ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۵۹۰۲۸
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲

«هما» 54 ساله شد

ورود هواپیماهای جدید به ناوگان هوایی ایران به کل فضای صنعت هوایی کشور را تغییر داده است.


تدبیر24 : شاید باور اینکه دومین ایرلاین ایمن دنیا روزی به بحران رسیده باشد و جایگاه بالای خود را از دست داده، سخت باشد اما روزهای امیدوارکننده شرکت هواپیمایی ملی ایران هم بعید به نظر نمی‌رسد.

بر اساس این گزارش، هما بیش از نیم قرن است که همچنان سرپا مانده و در خلال زیان‌دهی نفس کشیده است. گرچه نفس‌های این ایرلان در دوران پس از اوج بسیار آرام شنیده می‌شد اما به هر حال همچنان زنده است و با خرید هواپیماهای فرانسوی‌تبار قرار است جان دوباره بگیرد و منظم‌تر از گذشته نفس کشد. اما به نظر می‌رسد مساله اصلی این باشد که چطور شرکتی که روزی دومین شرکت هواپیمایی جهان در ایمنی پرواز و یکی از پیشتازان طراحی و عملیاتی کردن مسیرهای بین قاره‌ای بود و در سال‌های اخیر به دلیل فرسودگی ناوگان موقعیت خود را در دنیا از دست داده پس از ورود 118 هواپیمای جدید برای دوران اوج خود برنامه‌ریزی خواهد کرد؟

بررسی‌ها از صورت‌های مالی شرکت هواپیمایی هما نشان داده در سال 92، این شرکت حدود 120 میلیارد تومان زیان انباشته داشته در حالی که سال 91 این رقم 180 میلیارد تومان ثبت شده است و این نشان دهند روند نزولی زیان این شرکت طی سا‌ل‌های اخیر بوده است. گرچه مدیرعامل کنونی این شرکت اعتقاد دارد اگر درآمدهای بیرونی هما ارتقا یابد، این رقم حتی در این شرکت بیشتر از گذشته کاهش خواهد یافت.

به اعتقاد سکاندار فعلی شرکت هواپیمایی ملی نوسازی ناوگان تاثیر بسزایی در زیان‌دهی دارد و اگر بتوان هواپیماهای جدید وارد صنعت هوایی کرد هزینه‌های تعمیراتی نیز به موازات آن کاهش می‌یابد. با این حال می‌توان متوجه شد این شرکت مدت‌هاست انتظار ورود هواپیماهای جدید را می‌کشد و حال که فضا برای اوج‌گیری هما با ورود هواپیماهای ایرباس فراهم شده، این شرکت قرار است از محلی شدن باری دیگر به سمت بازارهای جهانی حرکت کند.

به باور برخی از کارشناسان زیان‌دهی هما مهار شده است و با توجه به ویژگی‌های منحصربه فرد ایران، اهمیت ژئوپلتیک آن و میزان بالای تقاضای بالقوه و بالفعل موجود در کشور که در سراسر آن گسترده شده است،این امکان در اختیار شرکت هواپیمایی ملی کشور وجود دارد تا با برطرف شدن تحریم‌ها بتواند به جایگاه قبلی خود را باز یابد در عین حال که هنوز برخی مدیران قبلی این سازمان معتقدند موقعیت نامناسب هما ناشی از تحریم نبوده و دلایل دیگری داشته است. زیرا آنها بر این باور هستند که در سال‌های اخیر حداکثر سو استفاده‌ها از تحریم‌ها صورت گرفته و هر اتفاقی بر گردن تحریم افتاده است. عده‌ای معتقدند در حال حاضر حمل و نقل هوایی ایران مشکلات کلی دارد و جای راهبرد منطقی در آن خالی است. کار اصولی در این صنعت زمین مانده و دولت‌ها فرصت‌های زیادی را با تصمیمات اشتباه از دست داده‌‌اند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: