ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۵۹۷۲۱
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲

چرا 'دختران' فریب می خوردند؟

دلیلِ فریب خوردنِ زنان با وعده هایی همچون ازدواج به ورود متاخرتر آن ها به صحنه جامعه مربوط است. آن ها بسیاری از زیرکی ها و زیروبم هایی که مردان زودتر از آن ها آموخته اند را هنوز یاد نگرفته و ممکن است در معرض سوءاستفاده قرار بگیرند'.

 تدبیر24:امان الله قرایی مقدم در گفت وگو با فرارو گفت این مسئله به دلیل ساده اندیشی و اعتماد کاذب دختران در مورد پسران به وجود می آید. اما در کنار این، دختران شناخت کاملی از جنس مخالف خود ندارد؛ آن ها تصور نادرستی نسبت به پسران دارند؛ چرا که در دوران نوجوانی و جوانی اشان آگاهی های لازم در این زمینه را دریافت نکرده اند.
این جامعه شناس تاکید کرد: علاوه بر اینکه نظام آموزشی و خانواده تصور درست نسبت به جنس مخالف را به دختران ما آموزش نداده اند، محدودیت نیز در کاهش آگاهی آن ها نقش داشته است.
قرایی مقدم با اشاره به اینکه افراد سودجود در همه جوامع هستند تاکید کرد: در مقابل آن ها مردان و پسران ایرانی بیش تر در جامعه بوده اند؛ برخی از آن ها از حضوری که در اجتماع دارند کلک زدن و فریب دادن را هم یاد می گیرند؛ که در همه جوامع امری طبیعی است.
وی همچنین گفت: بنابراین اینکه افرادی قصد فریب دادن دیگران را داشته باشند مسئله نیست، مسئله به موقعیت و شناخت زنان برمی گردد؛ آن ها باید به شکلی تربیت شوند که کمتر در دام افرادِ سودجو بیفتند.

* مشکل از زنان نیست
سعید معیدفر جامعه شناس در گفتگو با فرارو گفت: فریب زنان می تواند زمینه های زیادی داشته باشد. متاسفانه ما در جامعه ای زندگی می کنیم که زنان در آن نتوانسته اند جایگاه شهروند درجه یک را داشته و از حقوق مساوی با مردان برخوردار باشند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در تحلیلِ فریب خوردنِ زنان نوعِ نگاهِ جنسیتی به آن ها در درجه اول اهمیت دارد؛ این نگاه در مورد زنان وجود دارد که وجهِ جنسی آن ها امتیاز آن هاست و لاغیر.
این جامعه شناس با اشاره به سواستفاده برخی از مردان از این موقعیت گفت: در چنین شرایطی خواه ناخواه این تلقی برای مردان به وجود می آید که در هر فرصتی بتوانند از این امتیاز زنانه برخوردار باشند و آن را حق خود بدانند.
وی همچنین اظهار کرد: با این اوصاف مردان می دانند که اگر زنان فریب بخورند باز هم انگشتِ اتهام به سمتِ آنان برمی گردد. بارها شنیده ایم که زنان باید مراقب باشند تا فریب نخورند و یا کاری کنند که زیانی به آن ها وارد نشود.
عضو انجمن جامعه شناسی ایران در ادامه به اشاره به تغییرات گفت: هرچند که جامعه تغییراتِ زیادی کرده اما هنوز این نوع نگاه به زن غلبه دارد و به همین دلیل بسیار اتفاق می افتد که زنان مورد ظلم و بهره برداری های جنسی و غیراخلاقی قرار می گیرند.
وی به به روز نبودن قانون نیز اشاره کرده و تصریح کرد: در این میان قانون نیز از این نگاه مستثنی نیست؛ قانون در چنین شرایطی آن طور که باید حمایت لازم را از زن ها نمی کند چرا که پیش فرض مقصر بودنِ زنان در وهله اول است.
معیدفر در ادامه درباره تفاوت فریب خوردن زنان و مردان گفت: در کنارِ این، هرکدام از ما به عنوان شهروند امکان دارد که فریب بخوریم و ممکن است کلاهِ سر همه برود؛ کمااینکه می توان گفت هیچ کس نیست که فریبی هرچند کوچک نخورده باشد. در خیلی موارد هم قانون توانسته از حق ما دفاع کند.
او در ادامه اظهار کرد: همچنین بارها پیش آمده که زنی هم مردی را فریب دهد، اما احتمال اینکه آن مرد با شکایت بتواند کارش را پیگیری کند بسیار بیشتر است.
این استاد دانشگاه همچنین تصریح کرد: درنتیجه هم از نظر حقوقی و هم از نظر اجتماعی ما مشکلاتی داریم که منجر شده تا از زنان سوءاستفاده های بیشتری بشود.
سعید معیدفر در پاسخ به این سئوال که 'چرا در گذشته چنین اتفاقاتی برای زنان کمتر رخ می داد؟' توضیح داد: پاسخ روشن است. قبلا خانم ها سعی می کردند خیلی در جامعه حضور نداشته باشند و به جای حق انتخاب منتظر باشند تا برایشان تصمیم گرفته شود و درنهایت مردی از آن ها در برابر فریب ها حمایت کند.
وی تصریح کرد: اما به محض تغییر شرایط اجتماعی زنانِ ما، آن ها فرصت پیدا کردند تا مانند یک شهروند در جامعه مشارکت داشته باشند که این به خودیِ خود امکانِ فریب خوردن آن ها را بیش تر کرده است.
عضو انجمن جامعه شناسی ایران همچنین با اشاره به فریب دادن زنان با وعده ازدواج اظهار کرد: این حضور بیش تر زنان به انتخاب آن ها در ازدواج نیز کشیده شد و در زمانی که آن ها خواستند زوج نیز انتخاب کنند امکان فریب خوردن آن ها به وجود آمد.
وی همچنی گفت: مضافا اینکه زنان عاطفی ترند و ممکن است کنش های جنس مقابل را باورد کنند و آن را صادقانه بدانند؛ در حالی که آقایان زیرکی بیشتری دارند.
معیدفر نتیجه گرفت: بنابراین ما از سویی شاهد تحولات اجتماعی و تغییر نقش زنان بوده ایم و از سویِ دیگر شاهد این هستیم که نوعِ نگاه جامعه و قوانین نتوانسته با این تحولات هماهنگ شود و از آن ها عقب است.
وی در پایان گفت: دلیلِ فریب خوردنِ زنان با وعده هایی همچون ازدواج نیز به ورود متاخرتر آن ها به صحنه جامعه مربوط است. آن ها بسیاری از زیرکی ها و زیروبم هایی که مردان زودتر از آن ها آموخته اند را هنوز یاد نگرفته اند و ممکن است در معرض سوءاستفاده قرار بگیرند. در حالی که جامعه پیچیدگی های بی شماری دارد.
* منبع: پایگاه خبری فرارو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: