تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۸۹۵۴
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰

نهال روابط دوستانه تهران- باکو تنومند می شود

نهال روابط تاریخی و ریشه دار جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان که سال های گذشته با فراز و نشیب هایی مواجه شده بود در شرایط جدید پسابرجام با اراده مقامات دو کشور تنومند می شود.

تدبیر24 :به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ایران و جمهوری آذربایجان عزم خود را جزم کرده اند که در تمامی زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، روابط تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند. روابطی که در سال ها و حتی با اخلال برخی کشورها شاهد افت آن بودیم.
در همین راستا الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان امروز به تهران آمده است تا فصل جدیدی از همکاری های دو کشور گشوده شود.
نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که از آغاز دولت یازدهم تاکنون چهار ملاقات بین رییسان جمهوری دو کشور انجام شده و بیش از 50 هیات عالی رتبه از طرفین به دو کشور سفر کرده اند.
امروز روابط ایران و جمهوری آذربایجان در سطح بالایی قرار دارد و روسای جمهوری دو کشور توجه ویژه ای به ارتقای آن دارند که در همین ارتباط قرار است در جریان سفر مهم رییس جمهوری آذربایجان به ایران اسناد همکاری دو کشور در بخش های اقتصادی از جمله انرژی، ترانزیت، کشاورزی، کار و امور اجتماعی امضا شود.
به گفته مسوولان، حجم مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و جمهوری آذربایجان به 500 میلیون دلار می رسد اما در مجموع حجم مبادلات تجاری دو کشور در بخش نفتی و غیر نفتی بیش از یک میلیارد دلار است.
رییس جمهوری کریدور شمال - جنوب را در تحکیم روابط دو کشور دارای جایگاه ویژه ای می داند و معتقد است: جمهوری آذربایجان می تواند دروازه ایران برای ارتباط با منطقه قفقاز باشد و آذربایجان نیز می تواند از طریق ایران به خلیج فارس و دریای عمان در ارتباط با سایر مناطق دنیا قرار گیرد؛ بنابراین ضروری است برای استفاده از این ظرفیت، همکاری های خود را تقویت کنیم.
روحانی حوزه های نفت و انرژی را از جمله موارد مهم در تحکیم روابط و همکاری های دو کشور می داند و تاکید دارد: سرمایه گذاری مشترک دو کشور در دریای خزر می تواند آغاز مناسبی برای سرمایه گذاری های مشترک در بخش های مختلف نفت و گاز باشد.
قرار است در جریان سفر علی اف به تهران، توسعه فعالیت بخش خصوصی ایران و آذربایجان، همکاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، اتصال شبکه های برق دو کشور، تسهیل در صدور روادید و رایزنی های منطقه ای و بین المللی مورد بحث و گفت وگو قرار گیرد.
مقامات آذری در دیدار با مقامات ایرانی اظهار داشته اند که دولت و ملت آذربایجان از دستاورد و موفقیت بزرگ هسته ای ایران بسیار خوشحال است و اطمینان دارند که این توافق به نفع صلح و ثبات در منطقه و جهان خواهد بود و می تواند دستاوردهای بسیار مفیدی برای ملت ها داشته باشد.
حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران 21 و 22 آبان ماه 93 برای دیداری رسمی به باکو سفر کرده بود.
سفر قبلی الهام علی اف به تهران نیز 20 فروردین 1393 بود. سفر امروز رییس جمهوری آذربایجان به تهران دومین سفر وی در دوران مسوولیت دکتر روحانی است.
برچسب ها: تدبیر24 تهران باکو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: