ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۶۰۷۸۳
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۶

کمک ناچیز انگلیس به لیبی دردسر ساز شد

دولت دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس به دلیل کمک بسیار ناچیز برای رفع بحران انسانی در لیبی با انتقادهای شدیدی مواجه شده است.
تدبیر24 :  اداره توسعه بین المللی انگلیس علیرغم درخواست‌های جامعه بین الملل برای کمک به جلوگیری از پایان ذخایر غذایی و دارویی در لیبی، تنها مبلغ 50 هزار پوند در نظر گرفته است.

یک منبع سازمان ملل در آفریقا گفت «کمک بسیار ناچیز یک کشور اروپایی که بمب افکن‌های آن 5 سال پیش در لیبی ویرانی‌های زیادی به بار آوردند» باعث ناامیدی است.

در همین حال، استفان گثینز، نماینده حزب ملی اسکاتلند و عضو کمیته امور خارجی در پارلمان انگلیس گفت: «تصمیم دولت برای صرف تنها 50 هزار پوند [برای یک مشاور] در زمینه کمک انسانی بعد از حملات هوایی آنها که 320 میلیون پوند هزینه داشت، باور نکردنی است.»

گثینز با «فاجعه‌بار» خواندن سیاست‌های انگلیس در قبال لیبی خاطر نشان کرد هزینه‌ای که دولت لندن برای بمباران لیبی صرف کرد 13 برابر مبلغی است که برای بازسازی این کشور خرج کرده است.

وی ادامه داد: «دیوید کامرون به خاطر کمک به ایجاد یک دولت ناکام دیگر به طور گسترده محکوم شده است. لیبی دچار فاجعه شده است که دلیلش به ویژه ناشی از عملکرد انگلیس است. انگلیس هم اینک باید کمک انسانی کافی را در اختیار کشوری که به آن احتیاج دارد، قرار دهد.»

مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی ماه گذشته به شورای امنیت گفت: «وضعیت در لیبی به دلیل بودجه اندک برای انجام کمک انسانی وخیم‌تر شده است.»

بنا بر گزارش‌ها، حدود دو میلیون و 500 هزار نفر از مردم لیبی به کمک‌های انسانی محتاج هستند و نیمی از مراکز درمانی این کشور تعطیل شده‌اند.

لیبی از زمان سقوط معمر قذافی، دیکتاتور معدوم این کشور صحنه خشونت و درگیری‌های سیاسی است.

گروه تروریستی تکفیری داعش نیز با بهره برداری از این هرج و مرج توانسته است مناطقی را در این کشور اشغال کند.

منبع: پرس تی وی

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: