ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۰۰۹۸
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱
اذعان روزنامه نگار فراری

ایرانیان انقلاب نمی خواهند

"اکبر گنجی" روزنامه نگار که در دهه هفتاد میلادی بیش ترین حملات را متوجه آیت الله هاشمی رفسنجانی کرده بود و بعدا از ایران فرار کرد در مقاله تازه خود در "نشنال اینترست" اذعان می کند که ایرانیان خواستار انقلابی دیگر نیستند و تلاش می کنند تا از طریق مسالمت آمیز خواسته های شان را دنبال کنند.


تدبیر24: گنجی می نویسد:"مردم ایران از تلاش های روحانی و ظریف برای بهبود روابط ایران او با غرب خرسند هستند. در انتخابات اخیر نیز رییس دولت اصلاحات و ایت الله هاشمی رفسنجانی رییس جمهوری پیشین ایران از فهرست امید حمایت کردند. توافق هسته ای امضا شد و اکنون مهم ترین چالش پیش رو در آیران "اشتی ملی" است. در انتخابات مجلس خبرگان نیز مردم نشان دادند که می خواهند اعتدالیون و اصلاح طلبان در قدرت باشند. نتیجه آن بود که آیت الله یزدی و مصباح حذف شدند. هم چنین آیت الله جنتی نیز در رتبه های پایین قرار گرفت. اگرچه شورای نگهبان هزاران نفر از نامزدهای اصلاح طلبامن را رد صلاحیت کرد اما آنان پیروزی چشمگیری در انتخابات داشتند. اکنون انتخابات به دور دوم کشیده شده است. در دور دوم نامزدها برای 69 کرسی باقی مانده تلاش می کنند. در تهران اکثریت از آن اصلاح طلبان شد و آنان توانستند هر 30 کرسی را از آن خود کنند. از 138 نامزدی که در دور دوم شرکت می کنند 57 نفر مستقل ، 31 نفر محفظه کار  27 نفر از اصلاح طلبان هستند در نتیجه فرصت خوبی برای ائتلاف مستقل ها با اصلاح طلبان وجود دارد".


 گنجی در ادامه می نویسد:"روحانی در اردوگاه اصلاح طلبان قرار ندارد و شاید حتی نمی خواهد تا مجلس تحت تسلط اصلاح طلبان در بیاید. در همان حال، او به محافظه کاران معتدلی چون علی لاریجانی نزدیک شده است. از 69 نفر محافظه کار در مجلس فعلی که مجددا انتخاب شده اند اکثریت آنان با لاریجانی همراه هستند. روحانی سعی خواهد کرد تا هم اصلاح طلبان و هم اصولگرایان حامی لاریجانی را با خود داشته است". اکبر گنجی معتقد است که مهم ترین مشکل کنونی مردم رکود اقتصادی و عواقب ناشی از آن است که پس از پایان تحریم های بین المللی خود را نشان می دهد. او می نویسد:"دولت با کمبود شدید بودجه مواجه است و فساد گسترده و سوء مدیریت در دولت احمدی نژاد نیز کار را برای آن سخت تر کرده است".

گنجی در بخش پایانی مطلب خود اشاره می کند که ایرانیان به خوبی از تبعات اقدامات نظامی خارجی تحت عنوان مداخلات بشردوستانه آگاه هستند و تجربیات ناموفق عراق، لیبی و سوریه را دیده اند در نتیجه خواستار تغییر نظام سیاسی از طریق مداخلات نظامی خارجی نیستند. او می نویسد:"این اقدام و گزینه هیچ پایگاه اجتماعی ای در ایران ندارد. ایرانیان با شرکت در انتخابات نشان دادند که دیگر انقلاب نمی خواهند. آنان خواستار تغییرات مسالمت آمیز و از درون برای دستیابی به دموکراسی هستند".

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: