ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۵۹۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۴

ظریف به استرالیا و 5 کشور دیگر سفر می کند

ظریف از 15 اسفند به جاکارتا پایتخت اندونزی، تایلند، ‌برونئی، نیوزیلند، استرالیا و یک کشور آسیایی دیگر سفر می کند.
 تدبیر24 :رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان از هفته آینده سفر خود به شش کشور سنگاپور، تایلندبرونئی،‌اندونزی،‌ نیوزیلند واسترالیا را آغاز می کند.

محمد جواد ظریف را در جریان سفر به این شش کشور یک تیم بزرگ اقتصادی همراهی خواهد کرد .

وزیر خارجه کشورمان در سفر به این کشورها با تعدادی از مقامات آن‌ها در مورد مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی گفت وگو رایزنی خواهد کرد.

سفر محمد جواد ظریف به برخی از این کشورها برای اولین بار صورت می گیرد و مقامات برخی از این کشورها نیز در سال 94 در قالب هیات هایی به ایران سفر داشته‌اند. از جمله می توان به سفر وزیر خارجه و معاون وزیر خارجه استرالیا اشاره کرد که به ترتیب در فروردین و مرداد 94 به تهران سفر کردند و از ظریف برای سفر به این کشور دعوت به عمل آوردند.

وزیر خارجه اندونزی نیز امسال دو بار به تهران سفر کرد که آخرین سفر وی مربوط به 23 دی ماه است، زمانی که روابط ایران و عربستان به اوج تیرگی رسید و در تحلیل‌ها عنوان می‌شد که یکی از اهداف سفر «رتنو مرسودی» به تهران و ریاض میانجی‌گری برای حل و فصل اختلافات بین ایران و عربستان است.

«دون پرامودوینای» وزیر امور خارجه تایلند نیز در اوایل بهمن ماه برای دیدار با مقامات کشورمان و شرکت در نهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تایلند به ایران آمد ، چند روز بعد از این سفر ، معاون نخست وزیر تایلند برای دیدار با مقامات کشورمان در راس یک هیات اقتصادی راهی تهران شد.

توجه به شرق و گسترش روابط با کشورهای این منطقه از جمله اولویت‌های دستگاه سیاست خارجی کشورمان است چنانکه در سال جاری شاهد سفر رییس‌جمهوری چین به تهران بودیم و قرار است در اوایل سال 95 نیز نخست وزیر ژاپن و رییس جمهوری کره جنوبی راهی تهران شوند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: