ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۹۲
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۷

ارتباط ضعف عضلاني با مرگ زودرس

قدرت ماهيچه‌اي کم در نوجوانان با خطر مرگ زودرس در آنها در ارتباط است. کمبود قدرت ماهيچه‌اي تاثيراتي همچون فاکتورهاي خطرناک مانند اضافه‌وزن يا فشار خون بالا دارد. محققان به نوجوانان توصيه کرده‌اند تا از ورزش مداوم براي بالا بردن قدرت ماهيچه‌ها استفاده کنند. بالا بودن شاخص جرم و فشار خون در جواني فاکتورهاي خطر براي مرگ زودرس محسوب مي‌شوند.
گروهي از محققان سوئدي، بيش از يک ميليون سوئدي بين 16 تا 19 سال را در يک بازه زماني 24 ساله مورد بررسي قرار دادند. از اين افراد تست‌هاي عضلاني گرفته شد، همچنين شاخص جرم بدن و فشار خون آنها نيز اندازه‌گيري شد. مرگ زودرس قبل از 55 سال اتفاق مي‌افتد. در حين بررسي‌ها 3/2 درصد افراد مردند که 3/22 درصد اين مرگ‌ها ناشي از خودکشي و 8/7 درصد آنها ناشي از بيماري‌هاي قلبي – عروقي و 9/14 درصد آنها ناشي از سرطان بود. بالا بودن قدرت ماهيچه‌ها حدود 20 تا 35 درصد خطر مرگ زودرس را کاهش مي‌دهد.
همچنين احتمال خودکشي در نوجوانان نيز 20 تا 30 درصد کاهش مي‌يابد‌. اين افراد 65 درصد کمتر در معرض اسکيزوفرني و مشکلات روحي – رواني قرار مي‌گيرند. نتايج تحقيقات نشان داده است کساني که از لحاظ فيزيکي ضعيف هستند، بيشتر در معرض مشکلات اخلاقي و رواني قرار دارند.
افرادي که به دليل ضعف عضلاني در معرض مرگ‌هاي زودرس هستند بايد تشويق شوند تا بيشتر فعاليت فيزيکي انجام دهند. مرگ زودرس در افرادي که ضعف عضلاني دارند، بر اثر مسائل قلبي – عروقي 5/9 درصد و بر اثر خودکشي 6/24 درصد است، در حالي که اين آمار در کساني که ضعف عضلاني ندارند 6/5 درصد و 9/16 درصد است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: