی‌ها، حملات غیرمنصفانه و شدیدی به وزیر امور خارجه کردند - این اجرای ماهرانه او در دل پارلمان اروپا را نیز پوشش دهند.»

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: