آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 15
کد خبر: ۶۰۳۱۲
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۰

در فصل بهار چی بخوریم؟

آمدن بهار و گرم شدن آب و هوا بسیاری از فرصتها را برای دسترسی به مواد غذایی پرطراوت تر در اختیار شما قرار می دهد.
تدبیر24:در فصل بهار چی بخوریم؟انتخاب های غذایی در این فصل علی رغم این که متنوع تر از فصول پاییز و زمستان است، می تواند اثرات مثبت و منفی بر روی دستگاه گوارش شما داشته باشد.
 
در اینجا برخی از انتخاب های غذایی مخصوص فصل بهار که برای دستگاه گوارش مفید و یا زیان آور هستند، معرفی شده اند:
 
ماست: ماست یک غذای ایده آل برای فصل بهار است. همچنین میان وعده ای مفید برای افزایش باکتری های خوب در روده محسوب می شود که به فرایند هضم در دستگاه گوارش کمک می کند و تقویت سیستم ایمنی بدن را نیز به دنبال دارد. ماست های پروبیوتیک همچنین به بهبود عملکرد روده در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده می انجامد.
 
ماهی قزل آلا: ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که می تواند منجر به کاهش التهاب در دستگاه گوارش شود. بررسی های بالینی در سال 2014 میلادی نشان داد که امگا 3 موجود در ماهی در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو منجر به کاهش علائم این بیماری می شود. اگر طرفدار ماهی نیستید، می توانید گردو و بذر کتان را جایگزین آن کنید.
 
مارچوبه: مارچوبه حاوی مواد مغذی غنی از پروبیوتیک است و می تواند به ترویج سلامت دستگاه گوارش کمک کند. مصرف مارچوبه احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری ‌های روده‌ ای مانند سرطان روده، بیماری ‌های التهابی روده، آلرژی و... را می‌ کاهد. یکی از پروبیوتیک‌ های بسیار مهم اینولین است که از پلی ‌فروکتان ‌ها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین محسوب می شود.
 
نوشیدنی های گازدار: اگرچه مصرف این نوشیدنی ها در هوای گرم خوشایند است اما می تواند به شدت دستگاه گوارش شما را تخریب کند. نوشابه های گازدار اغلب حاوی اسید فسفریک و قند تصفیه شده سفید است که منجر به کشته شدن باکتری های خوب روده می شود ضمن این که سوزش معده را نیز به همراه دارد. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر که از این نوشابه ها استفاده می کنند، تشدید علائم را به وضوح تجربه خواهند کرد.
 
هات داگ: اگرچه یک میان وعده مورد علاقه است اما سوسیس ها حاوی نیترات هستند که می تواند منجر به کشتن باکتری لاکتوباسیلوس مفید در دستگاه گوارش شوند. مصرف درازمدت هات داگ با ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی نیز ارتباط دارد.
 
الکل: اکثر ما می دانیم که نوشیدن الکل می تواند به سرعت منجر به بیمار شدن معده شود. اما الکل یک آسیب دیگر هم به دستگاه گوارش وارد می کند و آن ایجاد آسیب کبدی و ایجاد تغییرات مضر در باکتری های مفید روده است.
 
نخودفرنگی: نخودفرنگی ‏ها به طور طبیعی حاوی موادی به نام پورین هستند. پورین ‏ها به طور معمول در بدن انسان و حیوانات و گیاهان یافت می ‏شوند. دریافت زیاد این ماده در برخی افراد، مشکلاتی را به ‏وجود آورد. از آنجایی که پورین می‏ تواند به اسید اوریک تبدیل شود، تجمع زیاد پورین در بدن می‏تواند به انباشته شدن زیاد اسید اوریک منجر شود.

کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که کلیه های شان سنگ ‏های اسید اوریکی می ‏سازد، به دریافت زیاد پورین حساس هستند. به همین دلیل این اشخاص باید از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی پورین هستند مانند نخودفرنگی، پرهیز کنند.
 
منبع: everydayhealth

برچسب ها: تدبیر24 بهار تغذیه
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: