ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۵۹۸۸۰
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۱
چرایی ضرورت برخورد با سخنان موهن یک نماینده

اگر با قاضی پور برخورد نشود، چه؟

جالب‌تر آنکه از بد روزگار نیز برخی رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی در ازای واکنش مناسب با این حادثه و دعوت از نماینده برای جبران اشتباهات خود درصدد حمایت قاطع او برآمده و حتی تمامی انتقادات نسبت به این نماینده را متوجه جریان رقیب سیاسی خود می‌کنند.
 تدبیر24:  سخنان موهن نادرقاضی پور نماینده و منتخب مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی یکی از نمایندگان مجلس اخیرا یک چالش جدی بین رسانه ها و افکار عمومی شده و حتی بخشی از اخبار و اطلاعات شبکه های مجازی را به خود اختصاص داده است تا هرکسی به زعم خود این رفتار سرزده از نماینده کنونی مجلس را تحلیل کند . بدیهی است که در چنین شرایطی تنوع تحلیل های ارائه شده فضای سالم برخورد و واکنش های مناسب با این اتفاق را آشفته خواهد کرد اما تمامی این تحلیل ها و کنش ها خواه از لحاظ قومیتی ، خواه از حیث جنسیتی و همین طور از نگاه و دید سیاسی و جناحی یا حتی به جهت حمایت یا مخالف با نماینده مذکور نافی تصمیم نهایی برای واکنش مناسب با نماینده مذکر نبوده و نیست.


 بدین معنا که یک نماینده به لحاظ اجتماعی نه یک شخص حقیق که نماینده یک حوزه انتخابیه و به تبع آن نمونه ای از یک جامعه آماری با آرمان و آمال مشخص در جامعه است. همچنان که آقای قاضی پور در دوره های انتخاباتی مجالس نهم و اخیرا دهم جز نفرات برتر رای آورنده در حوزه انتخابیه ارومیه بوده است.

با تکیه بر همین موضوع است که حساسیت برخرود با رفتار اخیر این نماینده جدی تر می شود و مخاطب هرگونه برخورد ، تذکر یا انفعال ، سکوت و حتی تشویق حمایت نه شخص محترم آقای قاضی پور که مجموعه آماری حامیان این نماینده خواهند بود لذا نیاز است که در نحوه تصمیم گیری برای چگونگی برخورد با این نماینده تبعات آن نیز به خوبی رصد شود.

یکی از مهمترین تبعات این مساله جایگاه مجلس و نماینده در اذهان عمومی است . اینکه در نگاه هر شهروند نماینده مجلس به عنوان وکیل یک ملت شخصیتی در حد و اندازه رایزنی با سایر قوا ، دستگاه‌های اجرایی ، نظارتی و بالاتر از آن طرف‌های خارجی داشته که با اشراف بر حقایق جامعه ، نیازهای اجتماعی پا در عرصه سیاست گذاشته و در جهت تضمین منافع ملی حتی این فرصت را دارد تا قانون را به نفع مردم بنویسد و اصلاح کند که قطعا چنین دیدگاهی انتظاراتی فراتر از آنچه که از یک فرد عادی در جامعه سر‌می‌زند را در ذهن هر شهروندی ایجاد می‌کند.

اینکه آقای قاضی‌پور در یک محفل انتخاباتی هرچقدر صمیمی و هر اندازه مخفیانه و غیر رسانه‌ای سخنانی به دور از شان نمایندگان زن ، قومیت‌ها با ادبیات و لحن موهن را برای مخاطبان و حامیان انتخاباتی خود مطرح می‌کند ، در وهله اول نشان از فاصله گرفتن آن نماینده از جایگاه قانونی و عرفی نمایندگی داشته و توهین او به برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیز حکایت از آن دارد که نماینده قانون‌گزار یک حوزه انتخابیه مهمی چون ارومیه حتی نزد افکار عمومی خود را ملزم به رعایت قانون و اخلاق ندانسته است.

بدتر آنکه این نماینده در واکنش به تمامی این اتفاقات واکنش‌هایی داشته است که می توان آن را مصداق عینی «عذر بدتر از گناه دانست». اینکه آقای قاضی‌پور ابتدا از اساس موضوع را تکذیب کرده و سپس با حصول اطمینان از انتشار مستندات اتفاق در شبکه های مجازی و رسانه‌های مختلف به جای عذرخواهی و اقدام به جبران آن ، درصدد برخورد با عوامل انتشار این اسناد می‌گیرد به خودی خود دامنه فاجعه را وسیع‌تر می‌کند.

جالب‌تر آنکه از بد روزگار نیز برخی رسانه‌ها و جریان‌های سیاسی در ازای واکنش مناسب با این حادثه و دعوت از نماینده برای جبران اشتباهات خود درصدد حمایت قاطع او برآمده و حتی تمامی انتقادات نسبت به این نماینده را متوجه جریان رقیب سیاسی خود می‌کنند.

در حالی‌که واکنش‌های امروز رسانه‌ها ، شهروندان و حتی اشخاص حقوقی به سخنان آقای قاضی‌پور ، انتقاد به آن چیزهایی است که جایگاه اجتماعی مجلس و نماینده را تحت شعاع قرار می‌دهد و یا سبد آرای مردم در انتخابات را به جای بیان دغدغه‌ها محتاج شعارها و تصمیمات کورکورانه می‌کند. این انتقادات بیش از آنکه یک رقابت سیاسی بین جریان‌ها و جناح‌ها باشد یک واکنش اجتماعی نسبت به خطر فاصله‌گرفتن نهادهای مهمی چون مجلس شورای اسلامی از بطن جامعه است.

بدون شک نماینده‌ای که ورود زنان به مجلس را یک تهدید و آسیب ارزیابی می‌کند نمی‌توان سخنگوی جامعه آماری زنان حوزه انتخابیه در مسائلی چون حمایت از حقوق زنان در قوانین باشد . نماینده‌ای که یک اتفاق را به رغم انتشار مستندات دقیق و مستدل در فضای مجازی و رسانه‌ها آن را از اساس تکذیب می‌کند چگونه خود را در مقابل آرای مردم متعهد به خدمت صادقانه برای اقشار مستضعف و بی‌سرپرست جامعه می‌داند.

آقای قاضی پور برای حل این بحران می‌بایست پاسخ دقیقی به این اتفاق داشته باشد و راهکار مناسبی را برای رفع آن در نظر گرفته باشد وگرنه انفعال در خصوص این اتفاق یک رویه بدی در مجلس خواهد بود که جایگاه مجلس و هر آنچه که درگیر با این نها مهم است اعم از انتخابات و همچنین نگاه مخاطبان اصلی آن یعنی حوزه‌های انتخابیه در تحت الشعاع قرار خواهد داد . همچنان که نادر قاضی‌پور بعد از آن سخنان در جهت حمایت از آنچه که مرتکب شده ، اعلام کرده که آرای عمومی او در ارومیه بعد از این اتفاق افزایش پیدا کرده است که در صورت صحت یک زنگ خطر برای آینده است چون سرایت این ادبیات در جامعه به سقوط فرهنگ در جامعه سرعت خواهد داد. 
برچسب ها: تدبیر24 قاضی پور
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: