ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۹۷۲۹
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۶

آسیب شناسی انتخابات 7 اسفند

نسنجیده‌سخن‌گفتن و مردم خود را متهم به پیروی از بیگانگان کردن، شیوه عقلایی نیست. این چه حرفی است که بگوییم حمایت خارج‌نشینان موجب پیروزی اصلاح‌طلبان شده است؟

تدبیر24:سیدجعفر هاشمی-چنانچه انتخابات را به سه دوره زمانی- روزهای قبل از جمعه، روز رأی‌گیری و سپس شمارش آرا و مواضع مطرح شده پس از اعلام رسمی- تقسیم کنیم، می‌توانیم به آسیب‌شناسی وظایف همگان اعم از مسئولان اجرائی، صداوسیما، احزاب، کاندیداها و جریانات سیاسی بپردازیم. تحریم همه‌جانبه و تلاش در جهت شکاف بین گروه‌ها، نسخه اولیه خارج‌نشینان برای جمهوری اسلامی به شمار می‌رفت که درخواست مقام معظم رهبری از مردم و ترغیب آنها به حضور پای صندوق‌های رأی -حتی مخالفان نظام- این حربه را از دشمنان ایران اسلامی گرفت. اما در داخل کشور باید مؤلفه‌هایی مدنظر قرار گیرند؛ ازجمله اینکه گردش قدرت معمولا موجب بالندگی کشور می‌شود و نباید نگران بود؛ بلکه باید طوری رفتار شود که مردم رأی خود را تأثیرگذار بدانند و در این زمان است که نوعی تهدیدزدایی صورت می‌گیرد. اصولا چرخش نخبگان خود نعمتی است برای مردم و ظرفیت حکومت را در یک نظام مردم‌سالار بالا می‌‌برد.  اصولا در انقلاب‌های بزرگ، حضور مردم پررنگ است؛ بنابراین طبیعی است چنانچه اهداف انقلاب و خواست مردم انقلابی برآورده شود حضور آنان همیشه گسترده خواهد بود. بدیهی است که آنان از طریق صندوق‌ها مطالباتشان را دنبال خواهند کرد و نشان خواهند داد هرکس علاقه‌مند به سرنوشت خود است باید در انتخابات شرکت کند و دیگر ضرورتی پیدا نمی‌شود تا از شرکت در انتخابات به‌عنوان تکلیف یاد شود.  اما وظایفی برعهده همگان است که مختصری در پایان به آن اشاره می‌‌کنم. به‌هرحال در منطقه‌ای که سرشار از خشونت است، ایران اسلامی سمبل آرامش به شمار می‌رود و این به دست نیامده جز با تلاش شبانه‌روزی نیروهای امنیتی- نظامی. صداوسیمای جمهوری اسلامی که به گفته امام(ره) دانشگاه است هم نباید پیروز انتخابات را گروه مد نظر خود اعلام کند زیرا نه هنوز انتخابات به اتمام رسیده و نه هنوز فراکسیون‌ها شکل گرفته‌اند. اصرار حمایت از یک گروه و یکسویه‌نگری موجبات گرایش مردم به کانال‌های خارجی شده است. نمایندگان منتخب ملت هم شعارهایی در زمان انتخابات مطرح کرده‌اند که نباید مطالبات مردم را فراموش کنند؛ اما برخی فعالان سیاسی و مسئولان هم نباید واقعیت‌های موجود کشور را نادیده بگیرند. نسنجیده‌سخن‌گفتن و مردم خود را متهم به پیروی از بیگانگان کردن، شیوه عقلایی نیست. این چه حرفی است که بگوییم حمایت خارج‌نشینان موجب پیروزی اصلاح‌طلبان شده است؟ همین کاندیداهای پیروز از سوی شورای نگهبان تأیید صلاحیت شده‌ و التزام به اسلام و اعتقاد به ولایت فقیه و شیعه و مؤمن‌بودنشان از سوی شورای نگهبان اعلام شده است.  مسئولان اجرائی انتخابات هم بدون هرگونه ملاحظه‌کاری از آرای مردم صیانت کنند و اجازه ندهند با بعضی تعلل‌ها، اصل انتخابات به چالش کشیده شود؛ باید مردم را محرم بدانند و علت به‌درازاکشیدن شمارش و تجمیع آرا به آنان گزارش شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: