ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۹۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۹

احیای دریاچه ارومیه چقدر هزینه دارد؟

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران هزینه‌های ناشی از خسارات خشک‌ شدن دریاچه ارومیه و احیای مجدد این دریاجه را بالغ بر ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
به گزارش تدبیر24 به نقل از ایسنا، محسن جلال‌پور در مراسم روز جهانی صادرات افزود: در حالی که فقط دو میلیارد دلار از محل دریاچه ارومیه درآمدزایی شده است، اما احیای مجدد این دریاچه و جبران خسارت ناشی از خشک‌ شدن آن هزینه‌ای معادل ۲۰۰ میلیارد دلار دارد.

وی تاکید کرد: تعهدات ارزی صادر‌کنندگان باید هرچه زودتر حذف شود تا حوزه صادرات رونق بیشتری پیدا کند.

اردشیر سعد‌محمدی، مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان نیز در مراسم روز جهانی صادرات با اشاره به برنامه‌ ۴۵۰ میلیارد دلاری کشورهای حاشیه خلیج فارس برای سرمایه‌گذاری در حوزه ساختمان گفت: هنوز تکلیف اجرای ۸۰ درصد از این پروژه‌ها مشخص نشده و این فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی است.

وی افزود: می‌توان با هزینه یک میلیارد تومانی اکتشاف در برخی معادن سنگ‌آهن بالغ بر ۱۶۰ درصد ارزش افزوده ایجاد کرد. ضمن اینکه هم‌اکنون ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی در کشور داریم اما حجم استخراج سالانه مواد معدنی فقط ۴۰۰ میلیون تن است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: