ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۰۵۳۱
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۰

در حاشیه مرگ خواهر زیباکلام

در رابطه با مراسم ختم خواهر استاد زیباکلام محسن فرشیدی یادداشتی نوشته است که استاد زیباکلام هم به آن پاسخ داده است.

تدبیر24:تبعیضی که با مرگ هم پایان نمی‌پذیرد/محسن فرشیدی

 روزهای گذشته "دکتر #فاطمه_زیباکلام" پژوهشگر فلسفه و دانشیار دانشگاه تهران درگذشت و سیل تسلیت‌ها به برادر او #صادق_زیباکلام جاری شد. اما وقتی به اعلامیه ترحیم نگاه می‌کنیم او اینطور معرفی شده است؛ «مادری مهربان، همسری فداکار، همسر استاد نورپناه، خواهر گرامی دکتر زیباکلام» سمت دیگر اعلامیه قاب عکس او قرار دارد، اما خبری از عکس نیست و یک شاخه گل به جای او گذاشته شده و روبانی مشکی که بر قابی خالی نقش برجسته است. اگر در این قاب، عکس فاطمه زیباکلام با همان پوشش اجباری موجود هم قرار می‌گرفت چه اتفاقی می‌افتاد؟ در صورت تقاضای ما چاپخانه‌ها چاپ نمی‌کردند؟ آیا امروزه که دیگر در اکثر خانه‌ها یک دستگاه کپی وجود دارد، نمی‌شد اعلامیه را با عکس زنی که درگذشته منتشر کرد؟ در جوامع مردسالار از لحظه‌ی تولد، چه بسی قبل از تولد، تفکرات تبعیض‌آمیز و متحجر شروع می‌شوند و تا بعد از مرگ هم ادامه پیدا می‌کنند.


پاسخ صادق_زیباکلام به نویسنده "تبعیضی که با مرگ هم پایان نمی پذیرد"
 
سلام ، به‌جز موافقت کامل با شما و ابراز تأسف واقعاً کلام دیگری نمی‌توان ابراز داشت. شما کاملاً درست دیده‌اید و واقعیت تلخ جامعه ما را متذکر شده‌اید حتی در میان اقشار به‌اصطلاح فرهیخته آن. اگر امروز به مجلس ختم خواهرم می‌آمدید، بخش دیگری از ورشکستگی فرهنگی‌مان را مشاهده می‌کردید. بااینکه مسجد جامع شهرک غرب بسیار شیک و در منطقه‌ای مرفه و بالای شهرنشین است منتهی ترتیب جداسازی زنان و مردان آن به‌گونه‌ای است که فکر کنم در زنگبار و حبشه هم این‌گونه نباشد. صدها نفر از خانم‌هایی که برای ادا احترام به همسر، پسران، داماد و یا برادران ایشان آمده بودند نمی‌توانستند هیچ‌کدام آن‌ها را ببینند. ایضاً اگر از مردان فامیل یا بستگان می‌خواستند مادر یا خواهر متوفی را ببینند نمی‌توانستند. واقعاً فکر کنم در حبشه هم به انسان‌ها این‌گونه توهین نشود. البته در جوامع غربی از زن به‌عنوان کالا و عروسک باربی و مقاصد مادی و جنسی بهره‌برداری می‌شود اما در عوض در جمهوری اسلامی ایران زنان به ارزش و جایگاه واقعی، اصیل، انسانی و عزت مدارانه شان دست پیداکرده‌اند. سمبل این رسیدن به کرامت انسانی زنان در ایران اسلامی را می‌توان در ‏مسجدجامع شهرک غرب  و اعلامیه‌های ترحیم فاطمه زیباکلام استاد علوم تربیتی دانشگاه تهران می‌توان به‌وضوح ملاحظه نمود.

صادق زیباکلام ۲۵ اسفند ۱۳۹۴

برچسب ها: تدبیر24 زیباکلام
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: