تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۵۹۴۳
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۷

جیره‌بندی آب در پرآب‌ترین شهر کرمان

آب شهری قربانی برداشت بی‌رویه کشاورزان
تدبیر24: "بافت" یکی از پرآبترین شهرستان کرمان است و به بهشت استان شهرت دارد اما برداشت‌های بی رویه از منابع زیر زمینی این شهرستان طی روزها اخیر موجب جیره‌بندی آب در شهر بافت شده‌است این درحالی‌ست که به دلیل عدم تامین اعتبار کار احداث تصفیه خانه سد بافت نیز به کندی پیش می رود.
به گزارش تدبیر24 به نقل از مهر، وقتی بحث جیره بندی آب شرب در استان کرمان مطرح شود شاید آخرین نامی که ساکنان استان کرمان در لیست شهرهای محتمل جیره بندی به زبان می‌آورند شهر بافت و رابر باشد.

این دو شهرستان و به خصوص شهرهای ذکر شده به بهشت استان کرمان شهرت دارند، وجود چشمه‌سارها و رودخانه‌های گسترده در این دو شهرستان و ارتفاعات برف گیر شهره است.

رودخانه دائمی و خروشان هلیل رود در استان کرمان از ارتفاعات این دو شهرستان و به خصوص ارتفاعات بافت سرچشمه می گیرد و در نهایت با طی کردن طول استان کرمان به باتلاق بین المللی جازموریان می ریزد.

اگر نگاهی به لیست میزان بارندگی‌های استان کرمان در سال گذشته هم بکنیم نام این دو شهرستان در صدر پرباران‌ترین شهرستان‌های استان کرمان قرار دارد اما حقیقت این است که آب شرب در شهر بافت طی روزهای اخیر جیره‌بندی شده است.

در این مدت مردم با مشکلات متعدد برای تامین آب مورد نیاز خود مواجه هستند بطوریکه به صورت نوبتی آب محله‌های مختلف شهر قطع می‌شود تا سایر ساکنان بافت بتوانند از این نعمت استفاده کنند.

نگاهی به مشکلات مردم و جیره بندی آب در بافت

محمد سلاجقه یکی از ساکنان شهر بافت در گفتگو با مهر اظهارداشت: در طول روز چند ساعت بی آب هستیم و در این مدت تنها راهی که داریم ذخیره سازی آب در تانکر است.

وی افزود: چنین شرایطی برای شهر بافت کاملا غیر قابل پیش بینی بود و مشخص نیست چرا برای رفع این مشکل چاره اندیشی نمی شود.

علی خواجه نیز افزود: گفته می‌شود افزایش کشاورزی در دشت‌های اطراف موجب کمبود آب در شهر بافت شده است این درحالی است که هم اکنون در شهر بافت هم بسیاری از مردم برای تامین آب خانه باغهای خود چاه کشاورزی دارند و هر روز حجم قابل توجهی آب از سفره های زیر زمینی شهر بافت خارج می‌شود.

وی ادامه داد: دشت آب قطب کشاورزی استان کرمان است و آب شهر بافت نیز از همین طریق تامین می شود.

وی با اشاره به احداث سد بافت افزود: این سد برای تامین آب شهر بافت و شهرهای اطراف ساخته شد اما سالهاست ما در انتظار افتتاح تصفیه خانه سد بافت هستیم اما به دلیل کمبود اعتبار کار ساخت تصفیه خانه به کندی پیش می رود و به همین دلیل آب شهر بافت از دشتهای دشت آب تامین می شود.

علی ربیعی کشاورز بافتی نیز به خبرنگار مهر بیان داشت: می‌گویند مشکل اصلی دشت آب و مزارع کشاورزی است اما کسی این مسئله را نمی‌گوید که شغل اصلی مردم بافت کشاورزی است و اگر در دشت آب کشاورزی نکنیم باید چگونه زندگی خود را بگذرانیم.

وی گفت: سد بافت با صرف هزینه های هنگفت ساخته شد و جلوی آب رودخانه هم گرفته شده است پس مسئولان باید فکری به حال راه اندازی تصفیه خانه سد کنند نه اینکه کشاورزی را دلیل بی آبی بدانند در حقیقت آب شرب از منبعی که نباید در حال تامین است.

وی گفت: بخش قابل توجهی از زمینهای دشت آب نیز تشنه اند و در صورت برداشت بی رویه آب از چاههای آب به زودی با مشکل بی آبی شدید در بخش کشاورزی نیز مواجه می شویم.

بافت در صدر بارندگی‌های سال گذشته

مشکلات مردم و کشاورزان در حالی روز افزون شده است که حمیده حبیبی کارشناس سازمان هواشناسی کرمان در گفتگو با مهر از افزایش بارندگی طی سال گذشته در کرمان سخن می گوید و شهرستان بافت و رابر را در صدر پر باران ترین شهرستانهای استان کرمان نام می برد.

وی افزود: در شهرستان بافت در سال گذشته ۳۹۲ میلیمتر باران و در بافت نیز ۳۰۷ میلیمتر باران باریده است و کم باران‌ترین مناطق استان کرمان شهداد و فهرج هستند.

وی افزود: هر چند با متوسط بارندگی فاصله داریم اما میزان بارندگی سال گذشته در مقایسه با سال قبل افزایش چشمگیر داشته است و شهرستانهای بافت و رابر نیز از این روند پیروی کرده اند.

تصفیه خانه آب سد بافت باید راه اندازی شود/ دشت آب قطب اشتغال بافت است

یک کارشناس کشاورزی در بافت نیز به خبرنگار مهر گفت: شهرستان بافت قطب تولید گردوی ارگانیک کشور است و در دشت آب که یکی از پر آبترین مناطق شهرستان بافت محسوب می شود بیشترین میزان کشاورزی به خصوص برای تولید گندم انجام می‌شود.

محمد اسماعیلی افزود: اصولا اکثر مردم بافت در امر کشاورزی به صورت مستقیم و غیرمستقیم نقش دارند و تامین آب برای کشاورزان بسیار با اهمیت است.

اسماعیلی به خشکسالی طولانی مدت در دشت آب اشاره کرد و گفت: سال‌ها میزان بارش در این منطقه و شهرستان بافت افت کرده است اما برداشت آب از منابع زیر زمینی ادامه دارد.

وی افزود: برداشت آب منفی شده است و بسیاری از چاههای آب با کمبود آب مواجه شده‌اند و حتی سختی آب افزایش یافته است.

اسماعیلی عدم استقبال گسترده مردم از آبیاری مکانیزه را دلیل هدر رفت آب در کشاورزی دانست و گفت: به صورت متوسط ۷۰ درصد از آب برداشت شده از سفره های آب زیر زمینی در دشت آب یا تبخیر می شود و یا دوره جذب زمین می شود.

وی خواستار راه‌اندازی تصفیه خانه آب سد بافت شد و گفت: در صورت حل این مشکل تامین آب شهر بافت بدون دغدغه انجام می‌شود ضمن اینکه حمایت از کشاورزان برای استفاده از روشهای آبیاری مکانیزه ضروری است که به دلیل هزینه بربودن استقبال کشاورزان از این طرح‌ها کمرنگ شده است.

برای حل مشکل آب به تامین اعتبار نیاز داریم

اداره آب شهری بافت نیز پس از پیگیری‌های مستمر رسانه‌ای در خصوص وضعیت جیره‌بندی آب و دلایل این مشکل اعلام کرد که دلیل اصلی کم آبی خشکسالی و کمبود آب در دشت آب است که آب شرب شهر بافت نیز از همین منطقه تامین می شود. به دلیل کمبود آب جیره بندی صورت گرفته است و این کار به صورت محله ای انجام می شود.

طبق اعلام این اداره برای حل این مشکل باید هزینه اجاره لازم برای حفر چاه‌های جدید تامین شود که تا زمانی مسئولان این بودجه را تامین نکنند مشکل آب شهرستان بافت پا برجا خواهد بود.

برداشت بی رویه از منابع آب زیر زمینی را دلیل کمبود آب در چاههای تامین آب شهرب بافت اعلام شده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: